VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

pepparkaksgubbe, orkarnte

men alltså, jag orkar inte, min facebook svämmar över av kränkthetens kränkta som gillar och delar skitgrupper som ”JA till pepparkaksgubbar i luciatåget” (typ 20 000 likes?!) och statusuppdateringar med ”nu får det vara nooog, bevara våra svenska traditioner, jag är inte rasist men..” (okej, de allra flesta gör dock motsatsen och gillar vettiga grejer men de få bekanta som håller på gör att det känns som översvämning). en skola går bananas med pepparkaka (eller hur det nu var med den saken, unge vs skola) och nu blir folk som galna. hur kan man inte tänka självständigt att pepparkaksgubbar kommer få finnas kvar utan istället lägga energi på att bli förbannade, t o m rosenrasande över en sån skitgrej, alltså jag skäms!

för det första, pepparkaksgubbar kommer inte försvinna för det finns inget kränkande i det, möjligtvis kommer man helt sonika kalla det pepparkaka istället (könsneutralt, men isf måste en minst lika kränkt grupp gå i taket över det).

för det andra så går vi ju framåt, traditioner förändras ju konstant, förr i tiden slog man ihjäl folk och djur av tradition, traditionen bjöd även att kvinnor skulle stå i köket och inte ens ha rösträtt etc etc. hur farligt är det egentligen att inte få säga negerboll längre? är det svårt att säga chokladboll? och om nu neger ”bara betyder svart”, säg för all del svartboll då.

och för det tredje, har man inte viktigare saker att engagera sig för? citerar en vän: In other news today: Svenska vapen används mot civilbefolkning i Burma. Ja, flera av dem är säkerligen barn.
Vad värre är: De har säkert inte heller fått vara pepparkaksgubbar i år! Så djävla kränkande!!

 lite svenska vapen är väl inget, jobbigare att inte få vara pepparkaksgubbe i år


Kommentarer


  1. Revbenet december 11, 2012 on 4:03 e m Svara

    Den där pepparkaksdebatten är så sjuk! Och skrämmande att se hur folk inte läser på innan de sprider vidare och kommenterar. Som att staten förbjudit pepparkakor helt, förbjudit julbord osv. Men som sagt, man orkar inte.

    • likewoha december 11, 2012 on 6:56 e m Svara

      ja eller hur, lite som ”helsvart katt” som kom ganska nyligen, nån som hävdade att hen fått sin blocketannons raderad för att det var rasistiskt att skriva helsvart (vilket inte var fallet, såklart) men folk blev ju tokiga över det också, men som tur var var det för dumt för att en större massa inte skulle fatta att den kränkta personen missuppfattat varför annonsen raderats.

  2. Peter Roth december 11, 2012 on 5:36 e m Svara

    Blir mycket glad av ditt inlägg. skönt att det finns tänkande unga människor som du!

    • likewoha december 11, 2012 on 6:56 e m Svara

      tack 🙂

  3. Alexandra december 13, 2012 on 4:27 e m Svara

    Tänk vad många smygrasister runt om i stugorna som jublar när det händer sådana här saker så dom får skrika ut på facebook och andra medier ”vaaaart är vårt samhälle på väääääg, skandaaaal”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna