VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

diy – deo

jag gillar att pyssla och skapa saker men har sällan tid och är ganska lat så jag vill inte att det ska vara för krångligt. jag slutade använda vanlig deo för ett halvår sen eftersom jag ramlade över lite info om att det (såklart) inte var så supersmart att köra på med aliminium och grejer på den tunna huden under armarna som dessutom ligger väldigt nära bröstkörtlarna.

hursomhelst, beställde en superbra deokräm gjord på kokosfett från nån ekonätbutik, har tyvärr glömt vilken. den var dock svindyr så när jag hittade ett eget recept hos sagogrynet var det bara att köra. lika delar kokosfett (kallpressad, inte silverpaketet man gör ischoklad med, har bakteriedödande egenskaper och gör huden len och luktar mumma), bikarbonat (dunderkur mot det mesta, i det här fallet svettstank) och majsstärkelse (för att hålla ihop det hela). kokosfett och kokosolja är samma sak, kostar en slant men det funkar även toppen att smörja in sig med och är supernyttigt i mat. jag köpte en flaska i thailand för ca 80 kr, billigare än här, har sett att det finns att köpa olika sorter på bl a gryningen. spolade den under kran för att få flytande olja (stelnar under 28 grader) och vevade ihop med bikarbonaten och majsstärkelsen (som finns i alla matbutiker) och hällde över i en glasburk. jätteenkelt, effektivt och billigt! dessutom känner man sig som en rejäl husmor och professor balthasar i ett!


Kommentarer


  1. Jenny / Ekomamma i stan februari 22, 2012 on 10:47 e m Svara

    Har hört många som prisat den där eko-deon nu. Har precis beställt en ny Soapwalla och den räcker ett tag, men sen kanske jag också borde testa.

  2. myfavorite februari 22, 2012 on 11:08 e m Svara

    ja va kul! köpte först nån naturlig deo från urtekram men jag luktade ganska otrevligt efter en hel dag. så den där kokosdeon jag beställde var super och den jag gjort själv är precis lika bra, har aldrig luktat äckligt med den på. och vill man ha doft så är det bara att ta i lite doftolja men annars luktar kokosoljan alldeles utmärkt i sig själv. och det var oförskämt enkelt att göra också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna