VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

amma hela natten

tycker jag (och andra) inte sällan stöter på skitkassa tips på hur ens bebis ska sova. efter 5 månader behöver t ex en frisk bebis inte längre äta på natten. behöver inte? enligt vem? samma muppar som satt på en stor konferens och beslutade om att amning bara borde ske var fjärde timme för bebisar behöver inte amma oftare? bl a  sajten babycenter ger en hel del konstiga, icke-vetenskapliga råd kring sömn och läggning och belyser att om bebisen vaknar under natten så har den sömnproblem vilka botas med nån egen variant av skrikmetod samt lära bebisen somna själv.  så på holgis 6-månaderskoll frågade jag bvc-läkaren om han var väldigt avvikande som fortfarande käkade flera gånger varje natt. och tackålov är hon en mycket klok person som berättade att det snarare var regel än undantag att bebisar äter på natten och på amningsföreläsningsdagen i uppsala var den nån slags forskare som berättade att barn ända upp i 2-årsåldern för det mesta vill äta på natten. jag blir därför glad över att amma vidare tagit upp saken på bloggen och länkar till det här fina svaret som louise hallin och malin alfvén levererar i knattetimmen gällande snuttande på natten.


Kommentarer


  1. Jenny / Ekomamma i stan december 26, 2011 on 11:33 f m Svara

    Vår BVC sa också att vid 6 månader behöver barnen inte äta på natten. Smidigt, tänkte vi eftersom jag precis skulle börja jobba, och testade två nätter. Men det tog emot, och jag fortsatte amma nätterna tills för en vecka sedan. Känns som ett bra beslut. Och vi erbjuder fortfarande mat på natten (men nu i form av välling) för E ska inte behöva vara hungrig!

  2. Anna-Karin december 26, 2011 on 6:27 e m Svara

    Bollan käkar också på natten, 2 ggr. Testade härom veckan med att få henne att somna om utan tutt, var uppe och gick och vagga och greja men hon ville icke somna om. Min slutsats var att hon är 8 mån men ändock hungrig nattetid och får därför tutta hur mkt hon vill fortsättningsvis. Och slutar jag amma så kommer vi sannolikt köra vidare med välling vi också om det visar sig att hon vill ha vickning även då.

  3. myfavorite december 27, 2011 on 10:36 f m Svara

    tråkigt att så många bvc verkar tycka att bebben ska sluta äta på natten vid en viss ålder, typ 4 månader enligt toktanten aw. vissa sover ju hela natten men holger och de flesta andra vill ha lite smarr. det som är fiffigt med att amma på natten är att bröstmjölk inte förstör tänderna. skönt att höra att ni lyssnar på ungen mer än bvc-tanten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna