VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

slog till på en bok också

fortsatte sätta sprätt på barnbidraget på adlibris (nåja, valde iofs faktura). jag har fortfarande ingen annan bok än min harlequinroman jag hittade i tvättstugan. den är inte så vidare värst bra även om jag egentligen är en sucker för tantsnusk. hursomhelst, jag hittade en föräldrabok jag faktiskt tycker verkar bra. jag har inte velat läsa nån eftersom jag tycker alla råd man får från olika tidningar inte passar mig. ju mer jag läser desto mindre sugen har jag blivit på att ta till mig det som förmedlas. den här heter nära föräldraskap och beskrivs såhär:

”Jag kände att jag inte ville vara en av alla moderna föräldrar som kämpar med sömnrutiner, skrik och avvänjning. Jag ville inte kompensera min dotters längtan efter närhet med rutiner, nappar och nallar med artificiella hjärtljud.”
Jorun Modén

Nära föräldrar är till för dig som hellre vill lyssna på ditt barn och dina instinkter än den senaste föräldratrenden. Biologiskt sett är barn skapta för massor av närhet. I den här boken får du veta varför, men du får också handfasta råd om hur du knyter an till ditt barn, svarar på barnets behov, hittar alternativ till skrikmetoder, skapar ett eget sovarrangemang och om hur bärsjalar underlättar i vardagen.
Du får dessutom ta del av berättelser ur andra föräldrars liv. Det här är en bok för dig som vill ha ett lättare och roligare liv med barn, antingen du är intresserad av biologi eller praktiska lösningar.
En bok för inspiration och uppslag, för det är du som är expert på ditt barn!

jag hade aldrig hört talas om attachment parenting och tyckte 5-minutersmetoden inte verkade så mycket värre än nånting annat innan jag fick barn. men allt blir helt annorlunda när man får snusa på det där lilla fjuniga huvudet. skrikmetoder känns för mig numera lika främmande som att knugen skulle komma med i mensa. det förvånade mig väldigt att man kan kommunicera så bra med en liten bebis. lyssnar man bara till barnet kan det tala om en hel del om hur det vill ha det. och lyssnar man på sig själv utan att läsa en massa manualer för hur det SKA vara så blir det ännu enklare. kanske låter flummigt men det blir både lättare och roligare om man inte försöker tvinga in barnet i en massa rutiner som inte alls passar just den lilla individen.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna