Välkommen till LifeByElise! Här kommer du få följa med mig Elise, min man Andreas och våra två fantastiska döttrar Molly född -10 och Olivia född -15, familjen med glitter i vardagen! Du kommer få läsa om högt och lågt, stort som smått! Då matlagning är ett stort intresse för mig så kommer ni få ta del av många härliga recept, egenkomponerade eller gamla favoriter. Vill ni komma i kontakt med mig så maila mig gärna på [email protected], jag finns även på Instagram Lifebyelise..

Glutenfri kräftpasta

Hej på er!

Sitter här i soffan med en kopp te och datorn i knät, barnen sover, ljusen är tända och min kärlek ligger bredvid 🙂 Alltså åh vad jag älskar dessa vardagar.. Detta är för mig idag ”glitter i vardagen” att njuta av lugnet, doften av mina favorit doftljus, närheten av min man och en god kopp te 🙂

Men nu ska ni få en god kräftpasta jag slängde ihop här i veckan. Enkelt och så gott!!

IMGP4995

Till kräftpastan behöver du:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 burk krossade tomater

2 dl creme fraiche

1 burk kräftstjärtar i lag

1 msk fryst eller färsk persilja

1 msk fryst eller färsk dill

En påse babyspenat

salt & peppar

Bönpasta

Börja med att finhacka lök och vitlök, fräs i lite olivolja. Häll i krossade tomater, låt puttra i någon minut. Blanda sedan i creme fraiche, dill och persilja. Salta och peppra, men tänk på att kräftstjärtarna ger ganska mycket sälta så salta inte för mycket. Blanda i kräftstjärtar och låt dom bara bli varma annars blir  dom sega. Sist vänder du ner den kokta bönpastan och den färska babyspenaten.

IMGP4996

Toppa med massor av parmesan och lite färsk svartpeppar, MUMS!!!

IMGP5002

Hoppas ni har en fin kväll 🙂

Kram

Blomkålssoppa med ädelost

Hej igen,

Tittar in igen så ni får ett super duper gott middagstips till imorgon onsdag 🙂

IMGP5005

Blomkålssoppa med ädelost (4 port)

ca 700g blomkål

2 vitlöksklyftor

5 dl vatten

1 dl vitt vin

3 dl vispgrädde

1 1/2  – 2 grönsaksbuljongtärningar

svartpeppar

ca 1 dl hackad färsk persilja

Ädelost

Gör så här: 

Dela blomkålen i mindre bitar. Koka upp vatten, vin och 1dl grädde med buljongtärningarna. Lägg i blomkål och vitlök, koka den mjuk, ca 10 min. Häll av och spara spadet. Mixa blomkålen till en slät puré. Blanda ner grädde och buljong till önskad krämig och len soppa. Koka upp igen och smaka av med peppar och den hackade persiljan.

Toppa soppan med ädelosten… Alltså MUMS! Sååå gott.

Tycker ni det blir för fett med grädde så går det att byta ut grädde mot mjölk, havregrädde eller annat av eget val. Jag har testat olika varianter, ovan är i särklass godast men mjölk går minst lika bra.

Lycka till!

KRAM

Gotland över påsken! Wiiiieee :)

Hej finisar!

Början av Mars, så underbar månad på så många sätt 🙂 Jag fyller år, det bästa av allt kanske 😉 Men det är ju snart påsk!!! Hur mysigt? Jag älskar påsken och längtar till den så fort julen är över. Att min födelsedag ofta inträffar precis runt påsk gör inget. När jag var liten gjorde mamma alltid tårtor med massa söta små påskkycklingar i marsipan, älskade mina tårtor. Mamma var grym på kalas och fix, kanske där ifrån jag fått mitt intresse 😉

I år firar vi påsken på Gotland, så galet mysigt! Längtar verkligen.. Vi brukar gömma påskäggen runt om på gården så Molly får leta riktigt ordentligt 🙂 Äääälskar att se hennes glädje, nyfikenhet och frustration 😉 när hon springer runt och letar. På skärtorsdagen kommer vi hänga inne i Visby, det är nämligen jordens jippo där. Ansiktsmålning och utklädning samt ett helt magiskt mysigt påsktåg, där alla utklädda får ett påskägg vid mål 🙂

IMG_1652 Min stora fina tjej!

IMG_1655

Ser ni hur mycket folk det är.. Galet.. Ca 4000 pers förra året.. Och ALLA fick påskägg.. 🙂

IMG_1654

Alla som är utklädda 😉 Vad gör dom inte för lite godis.. Hehe!!

IMG_1676

Så här såg vår påsktårta ut förra året 🙂 Egentillverkade påskkycklingar med ägg och allt 😉

Får se hur vi gör den i år 🙂

Önskar er en fin kväll alla raringar där ute!

KramKram på er!

Chiagröt

Hej finisar!

Hur mår ni? Sportlov här denna veckan, mysigt att ha min stora tjej hemma också 🙂 Fullt ös!

Jag la ut en bild på chiagröt på insta för några dagar sedan och har fått frågor från er hur jag gör min, så jag tänkte dela med mig av mitt sätt. Det finns en oändlighet att göra den på, this is my way 😉

IMGP5041

Jag brukar göra en stor skål som räcker till ca 4 frukostar. Men jag ger er även ett recept för en frukost.

4 pers

1 dl chia

5 1/2 dl kokosmjölk, harvemjölk, någon nötmjölk ( välj det du tycker bäst om eller blanda)

1 tsk kardemumma

1/2 tsk kanel

Äkta vaniljpulver

Blanda ihop och ställ in i kylen över natten. Servera med frukter, bär, nötter eller vad du gillar. Jag brukar ha banan, äpple och kanel med havremjölk 🙂 Mums!

**************************************************************************

1 lite större portion

2 msk chiafrön

1 1/2 – 2 dl kokosmjölk, havremjölk, nötmjölk

1-2 tsk kardemumma, kanel

Så gott och nyttigt! Lycka till 🙂

Kram!!

Enkel chokladmousse

F R E D A G 🙂

Hej hej fredag och ljuvliga helg!!

Tittar in här på  morgonen med ett busenkelt recept på en chokladmousse som ni bara måste testa!! 🙂

IMGP5019

Milda vaniljvisp

200g  Marabou (eller valfri annan choklad) black saltlakrits använde jag denna gång

Det var allt 🙂

Vispa vaniljvispen riktigt riktigt fluffigt. Smält chokladen över vattenbad. Blanda sedan samman chokladen med vaniljvispen. Häll upp i glas och in i kylen minst 1 tim.

Ta fram och servera med frukter och bär, eller bara som den är 😉 Jag toppade med lakritspulver för att få ännu mer smak av lakrits. Super enkelt, klart på nolltid! Men det smakar så himla himla gottis 🙂

IMGP5018

Ni måste testa!!

Önskar er en fin fredag!

KRAM