Livet på den södra sidan

Frukostbekymmer delux

Vilken fin dag det blev i går, solglasögonen satt på näsan mest hela dagen. Det är nästan så jag undrade var de vanliga mörka molnen höll hus, men det behövde jag inte fundera på särskilt länge, de kom som ett brev på posten redan i dag.

Yngsta dottern har stora problem med aptiten på morgonen. Hon brukar aldrig vara sugen på något att äta när hon sömndrucken kliver upp ur sängen på mornarna, det blir ideligen nya frukostkamper oss emellan.

I går hade vi ytterligare en ny  diskussion om frukosten.  Alla mina förslag ratade hon rapidsnabbt, till slut började vi googla på olika frukostförslag på nätet. Efter en stund bestämde hon sig för att yoghurtglass kanske kunde vara något för henne.

Vi tog fram hennes favorit yoghurt (hon älskar päronsmak) och hittade ett paket frysta blåbär och till det ett paket müssli.  I köksskåpet hade vi som tur var ett par  glassformar som vi kunde använda oss av.

IMG_2975

Jag höftade och blandade ihop ingredienserna. Dottern fyllde på glassformarna till brädden med yoghurt och müssliblandningen.

IMG_2980

I morse tog vi ut det ur frysen och voilá, denna härliga munsbit kom ut ur sitt hölje.

IMG_2983

Yngsta dottern var supernöjd när hon mumsade i sig yoghurtglassen, själv blev jag också på strålande humör när jag såg att hon åt upp allt till sista tuggan.

Jag kan bara hoppas att detta är det nya mirakelkråset som kommer att vilja få henne att äta frukost varje morgon framöver.

Arrivederci!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *