Livet på den södra sidan

Klostertjejen är åter hemma

Mellandottern kom hem från det ekumeniska klostret i Frankrike i går. Hon har varit borta en dryg vecka och var helt utsvulten. Det första hon gjorde var att tillaga sushi. Hon vräkte i sig allt till sista gurkstaven. Maten i klostret gjorde tydligen ingen glad, förutom munkarna själva då, om ens det…

DSC_1675

DSC_1676

För ett tag sedan fick jag hem ett brev om att jag måste förnya mitt körkort. I morse sneglade jag på det igen och insåg till min förfäran att mitt gamla körkort går ut i nästa vecka. Den paniken…Jag snofsade till mig ordentligt med både smink och hårgelé och hoppade in i bilen och tänkte att jag skulle ta kortet i en automat i närheten av där vi bor. När jag väl kom dit  var automaten som bortblåst och fanns inte en tillstymmelse till att den någonsin existerat,  så jag bestämde mig för att gå och  handla mat i stället. Det får bli nya friska tag i morgon och då får jag hoppas på att den andra automaten som ligger i andra änden av stan är intakt.

DSC_1677

Yngsta dottern  och hennes kompis har legat i poolen och flutit som två korkar mest hela dagen. Hon tyckte först att det var en aning kyligt i vattnet, men när jag såg att temperaturen stod på 28 grader så ansåg jag att det inte gick någon nöd på dem.

Jag älskar att sitta på vår altan och njuta, särskilt vid fint väder. Medan barnen badade drack jag en stor kopp kaffe och passade på att lapa sol så mycket jag förmådde, man vet ju aldrig när man ser den igen. Nu har även barnens kusin och äldsta dotter badat och det hör verkligen inte till vanligheten att ungdomarna ligger i och plaskar.

DSC_1680

Ha det fint!

Ciao!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *