Livet på den södra sidan

Marknadsdag i Dalarna

I går hade vi fullt upp att umgås med min storebror och hans fru i Dalarna. Varje år vid denna tid brukar vi fara upp dit och hälsa på.

Vi vill för allt smör i Småland inte missa denna marknadsdag som hålls i deras lilla samhälle varje år, det är så mysigt att vara där.

DSC_1273

Det är samma visa varje år, yngsta dottern blir i extas och springer runt bland stånden och vill köpa allt från billiga fidget spinners till peruker i olika chockfärger. Som väl var nöjde hon sig till slut med två stora klubbor i skiftande giftiga färger som hon glatt sprang omkring och sög på.

Min man hittade denna låda och slog genast till, någon som vet vad detta är?

DSC_1275

En fladdermusholk, en riktig otymplig tingest som han bar omkring på i hettan. För varmt var det… Det var det troligtvis även för De förenade republikerna Jamtland, Herjeådalen och Ravunds president som underhöll med både sång och ekivoka historier. Inget för barn med andra ord.

DSC_1285

När vi till slut hade tagit oss igenom hela marknaden var det dags för den årliga kyrkorodden. Tyvärr blev själva kyrkorodden inställd i år på grund av sviktande deltagarantal. I stället blev det rodd för ett antal privatpersoner som tävlade om äran att vinna.

DSC_1305

DSC_1315

Min bror är jägare och har frysen fullt med  delikatesser från skogen.Han bjöd oss på  rådjurssadel och älghamburgare. My god så gott det var.

DSC_1339

Min fina roliga och underbara bror.

DSC_1351

DSC_1326

Mätta och belåtna tackade vi för oss och åkte hem till ön. Vi njöt av den fina solnedgången nästan hela vägen hem, det var magiskt vackert.

So long, så länge.

En reaktion på ”Marknadsdag i Dalarna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *