Livet på den södra sidan

Här var det antipasti med förvirrad mamma

Häromdagen gjorde jag en god och krämig vitlökspasta och till det gjorde jag några bruschetta. Jag älskar antipasti i alla dess former. Den här blev vansinnigt god.

Bruschetta pomodori caprese 

20 cocktailtomater

1 nypa socker

1 st grön chili

5 msk olivolja

1 rödlök

1 tsk rödvinsvinäger

2 mozzarellaostar à 125 g.

1/2 burk kapris

1/2 kruka basilika

Salt och peppar

Surdegsbaguette

Gör så här:

Skär upp surdegsbaguetten i skivor  och ställ in den i ugnen till det får färg. Skala och skär rödlöken tunt. Fräs på svag värme  tills den blir genomskinlig.

Skiva tomaterna och lägg i dem tillsammans med löken och låt koka ihop. Strö över socker och rödvinsvinäger, låt det koka ihop en stund. Ställ sedan åt sidan. Lägg mozzarellan på brödet och toppa det hela med tomatröran. Strö över grön chili samt kapris och basilika.

DSC_0135

DSC_0130

DSC_0134

Dagens roligaste händelse var nog när jag och äldsta dottern frenetiskt letade efter min mobil. Den var hopplöst borta, fanns ingenstans i huset, vi letade och letade.

Jag till och med stoppade tvättmaskinen för att kolla igenom den blöta tvätten, lätt om hjärtat  kunde jag konstatera att den inte låg där. Dottern provade att ringa och ringa… till slut hörde hon en svag ringsignal som hon lokaliserade till köket.

Dottern sa slutligen -”mamma, jag tror att den ligger i  kassaskåpet”. Mycket riktigt, där låg den. Herregud, så glad jag blev, men hur förvirrad var jag när jag la den där?

Tja, det blir nog en minneskurs i sommar om dottern får bestämma.

Ha det gott!

Arrivderci

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *