Livet på den södra sidan

Hopp i land Kalle

Det där med knopar är inte alltid lätt, dödmansgrepp, en pålstek och allt vad de nu heter, min man försökte tålmodigt lära ut de olika knoparna, samtidigt som han fixade i ordning repen.

DSC_1357

Ett tag kände jag mig ganska säker på hur jag skulle göra tills jag fick pröva på in real life. Varken jag eller min man blev särskilt imponerad, tyvärr.

Barnen hämtar sig tydligen fortfarande efter det att jag  var ”hopp i land Kalle” när vi for till Ica. Med ena benet på land och det andra i båten hoppade jag runt likt en spindel med benet på bryggan för att få stopp på båten. Att jag kändes vig är en kraftig överdrift men jag lyckades dock med konststycket att få stopp på båten. Såklart hade vi fiskande åskådare också.

Innan vi åkte i väg till affären undrade jag oroligt om jag kunde ha på mig mina långkalsonger eftersom kortbyxorna kändes för kalla. -”Visst”, svarade alla -”om du inte visar dig för någon.-” Nä, verkligen inte,” svarade jag

Yes! Där stod jag på bryggan i splitt med mina svarta långkalsonger på och beundrades av ett gäng fiskare. Barnen ryser fortfarande efter det pinsamma intermezzot.

DSC_1055

Det blir mycket grillande så här års. Vi bestämde oss för att prova på lite nytt och köpte Jack Danielsspån som vi la på grillen och jösses vilket grillmoln det blev.

DSC_1365

DSC_1363

Fortsättningsvis ska vi använda oss av dessa spån när vi grillar för oj vad gott det blev. Köttet luktade både rökigt och smakade  gott. Nu har vi tagit grillandet ytterligare en nivå och det här är bara början på grillsäsongen.

So long, så länge!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *