Livet på den södra sidan

En chevrèsallad

Det är snart mitten av maj och det är askallt. Jag kan inte ens komma i håg att det någonsin varit så här kyligt så länge eller att det snöat så mycket som det gjort under denna första delen av maj månad.

I morse hann jag inte mer än till soptunnan utanför huset då mina fingrarna förvandlades till ett paket frysta prinskorvar, det var bara att vända hem igen och sätta på mig vantarna, grrr, så här vill jag inte ha det.

Äldsta dottern  har inte varit särskilt besvärad av vädret eftersom hon fortfarande har sängläge, endast nästippen har skådats utanför täcket under hela förmiddagen.

Jag såg henne bara som hastigast när hon fick lite varmt i sig.

DSC_1020

I kväll ska hon till vårdcentralen för att se om hon har halsfluss. Hon har en envis feber som vägrar ge med sig och förstås väldigt ont i halsen, lika bra att få det uppkollat.

Till lunch gjorde jag en chevrè och rödbetssallad åt oss, den slank ner på mindre än 0,5 sekunder. Den var så god. Jag älskar getost, pinjenötter och rödbetor blandat med sojabönor och god sallad i, det är verkligen inte dumt.

Jag gillar att äta en lättare lunch, särskilt under våren och sommaren då behövs det inte alltid vara vällagad mat. Rester är väl aldrig fel men jag hinner oftast inte få något av det, eftersom sonen brukar trycka i sig alla rester innan han går och lägger sig.

DSC_1012

Hoppas att ni får en trevlig lill-lördag!

På återseende!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *