Livet på den södra sidan

Mina gamla Yngve Ekströms stolar

Okristligt tidigt steg jag upp i morse, det kunde bara betyda en sak: det har vänt, jag är på benen igen, så skönt. Det känns som om ett litet hejarop är på sin plats, hurra! Jag överlevde även denna gång, hurra, hurra! Tänk att man kan bli så glad över att bli frisk, jag säger då det.

På en sekund slog ordningssinnet till  när jag såg stöket i huset, hur svårt kan det vara att ta undan efter sig? Finns det kurser för ”en viss ungdom” att gå på, där hen kan förbättra sina städgener? Någon som vet?  Det får gärna vara en intensivkurs, finns det inte det så är jag öppen för andra mer tuffare förslag.

I helgen röjde vi upp lite varstans i huset och många av sakerna finns numera i en hög på vardagsrumsgolvet och på övervåningen i sällskapsrummet.

Eftersom varken jag eller min man varit helt kapabla i veckan ligger allt fortfarande framme och skräpar.

När jag som bäst skulle börja städa upp bland bråten tittade jag närmare på några av stolarna, dessa stolar har jag emellanåt under de senaste 30 åren tänkt att jag borde renovera. Jag kan ju alltid skylla på att de stått  i ett skrymsle och att jag helt  enkelt glömt bort dem.

De kommer från mitt familjehem och jag har många fina minnen av dem, bland annat reporna på översidan av trät på stolen, de kommer från mina Dark horse -jeans ( butiken som fanns på Gamla Brogatan i Stockholm på 70-talet.)

Jag vet inte hur jag var funtad på den tiden men jag liksom hasade mig nedför stolen och rispade upp träet med de stora silverknapparna som fanns på mina supertajta byxor. Tydligen kunde jag  inte ens sätta mig ordentligt på en vanligt stol.

Tyvärr har lädret på nästan alla sitsar spruckit och nu när jag åter blev påmind om dem kanske jag skulle ta och lämna in dem så att de fick sig en helt ny make over.

DSC_0483

 

DSC_0476

 

 

DSC_0480

Jag får väl fundera på saken lite snabbt igen innan de åker upp på vinden.

Det är dags att göra lite mer nytta, det finns en hel del annat att ta i tu med.

Ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *