Livet på den södra sidan

Palt

Just nu är förberedelserna i gång inför yngsta dotterns födelsedag i morgon.Det bästa av allt är nog födelsedagsmiddagen som hon själv har fått bestämma över. Jag kan lova att ingen någonsin kan gissa vilken rätt hon valt. Håll i hatten: Pitepalt, Haha, hur kul är inte det?

Lita på att jag kommer att stå  framför spisen i morgon och pyssla om mina stora pitepaltar.

Historien bakom dem är att min mor som kom från Piteå lagade palt när jag var liten.Jag älskar pitepalt, det är fortfarande en av mina absoluta favoriträtter och i nutid så är det alla mina barns favoriträtt ( det ligger tydligen i generna.)

För några år sedan bråkade  yngsta och mellandottern om vem som skulle ha palt på sin födelsedag. Mellandottern fyller nämligen år bara tre dagar efter yngsta dottern och att äta palt så nära inpå varandra ville ingen av dem. Numera är det inga problem tack vare vegetarianstuket och skönt är det.

Donnan själv har piffat till sig lite mer än vad hon gjorde till jul. Jag fick den äran att måla naglarna röda och granna. Här sitter hon i soffan och väntar på att färgen ska torka och tålamod som få har hon när hon får pilla på sin telefon, obegripligt.

DSC_0024

Nu blev det lite mer livat när 5-åringen kom på besök. Jag hörde att de tisslade och tasslade om ett pyjamas-party. Det låter som en bra idé. Men först ska vi sluka prinskorvarna och köttbullarna som blev över från jul.

DSC_0027

So long, så länge.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *