Livet på den södra sidan

Annons

Packåsnan moi

Jag har gnott som en gnu hela dagen, armarna känns extra långa efter allt kånkande och bärande av skidutrustning och mycket, mycket annat.

I morgon, early birdy, åker vi till Åre och roar oss en hel vecka i fjällen.

Bildresultat för åre bilder

De senaste  tio års tid har vi tillbringat sportlovet i Åre med massor av skidåkning och en hel del after ski. Valet av ställe har till viss del berott att min man har släktingar som bor där.

Förra året när vi var där och åkte skidor gick min mans morfar bort, han blev 99 år gammal. I år blir det med stor saknad som han inte finns med oss längre. På bilden ovan har min man som liten gosse planterat gran tillsammans med sin morfar (mitt över Åre by.)

Klockan tre i natt vaknade jag av att jag fick lätt panik över hur allt bagaget ska få plats i bilen, holy Moses, vad med grejer som ska stuvas in. Jag låg klarvaken ända fram till gryningen och vred och vände på mig.

Fem i fem i morse tog jag beslutet: får inte bagaget plats får barnen turas om att motionera upp till fjällen, efter  denna genomtänkta plan somnade jag om som en klubbad säl.

I morse tröstade min man ( packspecialisten) mig med orden: ingen fara allt får plats, ehh, vi får väl se, säger jag.

DSC_0560

Grannens katt kom  över och behövde lite uppmärksamhet. Yngsta dotterns telefon behövde det med.

Ha en riktigt skön fredag på er.

Annons

En dag i skidbacken

I morse åkte jag och min man till Flottsbro i Huddinge och åkte skidor. Såklart kom det en busslast fullt med skolungdomar och de var inte tysta många sekunder. Som tur var åkte de flesta av ungdomarna i barnbacken som låg en bit ifrån oss.

Alla backarna var otroligt isiga, blåsten var både hård och kall, men det gjorde inte så mycket för det var helt underbart att kasta sig utför i backarna.

DSC_0547-2

Två timmar senare var vi rätt nöjda och åkte hem och bytte om.

Innan min man fortsatte till jobbet hann vi med en lunch. Det var väldigt länge sedan vi åt sushi, därför bestämde vi oss för det. Fortsättningsvis måste jag  verkligen bättra mig på sushi- fronten och börja äta det lite oftare än jag gör, för jösses vad gott det är.

Restaurang

Efter att ha hunnit med ytterligare ett vantinköp kunde jag äntligen köra hem och få i mig en ordentlig kopp kaffe, vad vore livet utan det? Kaffe är som balsam för själen för mig, det krävs någon kopp per dag och sedan är jag på topp, svårare än så är det inte.

Och nu väntar stora tvätthögar på att jag ska ta itu med dem. Motvilligt får jag väl lov att masa mig upp ur den sköna soffan och sätta fart, vi har mycket att göra innan vi åker på lördag.

Ha det gott!

Annons

Min påhittige far

Vilken intressant mode-utveckling det har  varit sedan jag var barn. När jag var liten på 70-talet var det bussaronger, polotröja och bruna manchesterbyxor som gällde.

När jag blev tonåren var det  mode att ha supertajta jeans och en rullad locktångslugg.

På det galna och mycket uppfriskande 80-talets var det axelvaddar från hell och frisyrer som var stora som höghus, my god så man såg ut.

Någon månad innan skolavslutningen i nian köpte jag ett par nya jeans som jag skulle ha på mig till den dagen. Kvällen innan provade jag ut min outfit och insåg jag till min förfäran att jag inte fick på mig byxorna.

Min far kom in i rummet och tittade bekymrat på mig där jag låg på sovrumsgolvet och förtvivlat försökte få upp blixtlåset på byxorna. Efter att ha tänkt igenom situationen en kort stund fick han en snilleblixt.

Han fyllde resolut i vatten i badkaret och tvingade mig i, ber mig sedan dra upp gylfen. Till min lycka åkte den upp utan några som helst problem.

När jag steg upp ur vattnet slet han fram hårfönen och började därefter föna mig och mina vita puss och kram-byxor torra.

Gissa vem som hade ett stort smile på läppen den skolavslutningen!

DSC_0017

Nu är det min tur att axla rollen och jag hoppas och tror att mina barn också kommer att berätta ett par roliga anekdoter om mig  till sina barn så småningom, eller…så försöker man förtränga de mest pinsamma historierna, hehe.

Ha det gott!

Annons

Vantar och tantsnusk

Vilket fantastiskt fint vinterlandskap som vi fick avnjuta i dag, helt oväntat. Visserligen sa de på nyheterna att det skulle singla ner lite snö, men vem trodde på det igår med tanke på vårvädret, inte jag i alla fall. Vi får väl se hur länge det ligger kvar.

I går gjorde jag en stor raid i möss och -vantlådan och insåg att det var dåligt med vantar inför ski 2017. Ikväll blir det att släpa med sig barnen till ett köpcentrum och köpa mer av den varan. Butikskedjan kommer antagligen att göra vågen när vi köpt upp hela sortimentet och kan därefter pusta ut över att de blivit av med alla vantar för denna säsong.

När Harry Potter böckerna kom ut i handeln var det många vuxna som tyckte det var pinsamt att visa att man läste de böckerna på bussen eller tunnelbanan, de smarta rackarna tog ett annat bokomslag och dolde på så sätt den egentliga boken de hade, smart tyckte de nog själva.

Häromdagen råkade jag se något liknande, en äldre kvinna satt på en servering med ett rött bokomslag utan text framför näsan. När jag rundat bordet och ställt mig en bit bakom henne kunde jag utan ansträngning läsa vad som stod i boken, röd om kinderna var jag tvungen att titta bort, det var tantsnusk i den mest ädlaste form, haha.

Ok, lite oväntat var det faktiskt.

När jag ändå håller på att pratar böcker så är detta ett bra boktips för yngre barn: Pernilla Stalfelt skriver jättebra , roliga och förklarande böcker. Hon är absolut en favorit och vi har roat alla barnen med hennes böcker.

DSC_0540

DSC_0541

So long!

Annons

Små ytliga ting

Då så, nu är även denna helg över för denna gång. Det känns som om helgerna bara rasslar iväg och plötsligt är det måndag igen.

Den här veckan står lite allt möjligt på agendan, jag har några tråkiga möten att avverka, men har även lite roliga saker på gång.

I helgen gjorde jag några inköp och köpte upp mig på några småvaser, de är hur söta som helst och gjorde inte något större avtryck i plånboken, vilket känns trevligt.

DSC_0532

Mitt andra inköp var en vattenkokare som jag tittat på ett tag och bestämde mig för att slå till på. Jag älskar färgen och formen, den passar alldeles ypperligt  i köket. Den är verkligen i mina ögon en pryl att vila blicken på, tyvärr kan man inte säga detsamma om mikron som står bredvid, nix mina mungiporna hissas inte upp av den åsynen.

DSC_0550

Stora dottern log däremot brett i morse när hon insåg att  det endast är en vecka kvar till sportlovet. Hon och de övriga barnen har nästan längtat ihjäl sig efter det.

Själv tycker jag inte att det var så länge sedan det var jullov, men det vågar man väl knappt säga högt.

Nedräkningen kan börja…och tills dess ska hyn vara på topp.

DSC_0494

Jag har försökt att le med en ansiktsmask, det  misslyckades rejält, det bara går inte.

Stora dottern höll med.

Ha en trevlig måndagskväll!

annons