Livet på den södra sidan

Annons

Långhelg och någonting väldigt blått

Barnen var inte supertaggade på att följa med till landet, de blir hemma i stället. Möjligtvis kommer någon av dem ut till helgen, jag hoppas på det.  Det är svårt att vänja sig vid att de blivit så stora att de inte längre är intresserade av att följa med ut till ön eller för den delen hitta på andra saker med oss. Det är tur att vi har den minsta, hon däremot älskar att hänga med oss, än så länge.

Den här långhelgen kommer vi att bygga en ny brygga. Den gamla kommer att vara kvar, vi kommer att kunna fortsätta att bada från den. Den nya kommer troligtvis att bli en mer renodlad båtbrygga.

Jag har även tänkte ta tag i lite målararbete. Jag gillar att slipa, måla och fixa men just det här projektet är en aning tråkigt. Jag behöver nämligen måla om våningssängen i barnens rum. Alltså, den är skrikblå, jätteful. Jag har stört mig så inåt bomben på det länge, men insett att det är ett fruktansvärt trist jobb att ta tag i, därför har det projektet legat på is bra länge.

Innan vi åkte hemifrån bunkrade jag upp med god mat i kylskåpet samt skafferiet. Jag passade samtidigt på att plocka in en blomma, nu kan de  njuta av god mat och även vila blicken på en vacker blomma medan vi är borta.

Lite ögongodis är aldrig fel.

DSC_1275

So long, så länge!

Annons

Tankar om terrordådet i Manchester

Vi har släpat pool-plåtar och fyllt på vatten i poolen. För att inte tala om allt salt vi slängt i, 150 kg! Det är alltid väldigt mycket meck innan allt är installerat och klart.

För varje år blir vi bara bättre och bättre på att stuva runt bland grejerna. Visserligen så får min man fortfarande krupp när det är dags att passa ihop de olika pool-rören med varandra, ja, det slår aldrig fel, same procedure as last year. #Argsomettbi#

DSC_1368

Under dagen har jag hunnit med att högtryckstvätta altanen. Nästa moment är att olja in den så att den får upp lite mer av den forna lystern igen.

DSC_1371

Medan jag gick omkring och högtryckstvättade tänkte jag på det som hände i Manchester i natt, så fruktansvärt och hemskt. Med sorg i hjärtat tänker jag på alla dessa barn och ungdomar som bestämde sig för att gå på  konsert med  Ariana Grandes och drabbades av detta ohyggliga.

En attack mot det bästa i livet, våra barn. Mina tankar går till dem och deras anhöriga, det var allt för många.

Det påverkade mig otroligt mycket särskilt nu när min äldsta dotter ska åka dit om en månad. Det knyter sig i magen bara jag tänker på att något skulle hända henne eller några av mina andra barn. Det går ju inte direkt att värja sig för dessa faror heller.

Hur tänker dessa terrorister och Is-anhängare?  Att utsätta oskyldiga människor för detta vansinne, det är helt över mitt förstånd. Det är ändå tur att det finns så mycket kämpaglöd och beslutsamhet för att inte låta dessa mörka krafter ta över.

Vi fortsätter hylla livet, det blir en seger i sig.

Ha det gott!

Annons

Min goda västerbottenpaj

I helgen  gjorde jag en jättegod västerbottenpaj till förrätt. Det bästa med den är att den kan stå i kylen i några dagar och fortfarande vara fräsch och god, många tycker dessutom att pajen smakar som bäst någon dag efter att den är lagad.

DSC_1370

Pajdeg

125 g smör

2 dl vetemjöl

1 dl grahamsmjöl

1 msk vatten

Fyllning

250 g riven Västerbottensost

3 ägg

1 dl Vispgrädde

1 dl crème fraiche

0,5 dl gräddfil

1 krm svartpeppar

1 krm socker

Tillbehör

Finhackad rödlök

Stenbitsrom/ löjrom

Gräddfil

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225°. Mixa smör och mjöl i matberedare till en smulig massa. Tillsätt vattnet och mixa ihop till en smidig deg. Tryck ut pajdegen i en pajform (24 cm i diameter). Nagga formen i botten och ställ in i ugnen ca 10 minuter. Vispa ägg och grädde, rör ner crème fraiche och gräddfil så att det blandas väl, tillsätt osten. Tillsätt peppar och socker. Häll ostfyllningen i pajskalet och grädda ca 20 minuter tills pajen stelnat. Låt svalna.

Innan serveringen lägg på hackad rödlök, stenbitsrom och gräddfil.

DSC_1324

Arrivederci!

Annons

Hopp i land Kalle

Det där med knopar är inte alltid lätt, dödmansgrepp, en pålstek och allt vad de nu heter, min man försökte tålmodigt lära ut de olika knoparna, samtidigt som han fixade i ordning repen.

DSC_1357

Ett tag kände jag mig ganska säker på hur jag skulle göra tills jag fick pröva på in real life. Varken jag eller min man blev särskilt imponerad, tyvärr.

Barnen hämtar sig tydligen fortfarande efter det att jag  var ”hopp i land Kalle” när vi for till Ica. Med ena benet på land och det andra i båten hoppade jag runt likt en spindel med benet på bryggan för att få stopp på båten. Att jag kändes vig är en kraftig överdrift men jag lyckades dock med konststycket att få stopp på båten. Såklart hade vi fiskande åskådare också.

Innan vi åkte i väg till affären undrade jag oroligt om jag kunde ha på mig mina långkalsonger eftersom kortbyxorna kändes för kalla. -”Visst”, svarade alla -”om du inte visar dig för någon.-” Nä, verkligen inte,” svarade jag

Yes! Där stod jag på bryggan i splitt med mina svarta långkalsonger på och beundrades av ett gäng fiskare. Barnen ryser fortfarande efter det pinsamma intermezzot.

DSC_1055

Det blir mycket grillande så här års. Vi bestämde oss för att prova på lite nytt och köpte Jack Danielsspån som vi la på grillen och jösses vilket grillmoln det blev.

DSC_1365

DSC_1363

Fortsättningsvis ska vi använda oss av dessa spån när vi grillar för oj vad gott det blev. Köttet luktade både rökigt och smakade  gott. Nu har vi tagit grillandet ytterligare en nivå och det här är bara början på grillsäsongen.

So long, så länge!

Annons

Lite ö-nytt

Det är inte lätt att glömma grejer när man väl kommer ut till landet.

Nästan genast när vi  kom till torpet slog det oss att vi missat att köpa grillbriketter till kvällens grillpartaj. Det rådde vi genast bot på och hoppade in i båten och susade ut över fjärden till vår affär på andra sidan.

DSC_1328

DSC_1337

Yngsta dottern har roat sig i hängmattan nästan hela dagen. Själv avskyr jag att ligga så där eftersom jag känner mig som en slak fällkniv, alltså ingen rolig syn att se på. Dessutom är det väldigt obekvämt, enligt mig.

DSC_1341

Det blev väldigt svårt att ta kort på dottern med tanke på hur hon tjoade, skrattade och gungade högt fram och tillbaka.

DSC_1342

DSC_1350

För ett par år sedan drog man fram vatten på ön och det har verkligen underlättat enormt att ha både rinnande vatten och ett sjyst avlopp. Kvalitén på vattnet är bra men jag tycker mig känna en lätt bismak och därför blev jag jätteglad när vi införskaffade en Sodastream.

DSC_1361-2

Vi har dragit i oss kopiösa mängder med bubbelvatten hela dagen, magen börjar bli spänd som en ballong, men oj vad vattnet är gott!

Fortsatt trevlig helg!

annons