VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Händig Vs Huslig?

Alltså det här är så kul. Har ni sett programmet ”HÄNDIG MAN SÖKES” ? Jag dör lite av skratt, det här är så kul. När jag hörde om reklamen så kände jag bara, kul men vilket hycklande det är i det här samhället. Hade män sökt ”en kvinnlig kvinna” eller liknande så hade ju kvinnor överallt rasat och skapat tusen blogginlägg om hur sexistiskt det är, om att vi faktiskt jobbar för jämställdhet etc. Vilket iof är sant också men varför är det så okej att göra det tvärtom då? Alltså missuppfatta mig inte, jag struntar i vilket. Jag hade kunnat kolla lika mycket på ett ”sökers kvinnlig kvinna”-program så väl som ”händig man sökes”-program. Jag är inte så känslig för sånt, jämställdhet för mig är något helt annat. Men jag bara säger, hyckleri i mina ögon. Thats it.

Men den som kom på programmet måste ju vara tjej, hur smart är det inte att ha en massa killar man ska få dejta och som dessutom kommer över och bygger om ens hus GRATIS!!! Det enda du behöver göra är att dejta de lite, prata och umgås med de. Du behöver inte ens hångla med de, bara uppmuntra de lite och vips så har du en ny altan, nya rum med golv, tapeter och allt vad det är. Så grymt kul. 😛

handigkvinna

 

Kommentera

Annons

50 saker att vara tacksam för

Blev inspirerad av en bloggare att göra en tacksamhetslista men istället för att saxa hennes så gör jag min egna. Vi har mycket att vara tacksamma för men tar mer för givet än vad vi borde kanske. Det finns otroligt mycket att skriva men här är 50 sakar att vara tacksam för..

 1. Att vi lever
 2. Hälsan
 3. familjen
 4. barnen
 5. din partner
 6. vänner
 7. grannar
 8. internet
 9. elektricitet
 10. mat på bordet varje dag
 11. kollektivtrafiken vi har här
 12. kärlek, att bli älskad
 13. förmågan att kunna älska
 14. att vi kan le och skratta
 15. våra jobb, som ger oss pengar och i sin tur mat på bordet och kläder att ha på oss
 16. kläder och skor, det är inte alls som har
 17. tak över våra huvuden
 18. skolan, ”gratis” skola / utbildning
 19. bloggen, genom bloggen har jag fått mycket mycket
 20. värme i hemmen
 21. sängen, att kunna sova i en mjuk och gosig säng
 22. att vi är fria att göra vad vi vill, frihet
 23. musiken, något jag inte kan leva utan
 24. Våra kroppar, att vi har två armar, ben, alla fingrar, allt på plats och är så perfekt gjorda
 25. jag vågar fortfarande säga vården även om den är påväg åt ett skrämmande håll, men jämför med andra länder, så är vi långt ifrån panik. Vi har ju steriliserade knivar än så länge…..
 26. rent vatten!
 27. smink
 28. de fyra årstiderna
 29. mysiga familjestunder
 30. avslappnade fredagar
 31. aktiva lördagar
 32. mysiga söndagar
 33. pussar och kramar
 34. kaffe
 35. en mysig morgon med samtal med den person du värderar högt
 36. dejter med vänner, partner, familjemedlemmar, någon du bryr dig om
 37. semester
 38. sommar och sol
 39. minnen och det förflutna, det är vad som definierat dig
 40. förändringar
 41. teknik och utveckling
 42. blommor
 43. överraskningar
 44. fotografiera
 45. sovmorgon
 46. känslor, att kunna le, gråta, skratta, känna
 47. sockor, som värmer fötterna!
 48. IKEA
 49. adrenalinkickar
 50. dans

livet_lamadre

Kommentera

Annons

Livet förändras om du vill till det du vill

lamadre_selfie_life

God morgon! 

Alltså hörrni, finns det någon där ute som brukar utöva det här med ”rätt inställning” i livet? Någon som provat att hämta nya tag varje ny dag, trots en sämre dag dagen innan? Jag har kört det här nu ett bra tag och det är bara så sant, så härligt. Det är så befriande att kunna rycka upp sig dagen efter, ta nya tag och hämta nya krafter från en ny morgon.

Det är inte varje dag som går som jag vill, men varje morgon blir lika energisk som jag vill ha den. Jag styr varje morgon i mitt liv och det är det bästa jag kunnat lära mig. Nu ska jag bara lära mig hur jag styr min egen eftermiddag/kväll också och tillslut kommer jag besitta en enorm kraft att kunna styra mina egna dagar, veckor, månader, år och liv. Låter som magi, men det är inte mer än vanlig magi som finns inom dig. Vissa kallar det inre kraft, andra magi, vissa mental power, man får tro vad man vill, kalla det vad man vill men det handlar alltid bara om samma sak. DET ÄR DU OCH INGEN ANNAN SOM KAN STYRA DITT LIV, DIN DAG, DIN FRAMTID. Skapa det liv du vill ha. Börja redan idag.

HA EN FIN 1 MARS !! 😛

Kommentera

Annons

Lika men ändå inte..

Idag hade jag en bra dag, trots krasslighet och låg energinivå så hade jag ett möte jag verkligen ville rycka upp mig för. Så 4 kopplar kaffe, en redbull, en ipren och en alvedon senare så var jag på fötter och piggare än någonsin för ca 1 timme. 😀 Hur mötet gick får vi se senare, de andra jag varit på har jag inte berättat om för att jag inte fått något utav det så det fanns inget att berätta om. Men nu börjar jag närma mig slutet av mitt projekt. 😉  Förresten en kul grej som hände förra veckan..

Det är inte ofta jag får den här uppskattningen visad för det är oftast jag som står för den biten i en vänskap. Men när jag väl får det tillbaka så betyder det så mycket för mig att jag knappt har ord för det. Säkert larvigt för många andra men för mig betyder det så mycket mer än vad jag kan beskriva.

Min fina Alexandra som jag jobbar med ska sluta på jobbet, hon har fått nytt jobb och går vidare. Jag förstår henne fullt ut och har verkligen stöttat henne så mycket jag bara kan. Med alla intervjuerna och råd hon behövt. Och som tack fick jag en fin present, lite bubbel som uppskattning för att ha varit hennes klippa. Alltså ärligt, hur fin är man inte? 

present fran min kollegalamadre_present_kollega_work

En sak som skrämde mig med det här var att hon påminde mig direkt om min Pindy som ni säkert känner till om. Hon som dog för några (snart 3) somrar sen. Både Alexandra och Pindy var kollegor och kom att bli så fina vänner och bollplank (visserligen var Pindy en mycket närmare vän men det kom med åren). Och både Pindy och Alex har gett mig fina presenter. Och båda har kallat mig för sina klippor i livet. Alltså jag vill ha min Pindy tillbaka. Har fortfarande svårt att släppa och förlåta det hon gjorde….

Kommentera

Annons

TESTAGRAM med mums!! Februari 2017

lamadre_testagram_februari

TESTAGRAM Februari kom för någon dag sedan. Tror att det här är min favorit hittills. Alltså ser ni hur mycket gott det finns här? Ser ni också godisarna på bordet? Det var allt som fanns kvar efter att ha haft paketet hemma i två dagar. Ja jag är en av de skyldiga men faktiskt inte den enda. 😛

I Testagram Februari fanns det:

 • Twix småbitar- mums, de här talar ju för sig själva egentligen. Alla älskar de tror jag.
 • M&M’s – barnen gillade de väldigt mycket. Perfekt för vår fredagsmys
 • Snickers småbitar- May Gad vad gott. Jag har finnar som kan bevisa det. 😀
 • Extra Polar Ice tuggummi – fräsch och mycket god.
 • Santa Maria Burrito- den som älskar tacos men vill ha variation, varför inte testa BURRITO. :)
 • Fisherman’s Friend Raspberry halstablett- Starka och bra när man är sjuk och har hosta
 • Råg Tunnbröd knäcke. Jag fullkomligt älskar det här knäcket. Åt upp den tillsammans med barnen vid en endaste mellis.
 • Max Power Ajax rengöring. Har inte hunnit prova det än men så snart jag blir frisk eller så snart maken städar lite så prövar vi den. Tror den är asgrym.

Testagram_februari_lamadre lamadre_testagram choklad_lamadre

extra_testagram_lamadre

Kommentera

Senaste uppdateringar från mig