VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Härlig dag med jädrans massa jobb

Godmorgon på er alla finisar.

Idag jobbar jag hemma några timmar för att ta mig till sjuksystern med min stora tjej. Hon har haft lite krux med sin rygg och förhoppningsvis har hon växt ifrån det nu. Det brukar rätta till sig enligt sjuksystern och det är det vi ska kontrollera idag. Sen blir det en jädrans massa jobb på bästa kontoret och lite lunchträning. För att sen komma hem och ha en härlig eftermiddag med barnen. Ser fram emot den här tisdagen av någon anledning, kanske av ren nyfikenhet för att se om den blir lika bra som min måndag blev. :)

snapchat

Kommentera

Annons

Idag var jag superwoman!

Godkväll finisar. Idag har jag varit sjukt effektiv på jobbet, med kosten, med träningen och med barnen. Fattar inte hur jag orkade och hann men idag var jag en SuperWoman 😉

En sak som jag alltid mår så otroligt bra av och vet att jag behöver även om det är så svårt att komma igång, så är det min träning. Jag kommer aldrig sluta tjata om hur bra man mår efteråt. När man känner att man har lyckats göra något hårt, tufft, svårt, jobbigt och blir klar. Man klarade det, man gjorde det. Oslagbar känsla och många kan tycka också att svettet som rinner är så äckligt medan jag älskar mitt svett, det är min bekräftelse på att jag gjort något bra… även om man faktiskt inte behöver svettas jättemycket för att få resultat bara så att ni vet det. Det är bara en personlig grej jag har fått dille på, måste svettas mycket. 😀

viktresa_nukorvi_lamadre_workhard

Nu ska jag fixa lite med nya kalendern som kommit för denna höst och del av året. Ibland börjar jag kalendern med Januari men ibland får jag för mig att ”starta om” till hösten, när skolorna börjar. 😛 Snacka om stökig som person.

Ha nu en jättefin kväll finisar. Önskar er allt gott i livet, ta hand om er. Vi har bara ETT liv, ETT jag som vi känner till. 

Kommentera

Annons

Det är nu allvaret börjar

Nu när en ny period i mitt liv börjar med barnen så har jag lovat mig och barnen att varva ner mer. Istället för att dra upp en växel så tar jag ner en växel och kör långsammare. Varför? För att komma ihåg att andas, dra ner på förväntningarna, hinna med allt jag vill göra men framför allt så har jag lovat mig själv att ge mina barn mer tid. Skapa mer tid tillsammans, umgås, prata, leka, spela, rita, läsa. För nu när båda går i skolan vill jag finnas där mer än någonsin. Det är nu allvaret börjar.

Det enda jag läst den senaste veckan är om hur barn mår dåligt pga mobbing, vill inte börja skolan, är rädda för lärare, elever som är taskiga, gymnastiken etc. Jag vill inte att mina barn ska må dåligt, jag vill inte att mina barn ska bli utsatta, det vill ingen förälder men så blir det ibland, inget man kan förutspå antar jag. Men något man kan göra sitt bästa med att motverka. Genom att vara närvarande, ligga i, bry sig, visa att man finns där.

Ny period börjar nu. Inga fler glas mellan syskonen, inga fler dubbla lämningar. Nu är mina flickor tillsammans, nära varandra, familjen är starkast och tillsammans klarar vi allt. Jag hoppas det i alla fall. Ny period, med mycket tålamod, närvaro och engagemang. Barnen är vår framtid.

the_hands

skolan_lamadre_bloggbarn

 

Kommentera

Annons

Måndagslistan

tacksamhet_mindfullness_mandag_nystart_bloggare

 

 … jag har en pappa som jobbar i skola och har den insikt han har av saker och ting. Tacksam för att han har en sån psykologisk insikt inom mycket, pedagogisk. Det är ett enormt stöd, en trygghet att någon förstår de funderingar man har.

 … det är ny vecka och jag får äntligen komma in i mina gamla rutiner, fast nya, samma rutiner att köra med träning, kost och bara må bra. Jag försökte förra veckan men det är svårt när man jobbar hemma. Men nu är det måndag!!

 … jag är så stark som jag är och orkar med allt i vardagen som jag gör. Orkar inte gå in på vad exakt men familjelivet är hårt, det är inte alltid så lätt som den kan framstå, det är upp och det är ner, det är kors och det är tvärs.. det är rutiner, enformigt, regler, humör, trots.. det är mycket och man kan bli galen för mindre, men jag håller ut så gott jag kan.

 

VAD ÄR DU TACKSAM FÖR IDAG ? 

Jag önskar er alla en underbart fin måndag, ny vecka, nya start, nya möjligheter. Gör det bästa av den här dagen!

family

OM MÅNDAGSLISTAN
Måndagslistan är mitt sätt att ha en tacksamhets dagbok. Att påminna sig själv varje måndag tex, varje ny vecka, att vara tacksam för det som vart, för det som är och för det som kommer.
Måndagslistan är tillför att stanna upp och andas, tänka på vad man har att vara tacksam för. Ett bra sätt att inte bara köra på varje vecka, efter vecka, år efter år. Stanna upp, andas, tänk ut vad du är tacksam för.. dela gärna med dig här nedan i kommentarerna eller gör din egna lista på din blogg, meddela mig om du vill så läser jag den gärna och lyfter upp den härliga listan som kanske just DU har gjort. Ha en fin måndag!x
Kommentera

Annons

Söndagen när den är som bäst

Idag hade vi en riktigt skön söndag, en sån där dag då man släpper allt och bara är med barnen. Jag älskar såna dagar, när jag själv klarar att släppa taget av allt, alla måsten och så.

Vi har varit i parken, lekt massor med morföräldrar och åkt från park till park. Vi åt middag ute i parken, vi åkte hem och mös lite, vilade och sen tog vi nya tag ute på framsidan och lekte matlagning. Vi tog ut lite spagetti, vatten, citron som jag skulle slänga och gjorde mat ute. Så mysigt!! Plötsligt kom Christian (min barndomsvän) förbi och bara sa ”hej” och jag blev bara så glad. Vilken glädje jag fick, fattar inte varför men mina gamla barndomsminnen har ropat lite. Hur som helst så lekte barnen vidare och jag stod med min fina vän och prata lite. Mysigare söndag får man leta efter.

Nu däremot ska jag sätta mig och varva ner 5 minuter framför tvn, njuta av dagens härliga känsla och barnens skratt och sen gå och lägga mig för att vara utvilad inför den nya hårda veckan som vi har framför oss.

barn och uppfostran

Kommentera

Senaste uppdateringar från mig