VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

SING eller TROLLS?

morgon_lifeisgood_livetstankar_love

Idag lever jag fortfarande på gårdagens rus som jag fick av en tripp till landet nostalgia.

God morgon/dag härliga lördag.

Jag är inte så nöjd med att morgonen började redan 07:00 en lördag men ändå mår jag rätt okej. Idag har vi bio på schemat och jaga present till en av lillans kompisar som snart fyller år också. Annars blir det en rätt lugn lördag.

Jo förresten, vi tänkte kolla på antigen SING eller TROLLS. Har ni sett de och vilken rekommenderar ni? Det känns som att SING är mer för hela familjen men ganska lång dock. Medan TROLLS verkar mer för mindre barn 5-7 år som våra barn och kortare. Men ärligt så är vi vuxna mer sugna på SING. 😀 Barnen säger båda filmerna beroende på vilken gång vi frågar.

Vad säger ni? 

Kommentera (1)

Annons

En nostalgi nästan som melankoli

Efter att ha fått en kommentar av en gammal barndomsvän så triggades något inom mig, en längtan efter att få minnas hur bra jag hade det som ung, hur härligt livet var, hur lycklig jag var och det trygga, mysiga livet man hade då. Jag ska med handen på hjärtat säga att jag verkligen saknar det ibland, från stund till stund får man sina ryck och saknar det så enormt. Att bara få vara ung och fri igen. Fri från stora ansvar, från räkningar, bekymmer, ekonomi, familjeliv och jobb. Bara skola, barndom, vänner och i-landsproblemen man trodde att man hade då.

De sista timmarna på jobbet hade jag gamla låtar i lurarna och körde mitt sista race innan helg och när jag kom hem körde jag högvolym på favolåtarna. Vilken känsla man får i kroppen, ett rus av lycka blandat med nostalgi som nästan leder till melankoli. Samtidigt som jag är så tacksam över att ha fått uppleva en sån otroligt härlig barndom som jag har fått med så mycket mer härliga känslor än bara minnen så är jag lite sorgsen över att aldrig mer kunna få tillbaka en liknande känsla, för det tror jag inte man kan. Det finns liknande känslor, med andra perioder i ens liv men aldrig den samma som när man var ung. För känslan av oansvar, frihet och vänskap som man har som ung, den är oslagbar.

Tack Sara för att du gjorde min barndom till något otroligt fint och minnesvärt tillsammans med mig, något minnesvärt att bära med mig genom resan i mitt liv. 

familjemys_at_home

Kommentera (2)

Annons

Vett och etikett bland bloggare

åsikter lamadre bloggliv tankar life veckanstanke

 

Visste ni en sak som faktiskt lämnade mig ganska häpen.. Vi i bloggvärlden verkar ha mer vett och etikett än övriga människor. Ja jag som klagat lite på sociala medier och så den senaste tiden så kom jag på något bra och positivt med bloggarens värld. Nja, nu ska jag inte dra alla över samma kant såklart men jobbar man som konsult så är man på många kontor per år om man har kortare uppdrag och det jag märker är följande.

Vi bloggare i vår värld, har vi ett tjatigt samhälle men med bra tänk. Vi gnäller och tjatar och klagar och har oss över att

  • inte klaga på mammor som ammar för länge
  • inte klaga på mammor som lämnar barn för länge på förskola/skola
  • inte använda ord som mongo, cp och handikappad eller efterbliven
  • inte mobba andra
  • inte klaga på andra som väljer ett liv som inte är som ditt helt enkelt..

tanker thinking hmm fundersam selfie

Jag kan fortsätta listan oändligt lång men väljer att avsluta här. Det jag vill få sagt är att när jag är ute på arbetsplatser så inser jag vilket hemskt språk det är där ute, vilket sätt man tilltalar varandra, hur man släpper ur sitt dåliga humör över andra hela tiden och hur man väljer otroligt korkade ord oavsett om det är skämt eller ej.

Att det fortfarande används mongo och cp där ute för att beskriva något som är korkat eller dumt är ju fan ofattbart. Tänk om denne personen sen skulle få ett barn som är cp eller mongo, då kanske det ordvalet skulle ta slut men måste alla gå igenom något hemskt eller? Men allvarligt, är inte det lite 90-tal då man inte ”visste bättre” än att säga så? Och även om det är människor från den tiden (även jag) så kan man lära sig, det är skitsnack att det är vana. Lär dig, gör om gör rätt, ha intresset då lär du dig, då ändrar du dig, om du bara förstår hur dumt det är att använda såna handikapp för att beskriva något eller någon som är dumt.

Kommentera

Annons

Pistol Babe

Jag vet inte om jag har tipsat er om dessa supersnygga vardags tröjor men jag tycker de är så snygga att jag måste ta det igen i sånt fall. Med snygga ljusa jeans eller svarta jeans, love it! Börjar nästan känna hur starkt jag längtar efter våren. Har hittills bara varit här och nu, inte alls tänkt på våren eftersom det är långt kvar men nu så..

Innehåller adlinks 

1. Hoodie HÄR / 2. Sweater HÄR / 3. Byxor HÄR / 4. Sweater HÄR / 5. Byxor HÄR / 6. Sweater HÄR

 

Kommentera

Jag är söt

snygg_i_glasogon_diana_lamadre

Så mina vänner, då var det fredag redan. Snart helg och jag älskar det. Alltså jag måste verkligen ta mig tid att kolla upp synen, denna huvudvärk som kommer och går vissa dagar, inte okej. Och se hur söt jag är i glasögon dessutom! 😛

Goddag fredag, här missade jag morgonens inlägg helt. Jag hade lite för bråttom att hinna till kontoret för att vara med på frukostmötet. Dels för att vara med på mötet men också för att få i mig den där goda frukosten. 😛

Nu kör vi    F R E D A G     tycker jag eller hur? 😉

Kommentera

Senaste uppdateringar från mig