VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ta körkort i Stockholm – vanliga vägen eller paketpris att föredra?

Börjat som sagt komma in i det här med övningskörning.

Räknade ut att jag nu övningskört vid 14 olika tillfällen, ungefär en timme per gång. Och det börjar sitta bättre och bättre. Märker att jag numera inte tänker så mycket när jag ska frikoppla och växla, gasa eller bromsa – det sker mer per automatik.

Man skulle också kunna uttrycka det som att först nu känns det som att det är jag som har kontroll över bilen, inte bilen över mig.

Jag har räknat med att övningsköra ett tiotal gånger till och sedan…är det tid att registrera sig på en trafikskola.

Har lite sådär på en höft Googlat runt på nätet och kollat vad de olika skolorna erbjuder. Vilket verkar vara ungefär samma sak. Bra och pedagogisk utbildning till jääääättebra priser.

Well, jag vet inte. Om man räknar på det verkar det som att samtliga ligger på ungefär samma slags penning för övningskörning per lektion, samt kostnad för obligatoriska utbildningar, såsom riskutbildning och halkan. (Handledarutbildningen har jag/vi redan gått…. annars får man INTE övningsköra!)

Det jag skulle komma till var att jag börjat fundera på att köpa ett ”körkortspaket” med flera körlektioner. Helt enkelt för att detta verkar vara den mest ekonomiska lösningen. Jag kommer ju ändå att få ta många lektioner, så varför inte? Fördelerna är exempelvis:

  • Lägre pris (= mer pengar över till shopping)
  • Överskådligt (man vet från början ungefär hur många lektioner som kommer att krävas).
  • Strukturerat (när man väl har köpt ett paket så finns det ingen återvändo. Då är det, i både bildlig och bokstavlig bemärkelse, bara att köra).

Ok, nästa steg är att välja körskola. När jag letade runt på internet så hittade jag en lovande skola i Hallunda (inte så långt ifrån där jag bor). Jag sökte helt efter att ta körkort i Stockholm och hamnade här. Som du kan se finns det fler paket här, och eftersom jag dricker mellanmjök och tillhör medelklassen, så funderar jag starkt på att slå till på…mellanpaketet för 15800 riksdaler.

Skämtåsido – helt seriöst så kan det nog passa perfekt.

Ett annat alternativ är paket 3 på Ringens Trafikskola för 16 880 kr, som är motsvarande ovanstående. Ungefär en tusenlapp dyrare, men detta verkar å andra sidan inte vara enbart en intensivkurs, utan mer som ett paket för att ta körkort i Stockholm som man kan utnyttja under en längre tid. (Eller har jag missuppfattat detta?).

Har du, som nu råkar läsa det här, något eget förslag på bra paketpriser om man som jag ska ta körkort i Stockholm? Tipsa gärna mig i kommentarsfältet här nedanför. Har tänkt att ta ett definitivt beslut innan utgången av november i år.


Kommentarer


  1. Teresa A Leimdörfer 14 juli, 2013 on 08:00 Svara

    Hej, jag heter Teresa och jobbar på Ringens Bilskola. Jag skulle vilja passa på att ge ett tips. Köp ett paket som inkluderar träning på körsimulator. Att göra en del av körträningen med simulator är effektivt, billigt och mycket mer miljövänligt än att bara köra bil. Körsimulatorer används flitigt i många länder t ex i Holland och Finland. Enligt mina beräkningar kan man spara upp till 20% 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna