VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Skrapa rutorna på bilen när det är vinter – hur gör ni?

Ja, jag vet att det kanske inte är aktuellt just nu, såhär i slutet på sommaren. Men jag blev nyfiken, eftersom jag läst på lite mer om körkorteori. Stötte på en körkortsfråga som handlade om hur man ska göra när man har frost på bilen. I princip var vägskälet såhär:

1. Starta bilen först, låta motorn gå varm (alltså tomgångskörning) och sedan skrapa rutorna.
2. Skapa rutorna först, och sedan starta bilen.

Min man gör alltid enligt 1 – det vill säga startar bilen och låter den gå flera minuter innan han börjar skrapa. Men om man läser på i körkortsteorin, så verkar detta inte vara korrekt procedur, eftersom man då släpper ut en massa koldioxid i onödan.

Samtidigt så undrar man ju onekligen om det överhuvudtaget är möjligt att få bort isen från rutan, låt säg i december månad, en måndagsmorgon när det är minus 15 grader och kallt som ändan på en isbjörn.

För min egen del så återstår det att se hur jag agerar i praktiken. Jag kommer naturligtvis att svara enligt 2 på körkortsprovet (om frågan skulle dyka upp), men huruvida jag sedan kommer praktisera detta när det väl kommer till kritea – ja, det återstår att se. Men man är hursomhelst helt övertygad om att jag kommer välja nummer ett. Och bara för det ska jag kämpa för motsatsen 🙂


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna