Mammablogg som handlar om – Familjelivet – vardag – Graviditet – bebis i september- Husägare i vinter

Annons
Annons
Annons

Kolmården

Igår gjorde vi kolmården och vi hade en fantastisk dag med strålande sol och värme och en unge på glatt humör. Min kropp strejkade i backarna. Fogarna berättade tydligen vad de tyckte om detta och jag haltade mig fram. 

Favoriterna var för mig linbanan safari och ungen som var på strålande bra humör. Lukas bästa var såklart karusellerna och honungsburken med godis. Djuren var väl inte så intressanta förutom björnarna, lejonen och tigrarna. Dagens miss var att vargarna gömde sig och det gjorde Lukas lite besviken. 

Nu är ungen sjukt taggad på att återkomma till Kolmården nästa år för att få åka wildfire som bara hade 120 i längdkrav mot Lisebergs 140 i träbanan balder. 

Jag gillar att allt ingår när man betalat entrén. Det förenklar mycket. Inne på Kolmården fanns  många olika restauranger och det underlättade då vi slapp köa längre tid trots högsäsong.

Boendet: Vi valde att bo inne i centrala Norrköping 2 nätter och med bil tog det oss ca 25 min till Kolmården. Vilket vi tyckte var helt ok!

Summa summarum: En mycket bra spontan weekend!

Annons

Weekend i Norrköping

Idag startade vår miniweekend mot gränna-norrköping-kolmården.  Vi inledde med ett stopp i Gränna för att se godistillverkning och shoppa lite godis. Gränna är otroligt vackert och mysigt. Jag hade gärna stannat längre. Efter gränna körde vi vidare mot norrköping. Vi provade dess parker och lärde oss hitta lite i stan. Vi hittade också en bra restaurang nöra hotellet. Imorn blir det en tripp till Kolmården.

                         Gränna strand. 

Polkagristillverkning. 

Vasaparken i Norrköping. 

Restaurang Butlers i Norrköping som var granne med vårt hotell best western. Princess. Tre nöjda middagsgäster. Imorgon letas nya restauranger. 

Folkets park i Norrköping med äventyrsgolf och stor lekplats.

Annons
annons