Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Energikällan

Hej bostadsrättsföreningen,

Vi har ju ganska höga kostnader för el och värme, men jag tror att jag har en ganska kostnadseffektiv idé.

Vår dotter Ruth har nämligen så sjukt mycket energi just nu att det känns som enormt slöseri att inte använda den. Hon kan inte vara tyst utan hon babblar konstant, hon kan inte sitta still utan är i ständig rörelse och hon kan inte befinna sig i soffan utan att hoppa i den. Det enda vi i föreningen måste skaffa är någon form av apparat, något människodrivet kärnkraftverk, för då är saken biff – Ruth kommer alstra tillräckligt med energi för att försörja hela föreningen med både el och värme.

Så skaffar bara föreningen en sådan apparat så löser vi själva energikällan.

Sedan vill jag inte verka girig på något sätt, men eftersom vi står för energikällan så är det väl inte mer än rätt att vi får lite förmåner? Jag menar, vi kommer ju att dra ner kostnaderna för hela föreningen genom billigare el och värme, men föreningen kan ju inte göra det utan vår dotter – och då måste vi ju på något sätt få igen något där, för annars kan vi lika gärna sälja energin till staten eller några andra. Ruth är ju liksom inte gratis i drift heller, förutom att hon ska fyllas med mat, så kräver hon skötsel tjugofyra timmar om dygnet.

Så… vi kan väl säga att vi slipper hyran, att vi slipper vara med på den årliga städdagen, att vi slipper ta våra pass när det gäller gräsklippning och snöskottning. Plus då kanske att övriga i föreningen har något schema så att vi får fika serverat varje söndag…?

Mer än så kräver vi inte.

Det är bara återkomma när ni sagt ja sen.

Med Vänlig Hälsning,
Hyresgästen med en energifylld dotter

PS. Vi har en yngre dotter också, och får hon samma energi som sin storasyster så kan vi försörja någon bostadsrättsförening till.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *