Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Pulkan

Kommer ni ihåg vad jag skrev i samband med att Ebba blev sju månader? Jo, jag googlade som brukligt vad bebisar i den åldern ska kunna och göra – och då kom ju den här skrällen upp mitt bland allt:

Nu har babyn blivit stort nog att kunna ligga i pulka. Med en pulka kan hela familjen komma ut på skidor och få en trevlig naturupplevelse, men du bör iaktta vissa försiktighetsåtgärder för att förhindra att barnet blir nedkylt.

Då skrattade jag.

Men sedan, så här ett par veckor i efterhand, kom jag på att vi ju faktiskt låtit Ebba åka pulka.

Undrar om det där stycket, som faktiskt påpekade att bebisar på sju månader är mogna att åka pulka, hade etsat fast sig i bakhuvudet. När vi var och åkte skidor med Ruth första gången så köpte vi ju loss en bebispulka som Ebba hade under den dagen.

Hon började storgråta första gången jag satte henne i den, men när Milla sedan satte henne där så gick det hur bra som helst, och efter en stund verkade hon tycka det var hur skoj som helst att åka pulka. Eller ja, åka och åka… åker man pulka på riktigt så ska man ju kasta sig ut för en backe, men hon gled bara runt i mitt måttliga promenadtempo. Men ändå.

Och vi tog fasta på att ”iaktta vissa försiktighetsåtgärder för att förhindra att barnet blir nedkylt”.

Ebba hade kläder på sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *