Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Kontrollbehovet

 

Hej Milla!

Det ska bli skoj att dra på föreställning ikväll, få ett par timmar för oss själva, och det var ju schysst av din mamma att komma hit och ta hand om barnen under kvällen. Det ska nog gå bra. Ibland vill de sova när vi vill det, ibland vill de inte, men det löser nog mormor.

Jo, det var ju just det.

Det löser mormor.

Som du vet så har jag ju inga problem med att lämna stället ett par timmar, men du sitter ju på ett ganska bastant kontrollbehov – men vi pratade ju igår om att du skulle försöka släppa på det ikväll och låta mormor ta hand om det här helt och hållet.

Jag tycker det låter som en klok idé.

Därmed kan vi ju skippa att skriva en handbok med regler och förordningar kring barnen, slopa att skriva ett tidsschema över allt som ska fixas där och då under kvällen, inte lägga fram exakt den pyjamasen som vi tycker att barnen ska ha på fredagskvällar – utan låta mormor fixa det där. Det löser hon galant. Jag tycker inte ens du behöver sätta något sms-krav på fem textmeddelanden i timmen om barnstatusen, faktiskt. Det är ju bättre att mormor textar om det skulle vara något – istället för att hela tiden rapportera om ingenting.

Eller vad säger du?

Med Vänlig Hälsning,
Din fästman

PS. Jo, du vet ju om ditt kontrollbehov. Du har koll på allt kring barnen. Mycket bättre koll än mig, som mest glider med vid sidan om. Du sa någon gång att ditt kontrollbehov kanske inte varit lika stort om jag hade haft lika bra koll, men så funkar det ju inte. Oavsett om jag hade haft koll eller inte, så hade du haft samma kontrollbehov. Så är det bara. Faktiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *