Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Mack(t)kampen

Ruth kan vara den mest envisa personen som existerar på den här jorden. Till och med envisare än sin mamma. Har hon fått för sig att inte göra något så spelar det ingen roll vad vi säger eller vad vi erbjuder – hon tvärvägrar.

Idag får mackan symbolisera hennes envishet och tjurighet.

Ruth ville ha något annat att äta efter frukosten men hade inte ätit upp sin macka. Då sa Milla att hon får något annat – om hon äter upp sin macka först. Då blev Ruth tvär, slängde mackan på golvet, skrek ”dumma macka” (hon har nog lärt sig det där av Lotta på Bråkmakargatan…) och blev förbannad. Sedan tjurade hon rejält, ropade efter något annat äta och började skrika efter nappen (hon VET att hon bara får ha den när hon sover). Milla omvärderade förhandlingen och sa ja, du får något annat om du plockar upp mackan igen och lägger på bordet.

Ruth vägrade. Sedan ville hon en himla massa saker, som att titta på Frost och bli buren, och vi sa att det får du – OM du plockar upp mackan från golvet.

Hon försökte få först Milla och sedan mig att plocka upp mackan, men vi sa nej. Hon skrek att vi skulle hjälpa henne, men vi sa nej. Hon satte sig på golvet jämte mackan, höll handen någon centimeter från mackan som att hon skulle ta upp den – men skrek sedan på oss att hjälpa henne, men vi sa nej igen.

Efter att vi varit tvära en stund så kröp Ruth, utsliten efter att inte fått någon att plocka upp mackan, upp i soffan och somnade. Sedan vaknade hon – men ville absolut inte plocka upp mackan.

Efter två och en halv timme så plockade hon till slut upp mackan – och då fick hon käka päron, kolla på Frost och mysa i soffan med nappen.

Två och en halv timme.

Att ungen kan vara så jävla envis. Att vägra plocka upp mackan trots att det är den enklaste saken i världen. Att vägra plocka upp mackan trots att hon visste att hon skulle få något gott att äta, få sitta i soffan med nappen och titta på Frost.

Ruth testar sannerligen oss.

Mackan blev en maktkamp – som jag och Milla, efter en sjuhelvetes kamp, till slut lyckades vinna.

Det här känns ju lovande inför tonåren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *