Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Tvättberget

Kära tvättmaskinstillverkare,

Jo, vi köpte ju en ny tvättmaskin för ett par år sedan, men jag vill bara försäkra mig om att garantin fortsatt gäller, trots att vi har småbarn. Man har ju hört talas om en massa undantag, parenteser och ”speciella fall” när det gäller diverse avtal. Jag förstår ju att försäkringsbolag, banker,  teknikbolag och random tvättmaskinstillverkare vill smita undan ansvar genom ett nät av klausuler, men jag har inte hittat någon fotnot om just barn men vill med detta brev ändå försäkra mig om att garantin kvarstår.

Jag menar, jag vet att man inte ska doppa eltandborsten i badet,  stoppa en gaffel i mikrovågsugnen eller dra med kniven i teflonpannan, men det här med barn och tvättmaskiner är jag osäker på. Ja, alltså inte att man inte ska stoppa barnen i maskinen, det har jag förstått, men att utsätta maskinerna för barnkläderstvättandet, eller framförallt intensiteten som det kräver.

För tre veckor sedan blev jag tvåbarnspappa och det innebar ju en revolution för tvättmaskinen, som efter att ha arbetet ett par skift i veckan numera arbeta flera skift om dagen. Det kräks, spills, bajsas, kissas, dreglas, spottas, kletas och snoras vilt på alla kläder. Hela tiden. Vi hinner liksom inte arbeta av tvätthögarna innan de växer till taket igen. Lite som att räfsa löv om hösten. Dagen efter är det fullt med löv igen, och där står man dag efter dag och svär över evighetsarbetet. Tvättmaskinen får jobba, om man säger så.

Inte nog med det, vilket i och för sig är en parentes som inte har med tvättmaskinen i sig att göra men som ändå tåls att nämnas, är ju att det är ett helvete (förlåt svordomen) att hänga kläderna när de väl tvättats. Kläderna är så jäkla små att det går in hur många som helst i maskinen, vilket också gör att det blir hur mycket som helst att hänga – som dessutom tar hur mycket plats som helst på tvättlinan. Skulle du tvättmaskinstillverkare som läser detta brev inte ha egna barn, så är det som att du skulle fylla två, tre tvättmaskiner varje dag med bara strumpor, och sedan hänga dem. Ja, du förstår, det blir en jäkla massa strumpor, en jäkla massa hängande och en jäkla massa meter tvättlina. Men som sagt, det var mest en parentes.

Jag ville mest bara försäkra mig om att tvättmaskinens garanti står sig trots att man har barn, men jag kan inte tänka mig något annat? Jag vet att det är inhumant att utsätta maskinen för det tvättarbete som småbarn innebär, men vad ska man göra liksom?

Ser fram emot svar.

/En masstvättande pappa

PS. Ser fram emot ett skyndsamt svar, eftersom tvättmaskinen redan jobbar övertid och i hemlighet har börjat mumla om pension.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *