Konspiratoriska pappatankar om allt och ingenting.

Annons

Partytricket

Ruth har visat sig kunna ett riktigt partytrick.

Hon kan nämligen skapa autentiska prutt-ljud genom att andas in i ett tomt glas. Jag har ingen aning om det är unikt, men hon kan det i alla fall, och hon kan det riktigt bra. Helt sjukt bra.

Idag gjorde hon det igen när jag inte såg och det lät verkligen som en tvättäkta prutt.

Den där förmågan kommer hon kunna plocka fram på många fester i framtiden. Det lär locka till asgarv.

***

På något släktkalas framöver ska jag försöka få Ruth att gömma sig bakom någon soffa eller så, och sedan göra sitt prutt-ljud med glaset. Alltid kul att se vad en prutt gör för feststämningen.

***

Fasen vad jag skrattade första gången Ruth gjorde det här prutt-ljudet. Ja, jag skrattar fortfarande. Jag har nog inte kommit ur kiss- och bajsåldern helt och hållet.

***

Undrar om Ruth blir en festspexare i framtiden?

Annons

Sovmorgon

Min lillebror – som numera, 31 år gammal, inte är så liten längre – berättade om vad han fick i födelsedagspresent igår:

– En sovmorgon, sa han.

Som småbarnsförälder så kanske det är det bästa man kan få faktiskt. När man blivit förälder så försvinner betydelsen av ens egen födelsedag – och man upptäcker att man inte behöver speciellt många prylar heller. Allt handlar om barnen – som dessutom brukar vara morgonpigga. Så att belönas med en sovmorgon är ju perfekt.

Jag tänkte på om man kanske skulle ge det till Ruth när hon fyller år.

En sovmorgon.

Undrar vad hon hade sagt då?

Annons

Trolls

Hej internationella filminstitutet,

Vill ni ha en djuplodande och noggrann analys av animerade filmen Trolls så står jag gärna till förfogande. Jag har nämligen sett den filmen två eller tre gånger om dagen i ett par veckors tid, så jag kan allt och lite till om den där filmen. Alla repliker, alla sånger, alla gömda detaljer.

Varför jag sett den så många gånger?

Visst, den är bra, men inte SÅ bra, och det handlar egentligen om att min dotter vill se den v-a-r-j-e gång vi sätter på teven. Då får man ju snällt haka på.

Jag måste medge att jag börja tröttna något på den, men man får hitta nya infallsvinklar och detaljer varje gång – och därför har jag blivit någon form av Trolls-expert nu faktiskt.

Så vill ni köpa ett kompendium på i runda slängar hundra sidor Trolls-analys så är det bara att hojta till.

Det var bara det jag ville säga.

/En Trolls-tittande pappa

PS. Jag köpte filmen för 169 kronor tror jag. Det är nog den bästa filminvesteringen någonsin, sett till hur många gånger filmen setts. Om några tittningar så är vi nog nere i tre kronor titten, typ. Betydligt bättre investering än ”husdjurens hemliga liv” som kostade lika mycket, men den första titten varade bara i tio minuter innan dottern stängde av, och sedan har vi inte tittat på den igen.

Annons

Amningsfritt

Igår ammade inte Ebba en enda gång.

Så nu får vi säga att hon är amningsfri.

Ett ganska stort steg för ett barn, faktiskt. Och för Milla, så klart. Nu är de där inte matberoende av varandra, utan nu är de banden klippta.

Framförallt så innebär det ju att Milla inte alltid måste vara tillgänglig för Ebba.

Milla firade det hela genom att äta en pizza (!) utan att kolla om det var ägg i degen.

***

Ebba käkar på bra med mat. Är väldigt duktig på att tugga med gommarna. Hon sätter i princip aldrig i halsen, och gör hon det så hostar hon alltid upp själv. Hon käkar brödbitar, pasta, pannkaka, ost och lite annat smått och gott. Sitter och plockar upp maten själv, får in det i munnen, tuggar och sväljer.

Hon är mogen att skippa tuttarna, helt klart.

***

Undrar om Milla drar iväg på semester nu, när hennes bröst blivit utsläppta ur fängelset?

Annons

Gratisboxarna

Jag tänkte bara skicka ut en varning kring alla de här gratisboxarna, eller startpaketen, som man erbjuds som blivande eller nybliven förälder.

Jag var förvisso motståndare mot dem från början, inte i huvudsak på grund av skälet jag ska komma till, utan för att de innehåller en förbannat massa skräp. Visst, men kanske får en eller i bästa fall två blöjor, men att släpa hem en hel box med onödiga prylar för att få material till ett eller två blöjbyten – man gör något fler som småbarnsförälder, kan jag meddela – känns helt befängt.

Nåväl, Milla släpade hem ett gäng gratisboxar ändå.

De var ju gratis, för bövelen (sa hon som är skåning, men som verkar mer snålänning än vad jag är).

Fast om de var gratis eller inte kan man ju diskutera.

För de har kostat i efterhand.

Milla blir konstant uppringd av försäljare. Det handlar en hel del om grejer till småbarnsföräldrar, men inte bara det. Framförallt så vimlar det av försäljare som vi hålla på att erbjuda lånelösningar, som vill paketera ens lån. Ja, som även vill sälja årsförbrukningar av tvättmedel (det blir ju så mycket tvätt som småbarnsföräldrar…) och fixa nya pensionsavtal (för Milla då, inte barnen…).

Milla har slutat svara i telefonen nu.

Jag förstår henne.

Det var inte värt en eller två blöjor. Så vet ni det.

annons