Jolie är en 32-årig mamma som bor i Karlstad med två barn, sambo och tre pälsbollar! Hon jobbar som neonatal sjuksköterska och drömmer om en karriär som barnsjuksköterska följt av barnmorska. I bloggen får man läsa om hennes åsikter (hon har aldrig fel), vardagsliv och DRÖMMAR. En varierande blogg där man får följa Jolie som mamma och hennes spännande arbete med de små hjältarna.

Annons

1 år

Ja då var Amelia 1 år. Poff sa det .

Eller?!

Visst det har gått fort, men samtidigt känns det som det var 1000 år sen som hon hade kolik och skrek hela tiden. Och vaggades och blev buren hela tiden. Och skrek hela tiden. Lilla hjärtat. Konstigt det är hur man kommer ihåg.

Igår skulle vi ta fina smach the cake bilder, men A ville inte mosa någon tårta. Nä hon petade på den och smakade på grädden sen ville hon ”krypa” iväg 😀

Ska redigera bilderna en annan dag, ska snart i väg och jobba.. Så jag har annat att fixa. (Hur hinner man med att redigera bilderna direkt?!) Tacka vet jag instagram, snabbt och smidigt :-)

Men så här såg 1 åringen ut innan smash the cake :-)

2017-02-18 12.50.27

 

Annons

Arbetare

Jepp nu jobbar jag igen, tredje veckan startar i morgon. Så tiden går fort, som vanligt. Hade ångest innan men väl där gick det ganska bra. Sällan någon som berättar att de känner samma inför att gå från mammaledig till jobbet. Alla är så pepp och säger ” åh härligt att få egen tid?” osv. Egen tid på jobbet, jo visst. Men så pratade jag med två av läkarna och de har oxå 3 barn och säger samma sak som jag känner (och har känt)

”Ja första dagen grät jag bara på jobbet. ” Kände en så stor separation, detta var ju vårt sista barn..”

Sista mammaledigheten är över. Och det har känts tufft. Men det har gått. Och Amelia är glad när jag kommer hem. Hon vill helst bli buren då, för hon har väl längtat hon också.

Hon har börjat sova i vagnen på dagarna och även 2 kvällar. Så lite nytt. Idag har jag fått henne att sova i vagnen på fm vilan och nu på kvällen. Så nu sitter jag i soffan med datorn i knät :-)

Vi ska försöka träna in att somna i spjälsängen också. Hon vakar ju lättare när hon sover själv, så vi får se hur länge hon sover. Har ju sovit hela nätterna i vår säng. Och sömnen är ju viktig.

Förresten, jag har fått sömnstörning som diagnos..

Och vi kör ketogenkost sedan 6 veckor tillbaks.. Saknar bröd. Och frukt. Men har åh andra sidan inte ätit godis och fika bröd på länge. Får se hur länge jag kör på. Måste komplettera kosten med träning, men det är trögt. Mkt förkylning och trötthet..

Ja det blev lite blandat svammel.

Nu ska jag göra nått annat, passa på. Snart sova.

Ciao

Annons

Nedräkning

En vecka kvar av min föräldraledighet.

På onsdag ska jag börja jobba. Dags att försöka skärpa till hjärnan.

Jag och A hade trappat ner amningen, så pass att hon bara ammade max två gånger under dagen. Bara om hon skulle sova, ville hon amma. Annars var det nej. Och det var helt ok för mig. Hon åt ganska bra med vanlig mat också. Men så blev hon sjuk och då vill hon nästan inte äta mat och bara amma. Så nu är vi väl på full friamning igen

.2017-01-22 11.15.34

Kommer göra ont när jag ska jobba.. Måste pumpa på jobbet..

Jag har iaf köpt nya jobb skor. (Hadde lagt undan de andra och nu hittar jag dem inte.. men de var redan sunkiga så det var ändå dags att investera i ett par nya) Lätt de tråkigaste pengarna att spendera, men dessa fina kostade inte mer än 399 kr så de var ett kap. (Inte lika ”bra” som mina löpardojjor men ändå stabila och bra tänker jag).

2017-01-25 09.32.01

Nu ska jag torka snorig näsa och mysa lite med den lilla sjuklingen. (Idag har jag fått wishey röst..)

Ciao

Annons

Min tur

Jaha då var det min tur att bli sjuk. Och A har inte blivit frisk än, jo från öroninflammationen har hon säkert det men nu hostar hon och snorar. Kan det inte bara försvinna nu? Vill inte att hon ska få RS nu också och jag vill inte få öroninflammation. Får alltid lite ont i örat efter jag hade öroninflammation för 6 år sedan (Min första).

Som vuxen är det riktigt allvarligt med öroninflammation, så då ska man söka vård. För det kan ge hjärnhinneinflammation. Man kan faktiskt dö av öroninflammation. Och jag har sett det på nära håll, så jag blir alltid nojjig för detta. Eftersom jag inte hade feber heller, bara en diffus smärta i örat, som kom och gick.

Nu ska jag dricka kaffe och försöka ge A sista doserna av antibiotikan..

Annons

Öroninflammation 

Ja då har A fått sin första (och sista hoppas vi på) öroninflammation. Förra veckan var det ju dålig sömn med mkt gnäll. Trodde först det berodde på tänder på g (Nr 7 ). Men så blev det natt till fredag och då sov vi nästan inget. A grät i sömnen typ. Sov om vi bar på henne. 

Och då önskar jag att vi vuxna kunde sova gående 😊Hon hade ingen feber. Men tog sig för örat. Så mamma känslan sa att det nog var öroninflammation iaf. och efter lite snack med grannen, så ringde jag vc. Mkt riktigt, en öroninflammation. A var så duktig hos dr. Hon satt snällt och sa inte ett pip när dr försökte se i örat. (Tror inte det är något, för då borde hon reagera när man tar i örat..) 

Ja sen fick hon en redig dos kåvepenin med kakao och citron smak.. har gått relativt bra att truga i henne. G spydde rakt ut när han fick kåvepenin. Men Amelia har inte kräkts än, bara rysningar. Alla knep är bra.. här testar vi babblarna som avledning..

Nu har jag super ont i halsen.. lika bra att bli sjuk nu, en veka kvar till jobb.. 

annons