Jolie är en 32-årig mamma som bor i Karlstad med två barn, sambo och tre pälsbollar! Hon jobbar som neonatal sjuksköterska och drömmer om en karriär som barnsjuksköterska följt av barnmorska. I bloggen får man läsa om hennes åsikter (hon har aldrig fel), vardagsliv och DRÖMMAR. En varierande blogg där man får följa Jolie som mamma och hennes spännande arbete med de små hjältarna.

Annons

Nu är det snart över

Halloj.

Jag måste nästan få pris i sämsta bloggaren. Bloggar med års mellanrum. Tiden går fort och det har inte funnits tid eller ork. Fast jag har haft flera blogginlägg i min hjärna..

2017-01-09 20.31.45 2016-12-18 16.04.41

Iaf nu är det mitten på januari och den 1 februari börjar jag att jobba.. Just nu har jag sån separationsångest. Och känner en enorm stress. (Samtidigt blir jag lite mer effektiv då, så jag försöker göra så mkt som möjligt under så kort tid som möjligt). Visst jag har suttit här hemma och känt mig het off och allmänt inne i bebisbubblan, jag har saknat jobbet. Men nu känner jag att det kom lite fort.

Fast jag har varit hemma med A i nästan ett år och dessutom sjukskriven sen 2 mån innan hon föddes. Men det är ju lite tankar om sista gången jag är mammaledig och då känns det så sorgligt och jobbigt. Nästan som om jag aldrig kommer komma hem igen.

Jag blir väl aldrig nöjd helt enkelt och jag har ganska svårt att njuta och leva i nuet. Alltid framåt. Lite mer mindfulness borde jag ha i mitt liv detta 2017.

Ska få hjälp att fixa bloggen lite, har ju faktiskt en ”man” som är datanörd (dvs gör hemsidor och sånt där inom data). Sen ska jag försöka skärpa mig lite med bloggandet. Är ju så kul att se tillbaks.

Nu gnäller lilla A, dags att sova kanske.

Puss

Annons

Snygg utan kemikalier?

Kan man vara snygg utan kemikalier? Jag vill leva ett så giftfritt luv som möjligt. Jag plastbantar och köper eko i den mån vi kan. 

Men jag gillar smink och jag behöver smink. Nu börjar jag dessutom få åldersnoja.. så lite krämer och sånt behöver man ju eller?

Det som är tråkigt med giftfria produkter är ofta priset och ibland kvaliteten. Ibland är det även svårt att hitta produkter. Så mkt lättare att åka till närmaste butik och köpa billigare produkter.. men jag vill inte smörja fejset med skit. Vad gör man?! 

Annons

3 månader

Nu är lilla skruttan 3 månader (och 1 dag). Idag har vi varit till BVC. Vaccination och mätningar.

image

Hennes ”kurva”. Nu väger hon 6940 g och är 58, 4 cm lång. Går upp bra på bara bröstmjölk. Men det ser man ju.

image

Jag passade på att Embla henne inför sticken. De hade 30% glukos oxå så det fick hon. Smakade inte gott. Sen var de två som stack. Lilla skruttan.
Jag är hur töntig som helst. Men jag gillar inte när mina egna blir stuckna.
Gick bra iaf. Hon kände inte sticket men grät när de tryckte in dosen..

Nu sover guldklimpen. 
Jag ska röja lite innan vi ska hämta upp de andra barnen.
Ciao.

Annons

Sommar?

Förra helgen kom sommaren till stan.

image

Mån och tis var så varma. Skickade C till hm för lite shopping. Flera kortbyxor till fröken A.

image

Sen köpte jag grejor från lekmer och Ellos.

image

image

Men nu är det svin kallt och mulet. I fredags var det inte många plus grader.

Nu hoppas jag solen kommer tillbaka, så jag kan använda mina nya shorts.

Annons

Tiden går

Jag hittar massa ämnen som jag vill blogga om, när jag tex går med barnvagnen. Men så hinner jag inte skriva ner dem eller så finns inte tiden (för att jag ofta sitter med A på en arm ) Kanske skulle jag ha en tal blogg? Så spelar jag in mig själv på promenaderna 😉

A har iaf hunnit bli 2.5 månader :-)

När hon var till BVC sist , den 19/4, då hon var 2 månader och en dag.. vägde hon 5590 g. Så hon är en stor tjej. Gått upp 2,2 kg sedan födseln. Växt 6 cm.

Hon är mer nöjd, vi har typ slutat med Minifom dr.  Så hon skriker inte varje dag.

Ibland är det svårt att få sova när syskonen är hemma och då kan hon bli lite sur och gnällig (övertrött)

Suger på handen nu och skrattar år sina syskon. Och vi fortsätter att truga med nappen..

2016-04-26 12.34.31

 

annons