Jolie är en 32-årig mamma som bor i Karlstad med två barn, sambo och tre pälsbollar! Hon jobbar som neonatal sjuksköterska och drömmer om en karriär som barnsjuksköterska följt av barnmorska. I bloggen får man läsa om hennes åsikter (hon har aldrig fel), vardagsliv och DRÖMMAR. En varierande blogg där man får följa Jolie som mamma och hennes spännande arbete med de små hjältarna.

Annons

3 månader

Nu är lilla skruttan 3 månader (och 1 dag). Idag har vi varit till BVC. Vaccination och mätningar.

image

Hennes ”kurva”. Nu väger hon 6940 g och är 58, 4 cm lång. Går upp bra på bara bröstmjölk. Men det ser man ju.

image

Jag passade på att Embla henne inför sticken. De hade 30% glukos oxå så det fick hon. Smakade inte gott. Sen var de två som stack. Lilla skruttan.
Jag är hur töntig som helst. Men jag gillar inte när mina egna blir stuckna.
Gick bra iaf. Hon kände inte sticket men grät när de tryckte in dosen..

Nu sover guldklimpen. 
Jag ska röja lite innan vi ska hämta upp de andra barnen.
Ciao.

Annons

Sommar?

Förra helgen kom sommaren till stan.

image

Mån och tis var så varma. Skickade C till hm för lite shopping. Flera kortbyxor till fröken A.

image

Sen köpte jag grejor från lekmer och Ellos.

image

image

Men nu är det svin kallt och mulet. I fredags var det inte många plus grader.

Nu hoppas jag solen kommer tillbaka, så jag kan använda mina nya shorts.

Annons

Tiden går

Jag hittar massa ämnen som jag vill blogga om, när jag tex går med barnvagnen. Men så hinner jag inte skriva ner dem eller så finns inte tiden (för att jag ofta sitter med A på en arm ) Kanske skulle jag ha en tal blogg? Så spelar jag in mig själv på promenaderna 😉

A har iaf hunnit bli 2.5 månader :-)

När hon var till BVC sist , den 19/4, då hon var 2 månader och en dag.. vägde hon 5590 g. Så hon är en stor tjej. Gått upp 2,2 kg sedan födseln. Växt 6 cm.

Hon är mer nöjd, vi har typ slutat med Minifom dr.  Så hon skriker inte varje dag.

Ibland är det svårt att få sova när syskonen är hemma och då kan hon bli lite sur och gnällig (övertrött)

Suger på handen nu och skrattar år sina syskon. Och vi fortsätter att truga med nappen..

2016-04-26 12.34.31

 

Annons

7 veckor

Wow nu är hon sju veckor. I tisdags vägde hon 4950 g och var 54
cm lång. Växer så det knakar.
image

Här är vi påväg ut, men hon var tvungen att bäras lite mellan mössan och overallen.. idag har det vart en sån där dag. Skrik och gnäll om inte man blir buren.. jag har och andra sidan känt mig dom en zombie.
Dåligt med sömn och missnöjd bebis plus 6 års trots och någon annan trots = ingen bra kombination. Då vi höll på att komma försent i morse och A skrek som en besatt i baksätet, backade jag in i stolpen med backspegeln. . Blev lite repig bara. Men den böjdes bakåt.. och jag trodde den gått av.
Cirkus Zetterlund. Eller dårhuset. Ibland känns det lite som man lever i en film. Ett päron till morsa.
Nu sover bebis vid bröstet och de två andra smyger omkring på övervåningen, fast de ska sova..
image

Tur det finns godis (kommer aldrig bli smal, men iaf lite lugnare..)
God kväll.

Annons

Skrikbebis

Ja, vi har en skrikbebis. Om det kallas kolik eller magknip eller om det är samma vette tusan. Men A skriker mkt och magen bullrar. Så ont har hon.

2016-03-29 18.40.34

Efter bvc i går köpte vi Minifom också. Och så ska vi testa magmassage.

Bvc sköterskan tyckte det var viktigt att jag fick avlastning, att jag ”lät” C ta hand om A och jag gick ut eller åkte till affären. Att jag fick egen tid..

Just nu känner jag inte att jag behöver åka hemifrån. C har ju varit hemma fram tills nu, fast han är ute och uträttar ärenden emellanåt. Det blir värre nästa vecka då jag ska köra barn till skolan och föris.. För man kan inte göra så mkt med A på armen..

Men behovet att gå på promenad ensam eller åka till affären finns inte. Däremot gillar jag att ta en dusch :-) Ser det som egen tid. Och när jag går ut med A i vagnen så är hon ju lugn, jag slipper bära henne och jag kommer ut. Det ser jag som positivt. Sen funkar det inte med så mkt annat än amning. Hon är visserligen ok nöjd om C bär runt på henne. Eller om hon får sova på mig. Men då blir det ju inget gjort. Inte så att jag egentligen känner att jag måste göra nått, tex laga mat, tvätta eller städa utan er att jag skulle vilja göra något annat än att sitta i soffan och amma.  Läsa en tidning, vilket är jätte svårt när man ammar, iaf om man vill sitta bekvämt. (jag har haft henne i triko sjal (för varmt) och i babybjörn (dåligt för hennes höfter?) Men för mkt bärande i sele ger mig höft/bäcken smärta. Så jag får ta det varsamt..

Nu är det dags för amning igen, men nu har hon faktiskt sovit i babynestet en dryg timme. REKORD. Så det kanske börjar bli bättre!? Förr eller senare blir det ju det..

 

 

annons