VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

3-års kontroll

Idag har jag och Noah varit på 3-års kontoll och det gick hur bra som helst. Fokus låg på hans tal och Noah pratar ju väldig mycket och väldigt bra så det var inga konstigheter. Noah var dock lite skeptisk inför besöket och var absolut inte sugen på att träffa ”doktor Lena”. Han undrade även över hennes klädsel, om hon skulle ha vita kläder eller vanliga. Tänk vad de små lägger märke till detaljer trots att de inte är så gamla.


Väl på plats blev det först lek i väntrummet till Noahs stora glädje då det fanns både akvariefiskar och en massa leksaker. När det väl var vår tur ville han inte följa med in. Han skulle bestämt vara kvar och leka men efter lite lirkande gick det bra. Förutom att talet kollades så fick Noah även lägga pussel, titta på bilder och säga vad det var och måla lite. Inga konstigheter var det med något vilket kändes väldigt skönt!


När allt var gjort blev det ombytta roller och Noah började fråga vår BVC-sköterska Lena vad hon såg när han höll upp olika föremål. Så himla gullig!


Innan vi gick sa Lena något tänkvärt. Noah ser ju och känns äldre än vad han är i och med att han pratar så mycket och är större än de flesta 3 åringar. Därför är det viktigt att komma ihåg att han faktiskt bara är 3 år och inte ställa krav på honom som att han vore äldre. Min mamma har faktiskt sagt det till mig några gånger då jag beklagat mig för att han inte lyssnar m.m. För även om han fysiskt ser äldre ut så är ju hans intellekt fortfarande som den 3-åring han är. En viktig tanke som jag bär med mig när jag tycker allt känns hopplöst och han inte lyssnar eller gör som jag säger.

Kram, J


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *