VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sur!

Är det något jag ogillar så är det oärliga människor. Vi bokade ju för någon vecka sedan en resa till Spanien i sommar. Jag och min lilla familj tillsammans med min syster och hennes gäng. Så härligt! Sedan dess har jakten på hus tagit upp en stor del av vår tid. Vi hittade ett hus som var fantastiskt. Vi fick dock aldrig tag på ägaren av huset och en dag kom det ett mail från Airbnb som varnade mig om att någon försökt kontakta mig på olagligt vis. Jag skulle inte svara om uthyraren kontaktade mig och de meddelade att annonsen inte längre fanns att tillgå. Misstänkte direkt att det var ”vårt fantastiska hus” och mycket riktigt, när jag sökte efter det så fanns det inte kvar. Idioter! Varför gör man så här undrar jag? 

Ja, ja…lite nedstämda fick vi nu börja om. Efter mycket letande hittade vi hus nr 2 som vi förälskade oss i. Kontaktade värden och fick en bokningsbekräftelse. Dock inga svar på mina mail, sms eller telefonsamtal. Började så klart ana att något inte stämde. Igår fick jag ett mail från värden via mitt konto på Airbnb där hon skriver att hon behöver lite mer uppgifter från mig och ber mig maila henne på en privat adress. På riktigt, vi har alltså lyckats boka två hus som verkar vara bluffannonser. Den senare är inte bekräftad som en bluff men jag är 99,9% säker på att annonsen är det. Varför be mig skicka på en annan adress när hon kan ställa alla frågor hon behöver svar på i vår befintliga tråd på Airbnb.

Jag blir så himla ledsen och besviken! Jag har använt Airbnb i flera år och alltid varit nöjd men nu blir jag ju så klart orolig och misstänksam mot allt och alla. Förstår heller inte varför man gör så här för genom Airbnb får man ju inga pengar förrän gästerna man hyr ut till är på plats i huset eller lägenheten de hyrt. Antagligen är det så att de efter att de fått kontakt utanför Airbnb begär någon förskottsbetalning på huset som inte finns och på det tjänar de sina bluffpengar. Alltid finns det några som går på det. Förstå då när de sedan kommer ner och inget hus finns…så otroligt fult och ohederligt gjort! Visst får de igen pengarna som Airbnb hållt fram tills incheckning men vad hjälper det när man kanske står med hela sin familj utan bostad och en förstörd semester.

Nä, nu ska jag bara kolla på hus som har omdömen från tidigare hyresgäster. Även de kan säkert också vara bluff men det känns ändå lite säkrare. Och som jag frågade om innan, är det någon som har tips på andra siter där man kan hyra hus i Spanien i området kring Barcelona hojta till. Ännu bättre, om du eller någon du känner hyr ut är vi även intresserade av det. 🙂

Nu ska jag unna mig en ansiktsbehandling hos bästa Maria på Bymani i hopp om att mitt dåliga humör försvinner. 

Kram, J


Kommentarer


  1. Björn 27 april, 2017 on 14:39 Svara

    Hej Jessica, har du kollat in homeaway.se? Har bokat boende ett par ganger där och det har funkat bra. Dock inte i Spanien.
    Hälsningar
    Björn

    • jessicaolers 27 april, 2017 on 17:24 Svara

      Tack Björn, det ska jag kolla upp. Kram, J

  2. Emma 27 april, 2017 on 16:47 Svara

    Det är inte helt ovanligt att kommunicera vid sidan om Airbnb, så det i sig är inte så konstigt. Speciellt eftersom att värdarna t.ex. inte får avslöja husets location innan allt är betalt och klart. Däremot är det att föredra då Airbnb kan se er konversation ifall ni skulle hamna i en tvist. Om ni skulle komma ner till Spanien och huset inte finns/avviker från beskrivningen så får ni pengarna tillbaka (och värden får inte betalt förrän ni anses ha checkat in). Sök bland toppvärdar, de kan ni lita på.

    • jessicaolers 27 april, 2017 on 17:23 Svara

      Absolut Emma, men i just detta fall är det så mycket som inte stämmer. Frågor som hon redan har svar på ställs och som hon absolut inte behöver ha svar på i ett annat forum. När hon sedan börjar prata om att skicka mig en faktura blir jag än mer misstänksam då vi redan betalt till Airbnb. Huset var alltså bokat och betalt. Sen vet jag att man får pengarna tillbaka om det visar sig att man kommer ner och inget hus finns. Dock vill jag inte hamna där, känns som att hela semestern skulle bli förstörd då. Jag har som sagt bokat vi Airbnb många gånger tidigare men nu är första gången jag råkat ut för detta. Nu är i alla fall huset avbokat och vi letar vidare. 🙂 Tack för tips att söka på toppvärdar. Kram, J

  3. Agneta Havsengen 27 april, 2017 on 21:15 Svara

    Hej Jessica,
    Så jättetråkigt att höra att du inte fick boendet du bokat, jag hoppas du snart kommer hitta ett nytt boende! Jag jobbar på Novasol och brukar läsa din blogg. Om du inte känner till oss sedan tidigare, så förmedlar vi privatägda semesterhus och lägenheter i Europa sedan 1968. Såklart har vi även boenden i det fantastiska Spanien :). Kika gärna in på vår hemsida http://www.novasol.se eller maila mig era kriterier, så hjälper jag gärna till med att försöka hitta något åt er, dvs om ni fortfarande letar?

    • jessicaolers 28 april, 2017 on 17:18 Svara

      Men så fint av dig Agneta, tack snälla! Igår bokade dock min svåger ett litet hus till oss som verkar vara på riktgt så husvetandet är över för denna gång. 🙂 Bra dock att veta att ni finns inför framtiden. Vi gillar att hyra hus när vi reser så nästa gång kanske vi hyr genom er. Kram, J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *