VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mina måsten i New York…

New York är ju en väldigt stor stad med väldigt mycket att se och uppleva. Oftast hinner man inte det man vill på ett besök så tänkte jag skulle hjälpa dig lite på traven. Här kommer mina absoluta måsten…restauranger för goda middagar, härliga frukostställen, muséer att besöka, saker att uppleva och tips om var du får den bästa kaffen. Hoppas du gillar!

High Lane och The Standard

Vår första morgon promenerade vi The High Line Park som är en upphöjd järnväg som var i bruk från 1934 till 1980. Sedan 2009 är järnvägen ombyggd till en allmän park där folk promenerar, joggar eller bara sitter och tar en kaffe. Ett tips är att starta tidigt på morgonen (då är det inte så mycket folk) på den norra delen och gå nedåt mot Meatpacking District. När du gått hela promenaden ät då en god frukost på The Standard. Så mysigt och så galet gott! 

Momofuku Ssäm Bar

Denna restaurang belägen i East Village är riktigt, riktigt bra och ett måste om du gillar koreanskt. Maten är supergod för att inte prata om drinkarna. Toppklass alltihop! Favoritdrinken för mig blev 7 spice sour…sååå god! 

9/11 Memorial & Museum

Om du har tid för endast ett museum är det detta du ska gå på. På ett otroligt intressant och känslosamt sätt visar man vad som hände den 11 september 2001 då två kapade flygplan flög in i Twin Towers och skakade en hel värld. Ett tips är att gå en guidad tur (kostar extra men är så värt det) och efter turen gå runt i muséet på egen hand. Avvara gott om tid så att du inte måste stressa dig igenom alla delar. Man vill verkligen se allt. 

Buddakan

Uppskattar du som jag god mat måste du äta middag på Buddakan, restaurangen som är känd från Sex and The City. Väldigt god mat och superhärlig miljö. Kan varmt rekommendera dessa rätter; Cantonese Spring Rolls, Tuna Tartare Spring Rolls, Short Rib and Scallion Pancake och Black Pepper Beef…så galet gott! Drinkarna kan du dock skippa på detta ställe, dyra och inte särskilt goda. 

The top of Rockerfeller Center

Är du i New York måste du åka upp i någon av de höga byggnaderna som finns på Manhattan; One World Trade Center (som är USA:s högsta skyskrapa), Rockerfeller Center eller Empire State Building. Vi valde Rockerfeller Center för att vi inte ville stå i en massiv kö och för att man från Top of The Rock har utsikt över både Central Park och Manhattan. En väldigt vacker vy, om än lite läskig om man som jag är lite rädd för höjder. Från byggnaden ser man även Empire State Building.

Ludlow Coffee Supply

På detta café drack jag semesterns godaste latte, krämig och len precis som jag vill ha den. De har dessutom väldigt goda donuts. 🙂 Ett mysigt ställe att vila fötterna på efter en lång dag på stan.

Bluestone Lane Collective Café

Här åt vi frukost på min födelsedag och jag kan verkligen rekommendera en frukost här. Så god varm choklad. En massa olika kallpressade juicer att välja på. Min favorit smashed Avocado OCH Banana Bread. Och så en massa mer så klart. Ja du hör ju, hit måste du gå! 

Tenement Museum

Skrev ju innan att om man bara ska gå på ett museum i New York så ska man gå till 9/11 Memorial & Museum men detta museum;  Tenenment Museum är också så värt ett besök. Den guidade turen tar bara en timme så du hinner båda, du kommer inte ångra dig. På detta museum får man följa med en guide som visar hur immigranterna på 1930-talet levde när de kom till New York. Man besöker en lägenhet och lär känna personer som funnits på riktigt och som levt i lägenheterna på Orchard Street. Boka långt i förväg för biljetterna tar snabbt slut.

Beauty & Essex

Om du bara har en kväll i New York måste du gå till denna restaurang. Utifrån ser den ut som en musikaffär men innanför en dörr öppnar en magisk restaurang upp sig. En restaurang i flera våningar med stor matsal och flera barer. Maten och drinkarna är fab, för att inte tala om stämningen. Ganska hög musik så ett perfekt ställe om man är sugen på att partaja hela natten lång. Eller som jag och R, fira in hans födelesdag. Så härligt att de dessutom bjuder på rosa champagne på damernas.

Brooklyn Bridge

En promenad över Brooklyn Bridge är en otroligt vacker upplevelse. Dels är bron i sig väldigt vacker men från bron har du också en magisk utsikt över Manhattans skyline. 

The Butchers Daughter

Urhärligt ställe för frukost. Här intog vi Rasmus födelsedagsfrukost och blev inte besvikna. Supergoda smoothies som dessutom serverades i generösa glas. Mycket smoothie med andra ord. Favoriten är Brass Monkey som är exakt lika god som en milkshake. 

Times Square

Även om det är fyllt av sådär bra turistshoppar är Times Square ett måste. Det är verkligen en speciell känsla att gå där bland alla neonskyltar och skyskrapor. 

Yucca Bar

Superhärlig latinorestaurang med härlig musik och bra stämning. Gå dit och ät deras guacamole med hemmagjorda nachochips och ta en drink….så gott! 

Så, det var mina tips från staden som aldrig sover. Det finns så klart en massa mer att se och uppleva men nu har du några ”måsten” i alla fall. 🙂

Kram, J


Kommentarer


  1. Lisa / livet från den ljusa sidan 11 april, 2017 on 09:44 Svara

    Härliga tips! Bodde där en period för 8 år sedan… och varit tillbaka många gånger men inte på 5 år nu, så SÅ sugen. Mycket tacksam att det är dags om en dryg månad!

    • jessicaolers 12 april, 2017 on 10:24 Svara

      Men så härligt för dig Lisa, och perfekt tid att åka. Hoppas resan blir magisk. Kram, J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *