VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Min födelsedag…

Jag firade ju min födelsedag i New York, så himla härlig plats att få fira sin födelsedag på. Jag vaknade tidigt på grund av jetlag och blev uppvaktad av min älskade man. Han överraskade mig med biljetter till musikalen Chicago. Jag älskar musikaler och det är något särskilt med att se dem i New York. Denna var inget undantag, så otroligt duktiga musikalartister som var med. Artister som både kan sjunga, dansa och agera…så imponerande. Tyvärr fick man inte ta några kort så har inget att visa dig men både jag och R var nöjda när vi gick därifrån. Däremot tog jag en del utanför kring Times Square, den är ändå häftig denna plats med så mycket lampor och neonskyltar.

Men vi tar det från början. Vi vaknade alltså upp på vårt hotell, The Ludlow Hotel som var ett fint och bra hotell men dessvärre var personalen i repan otroligt trötta, de hade verkligen ingen känsla för service. Konstigt kan tyckas när man jobbar som ”ansiktet utåt” för ett hotell. Men, men så var det i alla fall. Min syster hade tänkt att överraska mig men personalen hade varit så ohjälpsam så hon var så upprörd när hon ringde för att uppvakta mig. Det var inte enda gången de var så här, vad vi än frågade om så var det som att de inte var intresserade av att hjälpa till. Och då var det inget avancerat utan vanliga frågor som man som resenär ställer till sitt hotell. Riktigt usel service så det är något de verkligen behöver jobba på.

Min dag fick dock inte förstöras av detta. När vi hade gjort i ordning oss gick vi till ett supermysig ställe som hette Bluestone Lane Collective Café. Ett supermysigt café som lånat sitt koncept från Australien. Och för er som följt mig här inne ett tag vet ju att jag älskar Australien efter våra sex månader där så vad kunde passa bättre än detta på min dag. Vi satt länge och hade världens godaste och mysigaste födelsedagsfrukost, det är verkligen något speciellt med att gå ut och äta frukost. Så otroligt mysigt! Som vanligt blev det smashed avocado med pocherat ägg för mig och så avsluta jag med banana bread. ?

Resten av dagen strosade vi runt på Manhattan. Man går ju en hel del i New York så ett par sköna skor är ett måste. Vi tog oss upp till Central Park och gick omkring där en stund. Dessvärre hade vi ganska otur med vädret så inget hade ännu slagit ut i parken. Den är ju fin ändå men jag hade önskat att det hade varit lite grönare. Inte för min skull då jag varit där flera gånger, både under vacker vår och färgglad höst utan mer för Rasmus skull som besökte parken för första gången. Vi får helt enkelt åka tillbaka någon gång längre fram och då kanske i september då det oftast är väldigt vackert.

Eftersom vi hade en tid att passa på kvällen tog vi en tidig middag. Rasmus hittade en koreansk restaurang i området där vi bodde som hade fått jättebra omdömen så vi bestämde oss för att gå dit. Det ångrar vi inte! Det var så galet god mat, allt som vi beställde in var verkligen supergott. Efter att ha sett bartendern blanda drinkar med sådan omsorg och finess beställde vi in en varsin från menyn. Det var kanske en av de godaste drinkarna jag druckit i hela mitt liv. Det märktes tydligt att bartendern älskade sitt jobb. Så är du i New York, gå och ät middag och drick drinkar på Momofuku Ssäm Bar, det är ett måste enligt mig!

Kram, J


Kommentarer


  1. Åh låter helt underbart :).

    • jessicaolers 2 april, 2017 on 21:26 Svara

      Det var en mycket bra födelsedag, känner mig så nöjd. 🙂 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *