VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Stressen när jag reser…

Alltid när jag är ute och reser så blir jag stressad. Stressad över att missa något, en upplevelse, en härlig restaurang eller annat som man borde se. Särskilt när jag reser till storstäder kommer denna stress. Antagligen för att det i storstäder finns så otroligt mycket att se och upptäcka. Jag får verkligen tänka till, tvinga mig själv att slappna av och vara här och nu. Inte alltid det lättaste och inte en superhärlig egenskap men jag försöker verkligen jobba bort den. Inte så kul för varken mig eller mitt resesällskap att ha en stressad Jessica med på resan.

När jag och syster var i Amsterdam gick det väldigt bra. Där var jag otroligt avslappnad och bekymrade mig inte för saker eller upplevelser vi missade men här i New York är det annat. De första dagarna var jag otroligt stressad och ville trycka in så mycket som möjligt varje dag och det orkar man ju inte i längden. Det man upplever blir dessutom inte lika härligt om man dessutom i tanken är på väg någon annan stans. Jag vet ju all det här men ändå är det svårt för mig att koppla av och vara i nuet.



Just här i New York vill jag att Rasmus som aldrig varit här ska få en fin upplevelse och uppleva så mycket som möjligt. Jag har ju bott här så för mig är det inte lika noga. Det finns ju dock oändligt mycket att göra så jag får nog bara acceptera att vi inte kommer att hinna göra allt. Vara här och nu och njuta av att jag och R får tid tillsammans.


Hur är du när du reser? Stressar du från ställe till ställe efter en plan du redan har när du landar eller tar du dagen som den kommer?
Kram, J


Kommentarer


  1. Åsa Berglund 28 mars, 2017 on 17:56 Svara

    Jag tar dagen som dem kommer. Man kan hinna med så mycket ändå när man spontant kommer på vad man vill göra. Tycker att det finns tillräckligt med ”måsten” i vardagen. Behöver avkopplingen som det innebär för mig att bara flyta med i tillvaron när jag reser.
    Kram!

    • jessicaolers 30 mars, 2017 on 00:04 Svara

      Du har så rätt Åsa, jag ska verkligen bli bättre på att vara spontan och bara flyta med. Kram

  2. bath 28 mars, 2017 on 22:20 Svara

    Hej,
    Jag tror att du måste försöka ta det lite lugnt Jessica och lära dig att koppla av bättre.
    Försök att njuta av varandras sällskap och gör det som faller er in. Har förstått genom dina inlägg i bloggen att du har ett stort kontroll behov men tycker det märks mest sedan du kom hem från Australien.Där borta tyckte inte jag att det upplevdes så. Va rädd om dig/er. Kram

    • jessicaolers 30 mars, 2017 on 00:02 Svara

      Jag vet och jag jobbar med det varje dag. Att tappa kontrollen och bara vara här och nu. Inte det lättaste men övning ger färdighet. 🙂 Kram

  3. Reser aldrig förutom i Sverige och då försöker jag mest bara njuta 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *