VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mina bästa Amsterdamtips…

Detta inlägg är ett samarbete med KLM.

Alltså vilken helg vi haft jag och älskade syster. Allt har verkligen varit toppklass och vi har skrattat så mycket. Skrattat och promenerat. Tänkte dela med mig av mina bästa tips, vad vi har uppskattat och något som du kan hoppa över. Här kommer det…

CT Coffee and coconuts

Vi var själva inte där eftersom vi inte hann men nästa gång blir det garanterat ett besök till detta ställe. Här serveras en massa härligheter från tidig morgon till sen kväll, alltså frukost, lunch och middag. Det finns även smarriga smoothies och juicer på menyn och det mesta är ekologiskt och närproducerat. 


Ree 7

Supermysigt fik där de serveras en massa godsaker och fräscha juicer. Jag fastnade för deras Carpaccio Sandwich som var riktigt, riktigt god. Önskar så att det efter den hade funnits plats för ställets morotskaka som såg galet god ut. 


Pluk

Samma ägare som till Ree 7, de ligger till och med på samma gata. Här har de förutom en massa gott att äta och dricka även fint porslin och gulliga anteckningsböcker till försäljning. Supergott kaffe och en massa goda bakverk.



Lotti’s

Trendig restaurang dit du kan gå för frukost brunch, middag eller som vi, för en Bellini. 🙂 Härligt ställe där det är hög puls och mycket roligt folk att titta på. Vi drack som sagt bara varsin drink här men av det vi såg av maten så såg det väldigt gott ut. Extra plus för fotoautomaten. 🙂


The seafood bar

En helt fantastisk fisk- och skaldjursrestaurang, liknar den som heter B.A.R här i Stockholm. Kan starkt rekommendera deras skaldjursplatå som var helt fab. Jag och syster tog den med både kallt och varmt, det varma direkt från grillen.


Rose’s cantina

Vi var inte supernöjda med maten på detta ställe. Den var god men inte fantastisk. Däremot hade de väldigt goda drinkar så ett hett tips är att gå hit för en drink och ett litet snacks. Förslagsvis en Strawberry Daiquiri och till det  deras friterade tortilla toppad med ceviche…magiskt god.


Sofitel Legend The Grand Amsterdam

Hotellet vi bodde på, jag kan inte hylla det nog. Ett tips är (om du inte vill bo där) att gå dit och äta en helt fantastisk frukost/brunch någon morgon. Du kommer inte att bli besviken.



Alternativt att gå dit och ta en varm choklad i hotellets bibliotek. De har en choklad som de döpt till Michael Jackson’s Hot Chocolate. En choklad döpt efter The king of pop efter att han under sin vistelse på hotellet beställt in varm choklad till alla de hundratals fans som samlats ute i kylan för att få se en glimt av honom. Varm choklad för att hålla dem varma. Så fint! ❤ Chokladen är helt ljuvlig och att få avnjuta den i hotellets bibliotek är verkligen något att rekommendera.



De Negen Straatjes, de nio gatorna

Åker du till Amsterdam är ett par sköna skor ett måste för denna stad upptäcker du bäst till fots. Man promenerar en hel del men eftersom det finns så mycket härligt att se känns det inte alls jobbigt. Jag gick omkring i mina skor från KLM hela helgen och vill du också lägga beslag på ett par har jag i ett tidigare inlägg berättat hur man gör. Här hittar du det. Förutom skor får du också en tur- och retur resa till Amsterdam och det som känns extra bra är att alla pengar från auktionen oavkortat går till Unicef.


Men, var ska man då promenera? Skippa Kalverstraat som enligt mig är en ocharmig gata full med massa turistshoppar och små hak där de säljer pommes frites och annan snabbmat. Ta dig istället till De Negen Straatjes som är ett helt fantastiskt område med gulliga caféer, vintage butiker och annat smått och gott. Så härligt att bara gå omkring här.


En tur med kanalbåt

Vad du än gör, sätt dig inte på en kanalbåt. Det var verkligen såååå tråkigt. Jag och syster åkte inte ens klart turen utan gick av efter halva eftersom vi kände att det var bortkastad tid. Vet att många säger att det är ett måste när man kommer till Amsterdam men tro mig, det är det inte. 

Dessvärre hann vi inte med några muséer denna gång. Eller hann och hann, vi prioriterade bort dem för mys på vårt hotell och stros på stan. Jag blev verkligen jätteförtjust i Amsterdam och åker gärna dit igen och då ska jag nog klämma in ett eller två museum.

Kram, J


Kommentarer


  1. Ida - Brighton Mama 23 mars, 2017 on 14:16 Svara

    Amsterdam är så fint! Deras kultur och öppna människor är härligt. Så fina bilder du tagit också 🙂

    • jessicaolers 23 mars, 2017 on 15:58 Svara

      Helt fantastiskt var det Ida! 🙂 Glad att du gillar mina bilder. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *