VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Helgens utflykt…

Trots mitt senaste inlägg om att orken typ är slut har jag och Rasmus bestämt oss för att vi minst en gång varje helg ska göra någon sorts utflykt hela familjen. För när vi väl är iväg så är det ju så otroligt mysigt och efteråt känns Noah lugnare och mer behaglig i sitt humör och det är ju värt mycket. Sen behöver det inte vara stora utflykter och äventyr varje gång utan man får variera mellan stort och smått och anpassa det till känslan här och nu, vad vi känner att vi mäktar med.


Förra helgen åkte vi allihop till Spårvägsmuséet och det blev verkligen en succé. Noah älskar ju allt som har med motorer att göra så för honom var det som i himmelriket att gå runt bland alla fordon som fanns där. Vissa fick man till och med gå ombord på och provköra till Noahs lycka. Det var första gången vi var här och jag blev verkligen positivt överraskad. Hade väntar mig att trängas med en massa andra människor men icke. Visst var det mycket folk där men eftersom muséet är så stort så blev det ingen trängsel vilket var väldigt skönt.



Vi hann inte ens med allt så nu har vi bestämt att vi någon gång framöver får åka tillbaka så att vi får uppleva allt. Det fanns bland annat ett tåg som Noah väldigt gärna ville åka men som tyvärr var fullbokat så nästa gång är det ett måste. Denna gång fick han nöja sig med en enklare variant som man inte behövde boka tid för.


Efter lek och stoj på muséet somnade Noah gott i vagnen under vår promenad till Nytorget där vi bestämt lunch med vår vän Amelie. Det blev hamburgare på Urban Deli, så gott! Gillar verkligen det stället och kan varmt rekommendera deras frukostbuffé som de har på helgerna. Innan Noah kom brukade jag och Rasmus ofta gå dit och ha långfrukost.

Till helgen har vi inte riktigt bestämt var utflykten ska gå men jag har Skansen, Moderna muséet, Naturhistoriska och Kulturhuset hittills på min lista. Har du något annat härligt tips vi inte får missa?

Kram, J


Kommentarer


  1. Anna 8 mars, 2017 on 14:59 Svara

    Våra barn älskar utflykter till museum och favoriter är polis, post, spårväg, tekniska, sjöhistoriska. Om ni ska åka tunnelbanan på spårväg tänk på att de stänger framåt sommaren o har stängt i ca två år pga flytt. När det blir varmare är ju 4Hgårdar toppen, finns flera nära stan.

    • jessicaolers 11 mars, 2017 on 14:01 Svara

      Tusen tack Anna, så många bra tips! Kram

  2. Linda 8 mars, 2017 on 20:50 Svara

    Tom Tits eller hur det stavas. Massa roliga experiment och lärorikt. Älskade det när jag var liten ?

    • jessicaolers 11 mars, 2017 on 14:00 Svara

      Tack Linda, lägger till det på vår lista. Kram

  3. Men du så mysigt 😀

  4. Hanna 8 mars, 2017 on 21:21 Svara

    Tekniska är alltid lika kul, både för stora och små?

  5. Jessica 9 mars, 2017 on 12:36 Svara

    Tack för en fin blogg Jessica! Har kommit att bli en av mina favoriter och kikar in nästan varje dag ?
    Har två barn 3 och 5 år och några av våra favoritställen med barnen är;
    – Tekniska museet, MASSOR att se och titta på
    – Aquaria, har regnskog och massa fiskar, bredvid gröna Lund. Mysigt för både barnen och oss
    vuxna
    – Junibacken
    – Mulle Meck parken i Järva stan

    Kram!

    • jessicaolers 11 mars, 2017 on 10:41 Svara

      Åh så glad jag blir Jessica att du hittat hit och att du gillar min blogg, tack! ❤ Och tack för tips gällande utflyktsmål, så fina tips. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *