VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Så bra på alla sätt och vis…

Igår var ju jag och Rasmus på biodate och såg A United Kingdom. Så galet bra film. Den utspelar sig i England och Botswana under sent 40-tal och och handlar om Seretse och Ruth som blir galet förälskade i varandra och som trots fördomar från omgivningen låter kärleken till varandra besegra. Så otroligt fin historia som är baserad på en verklig händelse.


Så här beskriver SF filmen;
1947 träffade Seretse Khama, den 26-årige tronarvingen av Botswana, Ruth Williams, en 24-årig kontorist från London. Deras kärlek och äktenskap bekämpades inte bara av respektive familjer, utan också av de brittiska och sydafrikanska myndigheterna. Paret kämpade mot apartheid och den brittiska regeringen för att införa demokrati i Botswana. Från prisvinnande regissören Amma Asante kommer den inspirerande och sanna historien om kärleken som skakade omvärlden och besegrade ett imperium.

Jag var verkligen helt tagen när vi gick från biografen (och lite svart runt ögonen), både jag och Rasmus gillade filmen jättemycket. Jag har ju en förkärlek för verklighetsbaserade filmer och älskar när de utspelar sig under en period som jag inte levt i. Så om du har möjlighet, gå och se A United Kingdom, jag kan verkligen rekommendera den.


När vi kom hem sov Noah. Det var ju vår bästa barnvakt Ida som hämtade honom på förskolan och det hade gått hur bra som helst. Är så glad att Noah är så pass trygg i sig själv så att han inte har några problem med att det inte är jag eller Rasmus som hämtar. När Ida kom hade han sprungit fram till henne och kramat henne och då är det första gången hon hämtar. Min älskade fina pojke! Och så Ida, är så glad att hon har kommit in i våra liv. Vi hade inte kunnat önska oss en bättre barnvakt till Noah.

Kram, J


Kommentarer


  1. Åh så roligt 🙂

  2. Semmelmamman 3 mars, 2017 on 07:05 Svara

    Tack för tipset. Har ni sett Lion? Annars rekommenderar jag er att se den. Sååååå bra.
    Trevlig helg. ?

    • jessicaolers 3 mars, 2017 on 11:25 Svara

      Den står på min lista över filmer jag vill se. Är dock orolig att jag kommer att storböla. 🙂 Kram, J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *