VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Hetsen att hela tiden göra ”roliga” saker…

Precis som rubriken säger så känner jag just nu en hets i att hela tiden göra saker. Hela tiden måste det hända roliga saker för annars känns dagen bortkastad. Vet att det är jag som sätter reglerna för mitt liv men precis som med allt annat som rör mig sätter jag väldigt höga krav på mig själv och mitt liv och just nu känns det extra jobbigt. Kanske för att jag inte känner mig helt 100 (är galet förkyld) så kan inte/orkar inte i samma utsträckning fara omkring och göra ”en massa roliga saker”. Idag har jag till exempel inte gjort någonting. Sov till 10 (det fick jag lite ångest över), gick upp och åt frukost och sedan har jag bara hängt hemma. Kollat på serier, vikt tvätt och bara tagit det lugnt. 

Egentligen har jag haft en väldigt härlig dag men ändå kommer den där känslan av att ”inte utnyttja dagen” känslan som ett brev på posten. Varför kan jag istället inte vara glad över att jag har möjligheten att bara ta en dag hemma nu när jag är ledig? Känner du igen dig? Måste du också hela tiden ha saker att göra bara för saken skull och inte för att du verkligen vill? Bara för att få känslan av att du är duktig och produktiv? Inget bra så måste verkligen tänka om kring detta och tillåta mig själv att inte göra någonting och att det faktiskt är ok. Mitt liv är inte trist och tråkigt för att jag är hemma en hel dag.

Får också dåligt samvete över Noah. Nu var ju han på förskolan idag men annars när han är hemma och vi inte gör någon aktivitet. Då känner jag mig som världens sämsta mamma samtidigt som jag ju egentligen förstår att han också behöver pauser från allt precis som jag. Måste man leka och göra saker hela tiden med sina barn? Enligt mig, nej men ändå får jag den där känslan av dålig mamma så fort vi bara varit hemma en dag. Måste verkligen, verkligen jobba med det. 

Imorgon är förskolan stäng så då ska jag och Noah hänga igen, Rasmus jobbar så det blir bara jag och lilleman. Vi har en tid för Noah hos tandläkaren på morgonen men sedan finns ingen plan. Eller jag funderar på att åka till Skansen men vet inte om det blir av. På dagis sa de nämligen att de upplevde Noah som hängig och då fick jag lite dåligt samvete eftersom han varit sjuk till och från sedan innan jul men vi ändå har dragit ut honom på saker. Jag får helt enkelt se hur han känns i morgon och bestämma då. Just nu verkar det dock inget fel på honom…busar och stojar med Rasmus och är väldigt pigg och glad. Kanske att vi tar en sväng till Skansen men då enbart för att vi vill och inte för att jag känner mig tvungen. Börjar jobba på mitt dilemma redan i morgon, det får bli mitt första ”test”. 

Kram, J


Kommentarer


  1. J 4 januari, 2017 on 12:26 Svara

    Förstår att det måste vara en jobbig känsla. Försök tänka att Noah är glad bara han får vara där du är. Är bra med lugna hemmadagar också och att inte alltid vara på språng och ha planer för varje dag. Vi är rätt mkt hemma och har alltid varit och kan se på vänner som tvärtom alltid varit iväg, haft besök, gjort aktiviteter att deras barn sällan är nöjda med att bara vara hemma. Vi föräldrar bygger ju upp vanor hos våra barn och visst, vill man alltid vara på språng får man väl vara det men då kanske inte klaga om barnen blir rastlösa om man blir hemma en dag… Försök hitta vad som passar er och kör på det utan att jämföra med andra eller få dåligt samvete. När jag och sonen har lediga dagar försöker jag se till att vi går ut en stund varje dag om vädret tillåter, men det kan räcka med en promenad till postlådan eller så och ibland blir det en timmes lek.. Men annars är det helt okej att vara hinna, fixa lite, pyssla eller att sonen får leka själv.. Det är ju också viktigt för fantasin. Så bort med kraven… Ni gör ju en hel del så det räcker helt klart:) njut av ledigheten och slöa dagar medan du har chansen! Kram

    • jessicaolers 4 januari, 2017 on 17:05 Svara

      Tack J, blev så glad när jag läste ditt inlägg. Jag ska verkligen jobba med de där orimliga kraven jag ställer på mig själv. Sluta jämföra mig med andra och göra vad som blir bäst för mig och min lilla familj. Lättare sagt än gjort men jag ska verkligen försöka. 🙂 Kram, J

  2. Åsa 4 januari, 2017 on 12:39 Svara

    När jag läste detta inlägg så kände jag direkt att jag vill ”skaka om” dig! Haha 🙂 på riktigt så tror jag inte du förstår hur mycket du gör och åstadkommer hela tiden. Lägg dig ner och försök andas lugnt och medvetet, blicka tillbaka på 2016 och känn dig stolt och tacksam över allt som du har gjort. Herregud fina du, som du planerat, fixat med ALLT möjligt inför bröllop, resor, fester, hem, jobb osv. Är en jättefin mamma till Noah, syster, vän, fru osv osv osv. Jobbat heltid (?), fostrat, tröstat, gått igenom en väldigt omtumlande del i ditt förra jobb, rodda med hemmet osv. Jag kan fortsätta länge;) Jag är väl medveten om att det är viktigt att ”vara inne” i alla sociala medier, att ständigt finnas tillgänglig och kunna allt och helst alltid ha kliniskt snyggt på ut och insidan typ, hinna med allt som alla andra ser ut att göra. Kom ihåg att här är det du och ingen annan som sätter gränsen för DITT mående och välbefinnande. Tycker du gör MASSOR av saker mest hela tiden. Verkar (i mitt tycke;) helt korkat:) att du inte kan känna att ”bara vara” ibland är och framförallt känns okej och klokt. Nu är jag kanske hård mot dig men jag vill att du ska förstå allt du gör. Tycker det är så otroligt bra att du är dig själv och skriver en varm, personlig, äkta och inspirerande blogg. Ta tillvara på att du har möjlighet att vara ledig så länge nu! Du är fantastisk Jessica! Känn det! Kram /Försökte kommentera inlägget om dina mål 2017, f ö var det suveränt inlägg, dock gick det inte, försökte ett par ggr olika dagar. Bara så du vet:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *