VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tre i sängen…

Ja, som rubriken lyder så är det så vi sover numera. Noah har fram till för någon månad sedan sovit i egen säng hela nätterna men så är det alltså inte längre. Han somnar oftast i vår säng, ibland i sin egen men oftast hos oss och det beror nog på att jag tycker att det är mysigt  att ligga bredvid honom när jag ska natta honom. Tidigare så brukade jag sitta på golvet bredvid hans säng men det är ju ganska oskönt så jag började med att natta i vår säng. Kanske dumt av mig men nu är det så vi gör och än så länge känns det helt ok.

Jag undrar om det är därför han vaknar mitt i natten och ber mig att komma och hämta honom? ”Mamma ligga din säng” är hans standardfras. 🙂 Jag hämtar då honom och han somnar alltid om så fort han nuddar kudden i vår säng. Jag tycker faktiskt inte att det är något problem med att ha Noah mellan mig och Rasmus. Jag sov själv hos mina föräldrar väldigt länge eftersom jag var extremt mörkrädd och tänker att Noah behöver min och Rasmus närhet när han vaknar på natten och vill komma över till oss. Hur gör du? Samsover ni i er familj eller sover barnen i egna sängar?


När vi flyttar i februari kommer ju Noah att få ett eget rum och då tänker jag att vi köper en stor säng till honom och då kommer det bli nattning i hans egen säng. Kanske sover han då kvar hela natten i sitt rum eller så fortsätter han ropa på mig, tiden får utvisa. För min del får han gärna sova hos oss om det är vad han behöver. Ett tu tre så kommer tiden när han knappt kommer vilja vara i närheten av mig så jag får passa på att njuta så länge det varar. 🙂

Kram, J


Kommentarer


  1. Samsovit på sonens villkor, under perioder sov han med mig och andra i sin säng. Han var mörkrädd i perioder så tyckte det kändes självklart att han då skulle få sova i min säng, vem vill ligga ensam och rädd? Då sover man ju inte i alla fall tänker jag :). Sen tror jag att det som känns rätt i hjärtat på en vuxen är rätt, precis som det som känns fel är lika fel :).

    • jessicaolers 6 december, 2016 on 08:01 Svara

      Jag håller helt med dig Madde, man måste göra vad som känns bäst för sig och sitt/sina barn. Det är då det blir bäst! Kram, J

  2. Johanna 5 december, 2016 on 21:24 Svara

    Vi samsover! Har kompletterat vår dubbelsäng med en 80 cm säng, så totalt har vi en säng på 260 cm där vi får plats min man, son 3 år, jag och en o annan katt.. ?
    Resonerar precis som dig att det bara kommer smälla till innan han inte vill sova med oss och när han var mindre och ofta vaknade under natten så tänkte jag att min man och/eller jag skulle få så dålig sömn om vi var tvungna att släpa oss upp ur sängen för att söva ner honom igen.

    • jessicaolers 6 december, 2016 on 08:03 Svara

      Så smart Johanna att komplettera med en extra säng, nu gav du mig en idé till nya lägenheten. 🙂 Kram, J

  3. Jenny 5 december, 2016 on 22:21 Svara

    Vår 3-åring sover i vår säng (210 cm bred) och har gjort sedan dag 1. Inte vårt beslut från början:) Men vi sover jättebra och tycker det är mysigt allihop. Vi har haft funderingar på att skaffa henne en egen säng men det verkar vara så jobbigt att hålla på att springa upp på natten om hon vaknar så det har inte blivit av. Nu kan man ju trösta typ i sömnen om hon vaknar. Dessutom skulle det kännas så konstigt att hon sov själv i ett annat rum. Men det är bara en vanesak såklart eftersom vi aldrig sovit utan henne sen hon kom. Nästa år kommer ett litet syskon och då kommer jag och bebisen flytta till ett annat rum.

    • jessicaolers 6 december, 2016 on 08:04 Svara

      Så skönt med en extra bred säng Jenny, ska fundera på det till nya lägenheten. 🙂 Kram, J

  4. Åsa 6 december, 2016 on 11:02 Svara

    Vi har en son på snart 3 år och vi nattar alltid honom i vår säng. Tycker det är så mysigt att ha honom mellan oss. Visst kan det vara trångt till tider, men att få vakna upp av en varm och gosig liten kille är ju bästa starten på dagen. 🙂 Kommer fort nog den dag då han inte vill sova hos oss. Njuter denna tiden och lyssnar på det som känns rätt i våra hjärtan. 🙂

    • jessicaolers 6 december, 2016 on 13:26 Svara

      Helt rätt Åsa att lyssna på vad som känns rätt just för er. Jag är inne på samma spår, tycker det är mysigt med Noah i sängen. 🙂 Kram, J

  5. Julia 6 december, 2016 on 12:38 Svara

    Extra stor säng hemma hos oss också, 2.40 cm kör vi. Jag, mannen och två barn under tre år. Båda barnen somnar i egen säng men är välkomna när dom vill vilket är nästan varje natt.

    • jessicaolers 6 december, 2016 on 13:24 Svara

      Låter som oss Julia minus extra stor säng…kanske får bli en ny säng till nya lägenheten. 🙂 Kram, J

  6. bath 6 december, 2016 on 21:20 Svara

    Jag är kanske lite gammalmodig och jag vill inte trampa någon på tårna. Är det verkligen så självklart att man ska barnen i samma säng som en själv? Jag förstår att barnen behöver mamma o pappas närhet absolut. Drömmar och annat som gör att de vaknar men det verkar så självklart för många av er här på bloggen. Närheten mellan pappan o mamman tycks glömmas bort och det är ju tyvärr många jag känner som har gått helt inför trygghetstänket och tappat bort sig själva.

    • jessicaolers 7 december, 2016 on 09:52 Svara

      Du trampar absolut inte någon på tårna Bath. Det är det som är så bra här att alla får tycka olika och göra vad som är bäst för sin familj. För oss är det enklare att ha Noah hos oss i sängen halva natten för så fort han kommer till oss somnar han om och sover sedan till 6-7. De gånger vi försökt att inte hämta honom har han hållit oss alla vakna en bra stund och för oss så är sömnen just nu en prio. Men jag håller med, närheten mellan mamma och pappa är ack så viktig. Kram och tack för att du vågar stå för din åsikt, det gillar och uppmuntrar jag.

  7. J 6 december, 2016 on 21:20 Svara

    Eftersom vår son (3 år) aldrig sovit speciellt bra om nätterna så sov han från början i vår säng och sedan i en jr säng i vårt rum men han rörde sig så mkt så han slog i kanterna på sängen och vaknade ännu mer… Vi flyttade sedan in honom i hans rum i en 120 cm säng (vårt sovrum är för litet för att ha en riktigt stor säng). Han vaknar dock ofta och sover oroligt och vill inte sova själv så vi har löst det som så att vi turas om att sova med honom i hans säng. Fördelen är att vi får sova bra och ostört ungefär varannan natt (ibland duger bara jag på natten så då får jag ta honom även om pappan sovit med honom). Eftersom som vi sover med honom så går det ofta snabbare att få honom att somna om när han vaknar till. Nackdelen är ju att jag och sambon inte sover ihop… Men vi hinner mysa och umgås själva efter läggning då sonen sover tidigt:) och det finns ju i af lite mer energi till att mysa om vi får sova så pass mkt som möjligt och det skulle vi inte få om vi sprang emellan sovrummen på nätterna när han vaknar till. Allt har sin tid och vips så vill han inte alls ligga nära.. Vårt förhållande är inte beroende av att sova i samma säng just nu. Jag tror alla måste göra det som passar dem bäst och det som är bäst för ens barn:)

    • jessicaolers 7 december, 2016 on 09:57 Svara

      Så himla bra ni har löst det J. Jag har faktiskt också gått i de tankarna, att ha en 1.20 säng i Noahs rum direkt på golvet. Då kan den bli som en soffa/lekyta dagtid och en säng att sova i på natten. För mig som vaknar av minsta lilla skulle detta vara optimalt. Det att sova med Noah i hans rum varannan natt. Jag är som du, behöver min sömn och det blir ju inte så mycket av den varan om man ska springa fram och tillbaka mellan vårt sovrum och Noahs. Det här ska jag ta upp med Rasmus, just nu känns detta som en väldigt bra lösning. Kram, J

  8. Malin 8 december, 2016 on 21:46 Svara

    Jag förstår verkligen att man nattar i sin säng, så mysigt!! Vi har dock nästan alltid nattat i barnen egna sängar o sen får de komma över på kvällen/natten när de än vaknar. Det slutar alltid med att vi är 4 pers i sängen. Barnen sover kalas men vi vuxna skit 😉 men det är också mysigt!
    Vi hade en 1,20 säng till vårt äldsta barn men tror hon kände sig ensam där. Sov aldrig riktigt bra tills vi köpte en 90 säng, blev så mkt bättre!
    Nästa säng ska va minst 2,40 i vårt sovrum iaf! Haha!

    • jessicaolers 8 december, 2016 on 21:50 Svara

      Det låter lite som oss Malin. Jag har dock kunnat sova helt ok men nu har Noah börjat röra sig så mycket i sömnen. Hoppas dock att det bara är tillfälligt. En säng som är 2,40 bred hade inte varit helt fel. 🙂 Kram, J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *