VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Första behandlingen med Dermapen

Hej fina du,

I veckan så gjorde jag min första Dermapen-behandling hos bästa Maria på Bymani STHLM. Dels för att jag vill ge min hud en boost men också för att jag vill få bort mina acneärr som jag har på kinderna och på överläppen. Det är inga djupa ärr utan mer som mörka fläckar och de är enligt Maria väldigt effektiva att få bort med just Dermapen. Så glad jag blir om de försvinner för jag stör mig verkligen på dem. Sminkar över dem så gott det går men åh så skönt det skulle vara om jag slapp det. Håll tummarna för att de försvinner. Jag har tagit före och efter bilder så att du kan vara med på resan och sedan se skillnaden. Eftersom jag vill nå maximal effekt har jag bestämt mig för att göra en kur på sex gånger. Man rekommenderar oftast, beroende på vad man vill få för effekt en kur på tre till sex behandlingar så nu siktar jag på en perfekt hud. 🙂 Hur kändes det då? Jag skulle ljuga om jag sa att det inte kändes alls för det gjorde det. Som tur var så hade Maria rekommenderat mig att smörja in mig med Emlacreme (en bedövningscreme) en timme innan behandlingen och det var en himla tur kan jag säga dig. Det värsta stället var pannan, Där gjorde det ganska ont trots bedövningscremen så nästa gång ska jag smörja in extra mycket creme på just det området. De som säger att det inte känns ljuger, tänk på det om du bestämmer dig för att göra denna behandling. Emlacreme är ett måste om du inte vill ligga och ha ont när behandlingen görs trots att den bara tar typ 10 minuter för hela ansiktet. 

Man kan tydligen slussa ner antingen ett blekande medel eller fukt men på mig körde vi en blandning för att få bästa effekt på just mina problemområden. Det är det som är så härligt med Maria, hon kollar verkligen grundligt vad det är jag behöver och anpassar sedan behandlingen för mig så att jag ska få så bra resultat som möjligt. Hon är dessutom väldigt ärlig vilket jag uppskattar, jag litar verkligen på henne och det är en skön känsla när man låter någon sticka en med en massa nålar i ansiktet. Efter behandlingen lade Maria en fuktmask för att boosta huden med en massa fukt nu när porerna är öppna och kan ta till sig allt på bästa sätt. Efteråt var jag rödflammig i ansiktet, särskilt i pannan. Den första bilden nedan är tagen direkt efter behandlingen och här ser det ju inte så fint ut. Bild två är efter fuktmasken och redan där kan man se att rodnaden lagt sig en hel del. 🙂 Morgonen efter var rodnaden helt borta förutom små märken som syntes i pannan med de var lätta att sminka över. 



Nu efteråt kan jag inte använda mina vanliga hudvårdsprodukter från NeoStrata på ca en vecka eftersom de är för starka. Så nu blir det dessa från Dermalogica. Perfekt med småförpackningar med tanke på att jag flyger till Frankrike i morgon och jag bara bokat handbagage. Och så måste jag vara extra noggrann med solskyddsfaktor. Det är i och för sig inget problem för mig eftersom jag använder SPF 50 i ansiktet året om. Fick även med mig masken som Maria använde direkt efter Dermapen-behandlingen som jag ska lägga ikväll tänkte jag.


Ser så mycket fram emot att se slutresultatet efter sex behandlingar. Det kommer dock ta sin lilla tid eftersom jag måste vänta 4-6 veckor mellan varje behandling för att låta huden vila och ge den tid att återhämta sig. Däremellan tänker jag att jag ska besöka Maria för den skönare varianten av ansiktsbehandling, den som jag gjorde första gången med massage och extra allt och som gjorde mig så avslappnad.

Kram, J ❤️


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *