VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Middagstips!

I onsdags gjorde jag (enligt mig själv) en väldigt god och enkel middag som jag tänkte dela med mig av. Så här kommer recept på Potatis- och purjolökssoppa med vitlöksbröd toppad med tomat- och fetaostblandning. Brödet är verkligen magiskt gott!

Soppan
1 purjolök

6 potatisar

1 hackad gul lök

1 msk olivolja

1 l vatten

3 grönsaksbuljongtärningar

2 dl matlagningsgrädde

2 dl mjölk

salt och peppar

1/2 kruka persilja

Så här gör du soppan:

Ansa och skiva purjolöken. Skala potatisen och skär den i 2-3 cm stora tärningar. Hacka löken.

Fräs purjolöken och löken i olivolja i en kastrull och tillsätt potatisen. Häll i vatten och buljongtärningar och koka under lock tills potatisen är mjuk, ca 15 minuter.

Tillsätt grädde och mjölk. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i en matberedare. Värm soppan och smaksätt med salt och peppar.

Hacka persiljan och strö över som dekoration (och smak så klart).

Brödet:

Grekiskt lantbröd

Olivolja

3 vitlöksklyftor

1 paket fetaost

Tomater efter tycke och smak

Så här gör du brödet:

Pressa vitlöksklyftorna och blanda med olivoljan på en tallrik. Vänd brödet i blandningen (jag brukar låta brödet suga åt sig av olivoljan ganska ordentligt). Stek brödet på båda sidor. Om du gillar vitlök, ”bred på” den pressade vitlöken på brödet medan du steker. Smula fetaosten, hacka tomaterna och blanda ihop dem. Häll sedan fetaostblandningen över brödet. Voilá, smaklig spis!


Nu ska jag ta med mig familjen och åka till Hellasgården på ett litet event som Viking har. Det blir tips och trix, lek för barnen och korvgrillning. Mys! 

Kram, J


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *