VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vietnamesiska färska vårrullar

I veckan hade vi våra vänner Lisette och Glenn över på middag. Vi lärde känna dem i Australien och har inte träffat dem sedan vi lämnade i januari. Nu har de dock flyttat hem så nu kommer vi kunna ses ofta, så roligt! 


Vi bjöd dem på vietnamesiska vårrullar
som är så super-duper-gott. En av såserna man har till dricker jag för jag tycker den är så himla god! 🙂  Här kommer recept på vår variant med bland annat kyckling. Gillar man inte kyckling kan man byta ut det mot räkor eller något annat gott. 


Du behöver rispapper att rulla in allt innehåll i. Rispappret doppar man i varmt vatten så att det blir mjukt och klibbigt, fyll med valfritt innehåll. 

Detta fyller vi våra med:

Kyckling

Skivad avocado

Purjolök

Tunna morotsstavar

Koriander

Sås att lägga i vårrrullarna:

Hellmans majonnäs

Riven färsk ingefära

Soja

Sås att doppa de färdiga vårrullarna i (den jag dricker):

4 msk soja

1 msk ljus sirap

1 msk ättiksprit

1/2 tesked sesamolja

1 dl vatten

finhackad charlottenlök

ringar av färsk röd chili

riven ingefära

sesamfrön

Smaklig spis, det är verkligen gudomligt gott. Ett tips är att göra mycket sås. 🙂

Kram, Jessica


Kommentarer


  1. Filippa Rådin 2 juli, 2016 on 23:20 Svara

    ❤️ Färska vårrullar ? måste testa ditt recept här i sommar?? stor kram Filippa

    • jessicaolers 4 juli, 2016 on 15:39 Svara

      Det måste du Filippa, de är magiskt goda! Kram fina du.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *