VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Svar på era frågor.

Vad roligt att ni skrivit ner så många frågor! Det är några som frågat samma saker men formulerat olika så jag har lagt ihop vissa frågor, redigerat lite men ändå gett er svar på det ni undrar över. Hoppas det känns ok. 

Ja, men då kör vi…nedan hittar du alla frågor och svar. Om jag mot förmodan missat någon så är det bara att säga till.

1. Pratar du spanska och om du gör det, pratar du spanska med sonen

Svar: Jag pratar spanska och försöker göra det med Noah men eftersom Rasmus inte pratar det blir det mest svenska. Jag sjunger dock spanska barnsånger för honom och lär honom enstaka ord.

2. Hur länge ska ni bo i Australien, är det på obestämd tid eller har ni ett jobb på typ 1 år eller så?

Svar: Som det är bestämt nu ska vi bo här i ett halvår.

3. Varför flyttade ni? 

Svar: Vi flyttade för att min sambo som vanligtvis studerar på Konstfack i Stockholm sökte en utbytestermin på ett universitet här i Melbourne och när han kom in kände vi att det kunde vara ett roligt äventyr att göra tillsammans när jag ändå var mammaledig.

4. Om du vill så berätta gärna lite mer om ditt jobb som du är mammaledig från.

Svar: När jag inte är mammaledig jobbar jag som Produktionsledare på Åhléns Marknadsavdelning. Där koordinerar jag främst Åhléns Klubbs magasin, jul- och sommarkataloger och foldrar. Mitt jobb innebär att jag ser till att det finns en tidplan till alla inblandade i produktionen och att se till att den följs. Jag korrekturläser alla våra utskick, följer upp de olika inköpsområdenas kommentarer och gör underlag till vår AD, copy och grafiska formgivare. Jag är även med på fotograferingar och förbereder inför dessa. Jag älskar mitt jobb då det är så varierande och så har jag förmånen att ha så otroligt fina arbetskamrater. 

5. Berätta lite om din bakgrund, var du är uppväxt och hur du hamnade där du är idag? 
Svar: Jag är alltså 37 år och kommer ursprungligen från Borlänge i Dalarna men har bott i Stockholm sedan 2000. Jag har två syskon, en äldre syster som heter Claudia och en yngre bror som heter Patrick. Vi växte upp i ett lugnt villaområde hemma i Borlänge förutom under 1 1/2 år när vi bodde i min mammas hemstad Cartagena. Min mamma är från Colombia i Sydamerika och min pappa är svensk (eller var svensk, han dog 2006). Jag är utbildad marknadsekonom, älskar språk, mat och att resa. Hamnade där jag är idag tack vare min målmedvetenhet och vilja, för att komma dit man vill måste man jobba för det. 

6. Har du ngn förebild generellt? 
Svar: Jag har dessvärre ingen speciell förebild utan snarare några stycken. Jag beundrar min syster för att hon alltid vågar säga vad hon tycker. Min mamma som klarat av att uppfostra tre barn nästan helt själv då min pappa jobbade utomlands och var borta i långa perioder. Min fina vän Peter som är den mest osjälviska och omtänksamma person jag känner.

7. Förebilder inom skönhet och mode och varför? 

Svar: Min vän Valerie Aflalo som inte bara är vacker på utsidan men som även har världens största hjärta. Hon är alltid trendigt och snyggt klädd och inspirerar mig massor. Hon är dessutom en väldigt duktig designer och har genom hårt arbete lyckats att slå sig in i den tuffa modebranschen med sitt egna märke Valerie. 
8. Bästa sminktips/skönhetstips? Snälla, inte bara sömn, dricka mkt vatten, träning osv, det vet vi utan något annat också. 🙂 

Svar: Jag sminkar mig inte så mycket till vardags men mina måsten är min concealer från Mac, mitt solpuder från Dior och ett fuktgivande läppbalsam eftersom jag alltid har torra läppar. När jag jobbar brukar jag också ha en fuktspray eftersom min hy lätt blir yttorr och datorn torkar ut den ännu mer. 
1-2 gånger i veckan försöker jag köra en ansiktspeeling och fuktmask och var 8:e vecka går jag på ansiktsbehandling för grundlig rengöring och för att det är så otroligt skönt.
För att jag ska må bra behöver jag då och då min egen tid och det är verkligen att rekommendera. Ibland träffar jag upp vänner, läser en bok eller bara är. Det viktiga är att jag bara har mig själv att tänka på. Något annat jag gör när jag känner mig deppig eller har en dålig dag är att lyssna på latinomusik, det får mig alltid på bättre humör. God mat hjälper också! 🙂
Har också märkt att jag mår bättre och känner mig piggare om jag inte sover för mycket. De dagarna som jag går upp med Noah och vi tar vår morgonpromenad är de dagarna som jag generellt mår som bäst.

9. Ditt drömresemål? Inspirerades jättemycket av er resa i USA, tack för att du delade med dig. 

Svar: Jag har många ställen som jag skulle vilja besöka i världen och ett av dem är Nya Zeeland som jag hoppas få se nu när vi är så nära. Har hört att det ska vara otroligt vackert. Ett annat är Afrika, har aldrig varit där och skulle så gärna vilja åka på safari. Att få se djur (som man annars bara få se på Zoo) i sin rätta miljö tror jag skulle vara en fantastisk upplevelse. Sen har jag också en dröm att en dag få åka till Maldiverna. Vänner som varit där säger att det är helt galet fint. Kul att du inspirerades av vår resa i USA, den skulle jag lätt kunna göra om igen! 🙂

10. Ni är verkligen ett superfint par som man upplever ödmjuka och fina personer. Vad föll du främst för hos din pojkvän? 

Svar: Tusen tack! 🙂 När jag först såg honom var det hans utseende, enligt mig är han den vackraste mannen på jorden. När jag lärde känna honom hans lugn och att han är så otroligt snäll och omtänksam. Jag kan vara mig själv med honom och behöver aldrig oroa mig för att han ska döma mig. Sen är han grym på att laga mat och baka och för mig som älskar mat är det perfekt! 🙂 

11. Berätta gärna 5 saker vi inte visste om dig.

Svar: 
– Jag är 11 år äldre än min sambo
– När jag gick på högstadiet hatade jag att jag var så smal så jag gick med dubbla stickade långkalsonger under mina jeans året om.
– Jag var i New York under terrorattacken 2001 och såg live när det andra tornet rasade.
– Jag har en delfin tatuerad på rumpan.
– Jag är pedant och mår fruktansvärt dåligt om det är stökigt och smutsigt hemma.

12. Hur länge bodde du i New York och vad gjorde du där?

Svar: Jag bodde där i ett halvår och jag pluggade marknadsföring och praktiserade på Shiseido Cosmetics marknadsavdelning. 

13. Hur hamnade du på ditt nuvarande jobb?

Svar: Jag sökte mig till Åhléns för några år sedan men fick då inte jobbet. Behöll dock kontakten med hon som rekryterade vid det tillfället. Av en slump såg jag något år senare en annons från Åhléns för en annan tjänst som inte passade mig. Jag noterade dock att det stod en annan kontaktperson och slängde iväg en spontanansökan till honom. Fick svar att jag kunde gå in och söka tjänsten och förstod inte alls…det fanns ju ingen tjänst som passade mig när jag kollat dagen innan. Gick ändå in och till min lycka hade de lagt ut att de sökte en Produktionsledare. Jag sökte och fick jobbet. 🙂

14. Varför valde ni att flytta till Australien? 

Svar: Min sambo hade möjlighet att göra en termin utomlands och Australien kändes som ett bra land. Härligt klimat och mycket att uppleva. Och väldigt likt Sverige på många vis, tryggt och säkert. Det kändes extra viktigt med tanke på Noah. 

15. Vad pluggar din sambo till? 

Svar: Han pluggar till Inredningsarkitekt.

16. Vad saknar ni mest från Sverige? 

Svar: Vänner och familj. Saknar mina syskonbarn så det värker i hjärtat. Sedan saknar jag även charkavdelningen på Coop Daglivs vid Fridhemsplan, går dit flera gånger i veckan för att köpa tryffelsalami. 🙂

17: Vad gör du i Australien?

Svar: Jag är mammaledig så jag hänger för det mesta med mini. Vi går på öppna förskolan, besöker olika zoo:n, leker i parkerna häromkring, promenerar…mitt liv ser väldigt mycket ut som hemma. Sen är ju allt nytt här så det blir extra roligt och spännande. 

18. Hur träffades du och Rasmus? 

Svar: Vi träffades på en middag hemma hos gemensamma vänner. 

19. Vad tycker du är det bästa med att vara mamma? 

Svar: Att ha en liten person som är hälften jag och hälften Rasmus. Att få ha turen att älska någon så villkorslöst som man gör med sina barn. Sedan känner jag att jag blivit en lugnare person sedan jag blev mamma, jag bryr mig inte så mycket om vad andra tycker och tänker och jag har inte lika höga krav på mig själv. 

20. Vad tycker du har varit största utmaningen med att bli förälder?

Svar: Den totala omställningen från att man innan bara haft sig själv att tänka på till att man har en liten person som är helt beroende av en dygnets alla timmar. En person som går före allt. Den ständiga oron att något hemskt ska hända Noah. Sen självklart sömnen…Noah sov väldigt dåligt de första sex månaderna och då var jag verkligen ett vrak. 

21. Ser du framför dig syskon till Noah? 

Svar: Det gör jag absolut men inte ännu, jag vill att Noah ska bli lite större innan det kommer syskon. 

22. Hur länge tänker du vara hemma med Noah? 

Svar: Jag kommer vara hemma till mitten/slutet på januari 2016. Då är Noah 1 1/2 år.

23. Vilken skönhetsprodukt klarar du dig inte utan?

Svar: Handcreme, jag avskyr att vara torr om händerna. 

24. Vad har du för utbildning?
Svar: Jag är utbildad marknadsekonom.

25. Är du vegetarian? 

Svar: Nej, det är jag inte.

26. Kommer Rasmus att vara ledig något, så ni kan resa till andra platser i Australien? 

Svar: Ja, det kommer han. Skolan slutar i slutet på november så då tänkte vi passa på att resa runt lite. Sen tänkte vi försöka åka iväg några helger beroende på hur mycket Rasmus har i skolan. 

27. Märker du av åldersskillnaden?

Svar: Inte så mycket men självklart är det vissa tillfällen då jag märker av den. Som att jag har mer erfarenhet gällande att jobba och söka jobb. Jag vet vad jag vill och vad jag är värd medan Rasmus är mer försiktig. Det tror jag beror på åldersskillnaden för jag känner igen mig från när jag var i samma ålder.

28. Hur tänker du kring åldersskillnaden?

Svar: Nu tänker jag inte så mycket på den men hade stora problem med den i början. Först tänkte jag att det inte skulle funka mellan oss men min syster pratade vett med mig. 🙂 Var lite orolig för att träffa hans kompisar men jag har haft tur, Rasmus kompisar känns som honom…man märker inte av åldersskillnaden. Dock var jag tvungen att ta upp barnfrågan tidigt i vårt förhållande eftersom jag gärna ville ha barn och kunde inte vänta för länge. Hade han sagt att han ville vänta tills efter 30 hade det blivit svårt att fortsätta tillsammans.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *