VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Kalas och fulgråt

I lördags hade vi ju alltså lite kalas hemma hos oss för våra vänner. Eftersom det är mitt i semestern så var det många som var bortresta och inte kunde komma men det blev ändå väldigt lyckat.

Vi firade Noahs 1-årsdag lite i förväg (eftersom vi inte är hemma när han fyller år) och slog ihop det med ett hejdå kalas. Så dumt att man gör sådana här tillställningar så sällan och nu när vi ska iväg. Har lovat mig själv att när vi kommer hem ska vi ha mer middagar och fester hemma, umgås mer helt enkelt. Göra det enkelt, det viktigaste är ju att man umgås. Ska det alltid vara trerätters blir det ju mer sällan, så vänner, förbered er för köttfärssås och spagetti middagar i vinter när vi kommer hem.

Till kalaset hade vi dock inte gjort köttfärssås och spagetti utan bjöd på kyckling och fläskfilé i två olika marinader. De var dubbelmarinerade så man förberedde dagen innan och lät köttet ligga i marinad ett över natten. Sedan hällde man bort den och lät köttet ligga i marinad två. Innan servering skar man upp i tunna skivor, så gott och ganska enkelt. Det bästa var att man kunde göra det dagen innan.

Till det hade vi tre olika sallader. En matvetesallad med massa gott i, en sötpotatissallad med lime och mynta och sedan en vattenmelon- och fetaostsallad. Till efterrätt fick våra gäster jordgubbar med glass.

  
 

Älskade syster och jag.

P1010005 P1010006

Tack Sophia och Staffan för fina blommor!

P1010012

Fina tjejer med världens största hjärtan, Valerie och Sophia.

P1010015 P1010018

Svärmor Lena, min barndomskompis Vickan och lilla Juni.

P1010021

Juni inspekterar våra blommor…


   

P1010027

Mitt ex, men framförallt fina vän Peter (innan hårklipp).

P1010024

Peter (efter att Fredrik klippt honom) och frisören själv.

Tjejer på rad breder ut sig på grannens uteplats.


 

Som jag kommer att sakna denna familj!

  

Älskade, älskade Alma.

P1010030

Alma funderar lite i regnet.

Peters otroligt snygga tjej Nina.

Vickan med sin blivande man Mattias, i augusti gifter de sig.

P1010041 P1010052 P1010045

Så fina presenter från våra vänner till Noah.

Så gulligt av Peter och Nina att köpa svenskt te till oss så att vi har när vi längtar hem för mycket.

Min fina svärmor Lena.

Älskar denna presentförpackning från mini rodini, så fin!

P1010009

Det blev verkligen så lyckat och det var så mysigt att få samla de flesta av våra vänner en sista gång innan vi ger oss iväg på vårt äventyr. Om en vecka är vi på plats!

Lite sorgligt var det dock också, jag är verkligen inte bra på att ta avsked. Tycker inte om det och börjar ofta gråta. I lördags var inget undantag. Värst var när jag skulle säga hej då till min syster och hennes familj. Trodde inte det skulle bli så jobbigt eftersom vi inte ses alls lika ofta nu när de flyttat till Nacka men ack så fel jag hade. Både jag och syster grät som små barn och både Alfred, Alma och Noah tittade storögt på oss. När familjen Evensen körde iväg i bilen blev jag så himla ledsen, tårar blev till hulkande och till slut gulgrät jag i Rasmus famn. Även om vi inte ses lika ofta nu så finns ju ändå möjligheten och den vetskapen gör mig lugn. Vill jag kan jag ju bara ta bilen ut till dem men det blir ju lite svårare när vi kommer befinna oss på andra sidan jorden. Tur att det finns FaceTime! Jag och syster har varit ifrån varandra tidigare en gång när jag pluggade i New York och det gick ju bra så är övertygad att vi även kommer klara detta.

Nu ska jag sätta mig och kolla på nya Johan Falk filmen. Noah sover och Rasmus är ute och springer så det är me, myself and I.

Eftersom vi åker nu på söndag är det mycket planerande och packande. Vi har dock bestämt oss för att varva det med mys så i morgon bär det av på dagsutflykt till Sandhamn med Noahs farmor. Håll tummarna för sol och vackert väder.

Kram, Jessica


Kommentarer


  1. carolina 13 juli, 2015 on 22:04 Svara

    Hej!
    Kul att ha hittat din blogg! Jag, min man och våra tre små döttrar flyttar till USA om 2 veckor. Häng gärna med på vårt äventyr på min blogg
    https://tretrollungar.wordpress.com
    Kram

    • jessicaolers 14 juli, 2015 on 21:13 Svara

      Åh så spännande, det ska jag verkligen göra. Kram och lycka till!

  2. Åsa 13 juli, 2015 on 22:09 Svara

    Hej finaJessica! Vilken fin blogg du har! Hittade hit från din vän Valerie blogg. Så kul att du delar med dig, vilket äventyr ni snart börjar:) Ska din kille plugga där eller jobba? Har inte riktigt hängt med på vad. Håller tummarna att ni får tag på bra boende! Du kanske kan ha en frågestund i din nya blogg?

    • jessicaolers 14 juli, 2015 on 21:33 Svara

      Tack snälla! Min kille ska plugga i Melbourne och jag ska vara mammaledig. Tack för tummarna, de behövs för ännu har vi inte hittat något boende. Vi bor första tiden hos vänner. Bra idé med frågestund, det ska jag absolut ha. Kram

  3. Sophia 14 juli, 2015 on 10:33 Svara

    Men ÅH va du är go Jessica!! Tusen tack för att vi fick komma på ert kalas, det var så himla trevligt och smarrigt! 🙂 Vi följer med er på resan via bloggen, så bra! Ha det nu alldeles fantastiskt så ses vi nästa år! KRAMAR!

    • jessicaolers 14 juli, 2015 on 21:29 Svara

      Fina, fina du…tusen tack för att ni kom! Mer häng när vi är hemma igen. Stor kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *