VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Härlig lördag…

Här hemma har vi en väldigt chill lördag. Så härligt! Rasmus jobbar på sitt projekt (ett hus som ska byggas uppe i Norrland), Noah leker med sina bilar och jag dricker kaffe och skriver till dig. Jag börjar bli vuxen på riktigt, min andra kopp kaffe idag. 😊 Har läst massor i min bok också. Älskar när jag kommer in i en bok sådär att man inte vill släppa den. 


När R och N kom hem från fix med vår bil gick vi till den braiga Cykelbutiken här på Kungsholmen. Denna gång var det Rasmus tur att prova cyklar. Han hittade också en favorit, dock inte en Skeppshult som jag utan en superfin cykel från Monark. Han är ju lite mer beslutsam än mig så hans cykel fick följa med hem direkt. Ibland önskar jag att jag var lite mer som han. Bara sådär kunna bestämma sig på en gång. Jag måste ha tid på mig, tänka och känna innan jag bestämmer mig. Tror dock nästan att jag bestämt mig för den gröna, den som jag tänkte från första början. Vi får se var det slutar…känner jag mig själv rätt kan jag ändra mig både en och två gånger innan det blir ett köp. 🙈

Nu ska jag spela lite spel med min pojke som spridit ut alla memorybrickor på golvet. Kvällen kommer att fortsätta i detta lugna tempo. Kanske kommer vi sätta ihop Noahs säng som kom igår. Den är verkligen så fin och den kommer att bli perfekt inne på hans rum. Lovar att visa när den är på plats. Sen blir det Spagetti Vongole till middag. Älskar den rätten! 😍


Kram på dig! ❤

 

Kommentera (1)

Annons

Vilken färg?

Igår var jag och testade lite olika cyklar inför mitt cykelköp. Gick till en cykelbutik här på Kungsholmen i närheten av där vi bor och åh så bra de var. Hjälpsamma och kunniga så från dem kommer jag att köpa min cykel när jag väl bestämt mig för vilken färg jag vill ha. :) För nu har jag bestämt mig för modell. Det var den första cykeln jag provade och jag förälskade mig i den direkt. Cykeln jag provade efter ”min cykel” kunde inte mäta sig alls, så skönt när man hittar det man söker direkt. Jag har bestämt mig för att köpa en Skeppshult, modellen som heter Favorit. Ett så passande namn för den blev verkligen en favorit. Hade inte alls tänkt mig en Skeppshult från början men efter att ni mina bästa läsare tipsat mig om detta märke och jag spanat in dem var det ett enkelt beslut. Så skön att köra och så fin. För även om komfort är det viktigaste är det ju också roligt om den är fin att titta på. :)

Nu återstår det bara att välja färg vilket inte är det lättaste…hade nästan bestämt mig för den gröna men efter att jag varit i cykelbutiken idag tycker jag även att den blå är fin. Och den i silver. Sååå svårt, vilken tycker du? 

Har precis vinkat hej då till mina killar som ska åka iväg och serva vår bil samt byta däck. Skönt med en stund för mig själv och mysigt för Rasmus och Noah att göra något tillsammans bara de. Noah var alldeles uppspelt när de for iväg så jag blev alldeles full i skratt. Min älskade fina pojke! Jag ska för en gång skull inte sätta igång att städa som jag alltid gör när jag är själv utan istället ta det lugnt och läsa lite i min bok. Städningen får vänta till i morgon. Hoppas du har en fin lördag.

Kram, J

Kommentera (6)

Annons

Gårdagens treat till mig själv…

Igår var jag hos Maria på Bymani, dit jag går för att göra helt ljuvliga ansiktsbehandlingar. Eller helt ljuvliga är kanske att överdriva för just Dermapen är inte direkt ljuvlig. Den gör ganska ont men resultatet efteråt är ljuvligt och så värt den korta smärtan som det ändå är. :) Innan jag fortsätter så vill jag poängtera att detta INTE är ett samarbete, jag skriver om Maria och hennes salong för att jag är så extremt nöjd med henne och det hon gör för min hud. Har fått några kommentarer här på bloggen om att jag alltid måste skriva ut när inlägget är ett samarbete, vilket jag också alltid gör. Men, jag måste ju också kunna skriva positiva saker om någon tjänst eller produkt utan att det för den skull är ett samarbete. Så än en gång, när det är ett samarbete skriver jag alltid ut det. Det vill jag verkligen att ni ska veta. 

Hur som, tillbaka till ansiktsbehandlingen jag var på igår. Som vanligt hade jag bokat en extra lång ansiktsbehandling eftersom jag älskar den avslutande massagen. Helt ljuvligt skön och som nästan alltid gör att jag somnar. Idag hade jag dock lagt till ”Dermaplaning”, en exfoliering med skalpell som tar bort döda hudceller men även det ludna man (i alla fall jag) har i ansiktetet (inte det ludna i hela ansiktet utan det på sidorna). Hade en hel del, blev helt förskräckt när Maria visade mig. :) Efter det så lade vi en lite starkare enzym peeling då jag hade lite igentäpptheter som vi ville få bort. Känner att jag varit slarvig med min dagliga rengöring här hemma och direkt märks det på huden. Nu fick jag dock en ordentlig djuprengöring vilket kändes otroligt skönt. Efter allt detta var min hud slå otroligt len.

När den klassiska ansiktsbehandlingen var gjord och jag kände mig totalt avslappnad var det då dags för Dermapen. Kanske inte den skönaste avslutningen men eftersom jag vet hur mycket den gör för min hud kan jag inte låta bli att göra den. Och den går fort så man behöver inte ligga och pinas särskilt länge. Så här såg jag ut direkt efter Dermapen. Röd och lite blod, precis som det ska bli enligt Maria. Den sista bilden är tagen precis nu. Rodnaden har verkligen lagt sig över natten men så har jag också väldigt tålig hy. Vet kompisar som gör denna behandling och blir röd i flera dagar men jag har turen att bli röd direkt efter men sen lägger det sig ganska snabbt.

Känner mig så fin i huden nu även om jag ser väldigt trött ut och är blek som ett lakan. Har blivit extremt försiktig med solen och har alltid solskyddsfaktor 35 i ansiktet (upptäckte när jag smorde in mig att min ansiktscreme har solskyddsfaktor 35 och inte 50. Däremot har jag alltid SPP 50 på min överläpp där jag lätt får solfläckar). Varje dag året om. Ett litet tips, för är det något som åldrar huden så är det solen. Så på med solskydd i ansiktet. Idag finns det ju inbyggt i de flesta ansiktscremerna dessutom. 

Kram, J

 

Kommentera

Annons

Bästa appen för barn!

Detta inlägg är ett samarbete med SF Kids Play.

Vi har sedan en tid tillbaka använt oss av appen SF Kids Play, en tjänst som gör det möjligt att se en hel drös med serier och filmer anpassade för barn. Här finns verkligen massor av roligt att välja på…bland annat min favorit Madicken och Noahs favorit Alfons Åberg. Jag som är ett fan av Astrid Lindgren blev extra glad över att hitta många av hennes sagor och berättelser. Men, det finns inte bara svenska filmer och serier utan även utländska, allt med svenskt ljud dock. Det finns både tecknat och ”vanligt” och det bästa av allt är att du kan göra personliga val så att tjänsten anpassas efter just din familjs behov. Du kan till exempel ställa in vilken ålder ditt barn har så hen inte hamnar på filmer/serier som kanske är anpassade för lite större, eller varför inte mindre barn.

Det finns också en timerfunktion som du som vuxen kan ställa in och bestämma hur länge ditt barn ska få titta. Så bra enligt mig eftersom det annars är lätt att tiden bara flyger iväg och hux flux har det gått alldeles för lång tid framför skärmen. Förutom alla positiva saker ovan är appen perfekt att ha när man är ute och reser och kanske inte har tillgång till internet. Då kan man i förväg ladda ner önskat program så att det ändå går att titta. Perfekt inför sommarens semester tänker jag. Min plan är att göra en lista med Noahs favoriter och sedan ladda ner dem så att vi alltid har dem tillgängliga.

Vi är verkligen supernöjda med denna app, både vi föräldrar och Noah. Älskar att den är designad så att den är enkel att använda även för barn som är lite mindre. Och att man aldrig kan hamna på något ”dåligt”. Väl inne i appen så kan man inte klicka sig vidare så som man tex kan göra på Youtube. Det tycker jag känns tryggt och säkert.

Vill du också prova? Just nu får du två månader gratis om du anger koden: AFF17. Isåfall kan du trycka HÄR! Därefter kostar det 59 kr/månad och du kan avsluta tjänsten när du vill, ingen bindningstid.

Kram, J

Kommentera (2)

Annons

Sur!

Är det något jag ogillar så är det oärliga människor. Vi bokade ju för någon vecka sedan en resa till Spanien i sommar. Jag och min lilla familj tillsammans med min syster och hennes gäng. Så härligt! Sedan dess har jakten på hus tagit upp en stor del av vår tid. Vi hittade ett hus som var fantastiskt. Vi fick dock aldrig tag på ägaren av huset och en dag kom det ett mail från Airbnb som varnade mig om att någon försökt kontakta mig på olagligt vis. Jag skulle inte svara om uthyraren kontaktade mig och de meddelade att annonsen inte längre fanns att tillgå. Misstänkte direkt att det var ”vårt fantastiska hus” och mycket riktigt, när jag sökte efter det så fanns det inte kvar. Idioter! Varför gör man så här undrar jag? 

Ja, ja…lite nedstämda fick vi nu börja om. Efter mycket letande hittade vi hus nr 2 som vi förälskade oss i. Kontaktade värden och fick en bokningsbekräftelse. Dock inga svar på mina mail, sms eller telefonsamtal. Började så klart ana att något inte stämde. Igår fick jag ett mail från värden via mitt konto på Airbnb där hon skriver att hon behöver lite mer uppgifter från mig och ber mig maila henne på en privat adress. På riktigt, vi har alltså lyckats boka två hus som verkar vara bluffannonser. Den senare är inte bekräftad som en bluff men jag är 99,9% säker på att annonsen är det. Varför be mig skicka på en annan adress när hon kan ställa alla frågor hon behöver svar på i vår befintliga tråd på Airbnb.

Jag blir så himla ledsen och besviken! Jag har använt Airbnb i flera år och alltid varit nöjd men nu blir jag ju så klart orolig och misstänksam mot allt och alla. Förstår heller inte varför man gör så här för genom Airbnb får man ju inga pengar förrän gästerna man hyr ut till är på plats i huset eller lägenheten de hyrt. Antagligen är det så att de efter att de fått kontakt utanför Airbnb begär någon förskottsbetalning på huset som inte finns och på det tjänar de sina bluffpengar. Alltid finns det några som går på det. Förstå då när de sedan kommer ner och inget hus finns…så otroligt fult och ohederligt gjort! Visst får de igen pengarna som Airbnb hållt fram tills incheckning men vad hjälper det när man kanske står med hela sin familj utan bostad och en förstörd semester.

Nä, nu ska jag bara kolla på hus som har omdömen från tidigare hyresgäster. Även de kan säkert också vara bluff men det känns ändå lite säkrare. Och som jag frågade om innan, är det någon som har tips på andra siter där man kan hyra hus i Spanien i området kring Barcelona hojta till. Ännu bättre, om du eller någon du känner hyr ut är vi även intresserade av det. :)

Nu ska jag unna mig en ansiktsbehandling hos bästa Maria på Bymani i hopp om att mitt dåliga humör försvinner. 

Kram, J

Kommentera (6)