VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mera dagis

En del blev sura över mitt inlägg om de stoppade korvarna på Kulturhuset.
De tyckte att jag var cynisk mot förskolan i största allmänhet. Och att det var sjukt att jag tog en bild.

Jag hör vad ni säger och försöker omvärdera.
Försöker känna besvikelse när dagiset vi valt i första hand har en kö med 19 barn före Sigge. Ett dagis som kommer ta in 1 barn i höst. Kanske.
O besvikelse…

Men så läser jag Aftonbladets nätupplaga och känner ännu en gång att jag hellre säljer min kropp än att Sigge ska gå på dagis.
Mot Friskis!!!

Dagis? Jag??
 


Kommentarer


  1. Therese - Sockenvägens Söta februari 8, 2011 on 1:52 e m Svara

    Oavsett dagis elelr ej, så är Sigge en sötis <3

  2. Erika februari 8, 2011 on 2:01 e m Svara

    Sigge ären riktig sötis! 🙂 Men fy hemskt att läsa det där på aftonbladet! Hua!

    • Jenny februari 8, 2011 on 4:56 e m Svara

      Visst var det läskigt.

  3. ROCK N ROLL MAMA februari 8, 2011 on 2:58 e m Svara

    men varför blir dom arga över det inlägget?? svider sanningen? ger det kanske lite mer vatten på kvarnen åt det dåliga samvetet för att deras barn är på dagis??

    jag tycker det är bra att du tog kort!!

    • Jenny februari 8, 2011 on 4:55 e m Svara

      Du skulle bara veta. Folk var helt bananas. Fattar faktiskt inte heller varför.

      • Ann februari 11, 2011 on 10:23 f m Svara

        Kanske för att man inte tar kort på andras barn och lägger upp på sin blogg. Sen om barnet var varmt eller inte är faktiskt ganska oviktigt i just den grejen…

        man tar helt enkelt inte smygkort på ett barn på det viset du gjorde och lägger upp på nätet…även om man inte ser ansiktet. Hade det varit mitt barn…det hade jag aldrig tolererat.

  4. En pojkmammas vardag ♥ februari 8, 2011 on 2:59 e m Svara

    Vilken liten underbaring!!
    Hoppas att dagisen också kan se det och lämna en plats ledig 🙂
    Kram

    • Jenny februari 8, 2011 on 4:56 e m Svara

      Ja. Eller jo. Eller kanske ändå inte. Eller?!! Suck.

  5. Lisa februari 8, 2011 on 6:25 e m Svara

    Dagis är viktigt!. Annars halkar vi kvinnor efter ännu mer!!! Har alla blivit hjärntvättade av KD om att det är valfrihet med vårdnadsbidrag. Låt inte folk bestämma själva, gör dagis obligatoriskt alternativt låt bara män vara hemma!!!

    Kampen fortsätter!!

    Lisa

    • KarinLinnea februari 11, 2011 on 9:44 e m Svara

      Det är väl ingen jämställd lösning??? 240/240 på föräldradagarna är väl det som leder till mest jämställdhet? Jag är också aktiv feminist och även vänsterpolitiker i kommunfullmäktige men jag håller inte alls med dig om att det behöver vara en kvinnofälla att låta barnen vara hemma. Vår dotter (och kommande barn) går inte (kommer inte gå) på dagis, eftersom deras pappa jobbar kvällstid och därmed är hemma dagtid med barnen, medan jag jobbar
      Dagis är INTE viktigt för barnen under tre år. Men visst har det ökat jämställdheten, men på barnens bekostnad. Man löste det på fel sätt. Med att andra kvinnor på institution skulle ta hand om barnen istället för papporna. Helt fel väg att gå, tycker jag.

  6. MammaMorran februari 8, 2011 on 7:33 e m Svara

    Sv: Jag har varit hos sp.mvc för att diskutera mitt kommande kejsarsnitt och för att kontrollera mitt snittärr så det inte är påväg att spricka- LillaA är bara 11månader så de vill ha extra koll iom att det var såpass ”nyss” jag snittades! Jag har snittats med båda mina barn och då blir det snitt den tredje gången om inte mamman verkligen vill föda vanligt men det är så att säga ”på egen risk” i sådana fall…

    Jag tycker också dagis är hemskt egentligen men ändå viktigt socialt för barnen- om man inte är en väldigt aktiv mamma som ser till att barnen får den sociala träningen på tex öppnaförskolan el liknande, jag tror dock att dagis är bra till viss mån då de lär sig mkt saker som att ta ansvar, vänta på sina tur osv- min äldsta går på dagis 8-15 tre dagar i veckan (och har aldrig gått mer) vilket jag tycker är alldeles lagom och så kommer väl LillaA gå också sen när hon ska börja… Sigge var iaf en jättesötis 🙂

    Lisa (i kommentaren ovan): Sånna där kommentarer får mig att skratta, visserligen kommer kvinnor efter och visserligen kanske man gör ”kvinnorna i samhället” en otjänst genom att vara hemmamamma men jag baserar mina beslut på mig själv som kvinna/mamma inte vad som är ”bäst för samtliga kvinnor i samhället”…riktigt så storsinnt är inte jag- jag ser om mitt hus i första hand och här hemma delar vi på inkomster och hushållsbestyr så jag personligen kommer inte efter ett dugg av att vara hemma med barnen…

    Kram MammaMorran
    http://mammamorran.se

    • Erika februari 8, 2011 on 9:35 e m Svara

      Tycker också det är upp till var och en att få bestämma vem som ska vara hemma och hur mycket! Varför ska nån annan bestämma det åt en? Vissa mammor vill vara hemma och har inte ett karriärbehov! Låt alla göra som dom vill! Vi delar också på hushållsbestyr och inkomster. 🙂

  7. towis februari 9, 2011 on 7:25 f m Svara

    Jag tycker också dagis är viktigt för utan dem kan ni ju gissa vilka som hamnar ännu längre bak lönemässigt och rekryteringsmässigt… Sen tror jag dagis är bra ur socialt perspektiv speciellt för barn som saknar syskon och jag tror 20 andra barn och 5 pedagoger kan stimulera mitt barn bättre än att han ska umgås med enbart sin mamma 24/7.
    Sen är det ju helt fantastiskt att dagis är nästintill gratis i Sverige!

  8. Clark februari 9, 2011 on 7:39 f m Svara

    Föräldrarna måste absolut få välja själva. Själv tycker jag det är utmärkt att kvinnor är hemma lite längre, typ 2-4 år. De är helt enkelt bäst på att ta hand om barn, precis som män oftast är bättre på att tjäna pengar. Tror nog inte att mammans karriär som typ snabbköpskassörska blir speciellt lidande.

    Lisa, är du frisk?

    Clark

  9. Lisa februari 9, 2011 on 9:52 f m Svara

    Var är alla inläggen där folk är bananas?

    Lisa

    • Jenny februari 9, 2011 on 10:11 f m Svara

      De sändes separat och diskuterades på forum. Alla tyckte att jag var helt körd. Men detskiter jag i. 🙂

      • Lova februari 15, 2011 on 11:40 e m Svara

        Jag vandrade hit från det forum du pratar om och jag måste säga att inläggen var ju rent sorgliga.

        Förstår inte varför folk så gärna skjuter budbäraren istället för att fundera över budskapet. Hur låg nivå ska vi tolerera inom barnomsorgen? Vi har bantat på barnen i så många år att det verkar som om folk inte har några krav och förväntningar kvar.

        Varför inte enas och kämpa för en BRA barnomsorg istället för att käbbla?

  10. Linn februari 9, 2011 on 11:03 f m Svara

    En sak (förhoppningsvis fler) har jag lärt mig under mina 8 år som mamma, ifrågasätt inte dagis på något vis. Min äldsta börjande på dagis strax innan hon fyllde 3, mest bara för att vi hade möjlighet att vara hemma, men också för att jag innerst inne tror att barn behöver bla mer lugn än vad dagis kan erbjuda för de allra minsta. När dottern var 1 1/2 börjande folk fråga när hon skulle börja på dagis. Utan att yttra den minsta lilla kritik mot dagis sa jag att vi bestämt att vänta lite. Då kom det alltid en lång utläggning om hur bra dagis är, de pysslar, är ute, barnen blir sociala….. Jag sa inte mycket men tänkte: Vem försöker du övertyga, inte mig antagligen? Bara för att man ser nackdelar med förskolan (och alla dess fördelar) betyder det inte att jag vill att alla kvinnor ska vara hemma, laga mat och föda barn, förstår faktiskt inte den kopplingen riktigt. Även det som oftast fungerar kan bli bättre och jag är glad att det finns människor som vågar ifrågasätta och kanske det ibland leder till en förbättring för våra barn. Vem vill inte det?

  11. Lisa februari 9, 2011 on 5:35 e m Svara

    Ibland begriper inte folk vad som är bäst för dem, så därför måste man reglera hur barn skall uppfostras, kanske inte i lag men i alla fall inte med stimulans att vara hemma, typ vårdnadsbidrag.

    Ni kvinnor som inte begriper vad som är bäst för er, har alltså gått på hela grejen och männen har lyckats manipulera er.

    Clark, du verkar för övrigt vara ett riktigt rövhål!

    Leve feminismen!
    Lisa

    • KarinLinnea februari 11, 2011 on 9:49 e m Svara

      Menar du alltså att dagis är den enda lösningen för kvinnornas lika förutsättningar på arbetsmarknaden? Om man inte har sitt barn på dagis så är man manipulerad av en man? Kan vara så i något fall, men de familjer jag känner till där barnen inte går på dagis har föräldrarna pusslat med föräldradagarna och delat lika på ledigheten så att bådas arbeten ska bli så lite lidande som möjligt. Där tar BÅDE mamman och pappan lika mycket ansvar, det är feminism för mig. Inte att jag till vilket pris som helst ska arbeta. Då hade jag inte skaffat barn!!!
      Förövrigt håller jag med dig om att Clark vekar vara någon typ av rövhål… 😉 Åtminstone har han fått en hel del om bakfoten…

  12. Molo grande februari 11, 2011 on 8:15 f m Svara

    Lisa! Tillbaka under stenen! Vad har vi sagt om att uttala oss offentligt!?

  13. Lisa februari 12, 2011 on 10:25 f m Svara

    KarinLinnea,

    Du påstår att du är aktiv feminist, men det ekar bara tomt. Det finns bara ett sätt att komma tillrätta med könsförtycket, och det är att trycka tillbaka männen i minst en generation. Det är vår tur nu. Vore det inte för att man behöver ett rejält skjut då och då, så skulle jag kunna tänka mig ett samhälle med bara kvinnor.

    Lisa

    • KarinLinnea februari 13, 2011 on 7:35 f m Svara

      Trycka tillbaka männen en generation? För en generation sen så var ju läget ännu värre. Jag förstår inte alls vad du menar.
      Det verkar inte som att det är feminism du pratar om utan ett mansförakt.

      Det är såna som du som gör att jämställdheten inte går framåt, tyvärr…

  14. Clark februari 12, 2011 on 10:42 f m Svara

    Föräldraförsäkrigen är alldeles för generös i Sverige. 6 månader borde vara tilltäckligt. De som vill vara hemma längre skall naturligtvis få vara det, men får då finansiera det själva. Sänks skatten istället har folk råd att bestämma över sin egen illvaro. Feminsterna på denna blogg verkar inte vara direkt överens, det säger lite om hur feltänkt detta med feminism är. Inordna er istället i det etablerade samhället tjejer och låt oss män vara män, vi kan ta hand om er.

    Clark

    • KarinLinnea februari 13, 2011 on 7:41 f m Svara

      Hahaha!!! Jag hoppas att du är ett skämt Clark!
      Du verkar inte kapabel att ta hand om mig i alla fall. Du verkar bara pinsam! Att feminister inte är överens är väl inte konstigare än att manschauvinister som dig inte är överensn om hur mycket ni ska trycka tillbaka kvinnorna eller huruvida skatten ska sänkas.
      Nu har vi slagit fast att det är ett rövhål du måste vara och ingen man, så det är egentligen inte så mycket vits att ta notis om det du säger.

  15. Ernst februari 13, 2011 on 3:44 e m Svara

    Jag tror nog att föräldrar kan avgöra detta med barnomsorg själva. Det viktiga är att det finns många alternativ. Föräldraförsäkringen är något som vi skall vara stolta och rädda om.

    Det var en härlig cat-fight mellan ”feministerna” KarinLinnea och Lisa. Det är nästan så att jag blir lite sugen på att träffa er i en Ménage à trois. 🙂

    Ernst

    • KarinLinnea februari 13, 2011 on 8:41 e m Svara

      Var det en cat fight? Snarare en diskussion. Jag är människa och inte katt. Och jag blir inte ett dugg sugen på att träffa dig.
      Shit, alla snubbar här verkar ju helt lost. Om alla män vore som Ernst och Clark så är jag beredd att hålla med Lisa att ett samhälle utan män vore önskvärt. Skulle definitivt klara mig utan skjut från män i deras kategori. Som tur är har jag en man ur en helt annan kategori. En man som tycker det är bra med dagis, men ändå hellre är hemma med vår dotter så länge han kan.

  16. Lisa februari 14, 2011 on 4:39 e m Svara

    Jag lämnar nu denna blogg. Känner att kampen måste fortsätta, men tydligen måste jag söka mig annorstädes. Alla ni kvinnor som följer denna blogg och givetvis alla andra önskar jag allt gott.

    Låt inte männen förtrycka er.

    Puss på er!

    Lisa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna