Sommaren 2014 blev jag mamma till en underbar son som föddes en månad tidigare än beräknat och med akut kejsarsnitt. Jag och mina två kärlekar bor i en lägenhet söder om Stockholm. I den här bloggen skriver jag om livet som nybliven mamma. Kontakt: [email protected]

Resa med barn – bra att ha med sig

Till flygresan:
Bärsele – En oumbärlig pinal som verkligen har kommit till användning på resan. När vi droppade av vagnen vid incheckningen på vägen hem åkte den fram och lilleman fick sitta i den tills vi steg på planet. När man har ett stort handbaggage att bära på vill man gärna att det ska vara lätt att rodda med lilleman. 

Det finns lånevagnar på flygplatsen (i alla fall på Arlanda). Vi lånade varsin när vi skulle åka ner. Man var dock tvungen att lämna den innan man skulle gå på planet (såklart). Den lilla sträckan in till sätet, med en tung väska och bebbe  på armen, var dock jäkligt jobbig. Mycket folk som knuffas och puffas så jag rekommenderar varmt bärsele.

Ryggsäck – Något jag idag ångrar är att jag inte tog en ryggsäck som handbaggage. Jag hade istället en halvstor träningsväska som kändes som bly på mina axlar när jag bar den och Wille samtidigt. En ryggsäck hade definitivt underlättat.

Leksaker/underhållning – Jag slängde ner några leksaker som Wille gillar i handbaggaget. Det absolut roligaste att leka med var dock broschyrerna i stolsfickan framför. Men det kan vara bra att varva, speciellt om man har en nyfiken/överaktiv bebis som jag.

En filt och ombyte till bebisen – Om det är kallt på flygplanet kan det vara bra att med sig en tunnare filt. Wille låg ingosad i den när han sov i sätet bredvid. Jag hade även med mig ett ombyte till honom. Bebisar är ju bebisar. Jag struntade dock i att slänga med ombyte till mig själv.

Extra mat – Jag hade packat ner majskrokar, ett par Ellas Kitchen, två barnmatsburkar, välling och vatten. Allt hade inte behövts med tanke på att man får barnmat och puréer på planet. MEN. Jag tänkte better safe than sorry. Vällingen fick Wille sörpla på när planet lyfte så att han inte skulle få så ont i öronen. De små kan ju inte tryckutjämna som oss vuxna.

resa-med-barn

Till resemålet:
Smidig sulky – Vi gick väldigt mycket i Maspalomas. Väldigt mycket. Jag fick låna en paraplysulky av en vän som lilleman cruisade runt i. Anledningen till att jag inte tog med vår vanliga vagn var just för att den är väldigt stor och otymplig. Och som sagt. Allt som inte väger mycket, är bra.

Termos (och vattenkokare) – Vi bodde ju på hotell och där fanns det varken spis eller vattenkokare på rummet. Det gick att springa ut till pianobaren för att värma vatten till välling och gröt men vi insåg rätt så snart att vi inte skulle palla med det tidigt på morgonen och mitt i natten (då det dessutom var fullt ös i baren), så därför köpte vi en vattenkokare. Lisa hade med sig en termos som användes flitigt. Utan termos och vattenkokare hade det blivit bra mycket meckigare. 

Solskydd – Solhatt, solskydd till sulkyn, ekologisk solkräm, uv-dräkt. Allt för att skydda de små vampyrerna mot att fräsas i solen. 

Ett litet apotek – Jag hade med mig flytande Alvedon, termometer, vätskeersättning, koksalt, snorsug och annat bra att ha. Inget kom till användning men återigen, better safe than sorry.

Mat, blöjor, vällingflaskor och flaskborste – Mat för en hel vecka, fruktpuréer, ett paket gröt, ett paket välling och ett stort paket blöjor slängde jag ner i resväskan. William äter två barnmatsburkar per dag så det blev mååånga burkar. Det var dock rätt skönt, när vi väl var där, att ha maten klar för hela veckan.

Kläder – Både varmare och tunnare. Vädret skiftade rätt kraftigt där nere då det på dagarna kunde vara jättevarmt och på kvällarna väldigt kyligt. Vi varvade kortbyxor och t-shirts med långa brax och varmare tröjor. Hade dessutom med mig tre filtar som jag svepte in mini i på kvällarna när vi var ute. Tre var dock lite väl överdrivet. Det hade räckt med en tunn och en varm.

resa-med-barn-1

En reaktion på ”Resa med barn – bra att ha med sig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.