Kreativ inspiration för ditt hem, din vardag och din familj <3

SY SÄNGKAPPA

Jag har fått förfrågningar kring hur jag gjorde sängkappan till spjälsängen så här kommer lite bilder och instruktioner:

IMG_2423FullSizeRender copy

IMG_2324 IMG_2328 IMG_0980

Jag sydde sängkappan så att den skulle passa både när sängen är i högt och i lågt läge. Längst ned är en veckad del. Ovanför den så sydde jag en slät del som går att vika upp under madrassen ifall man har sängen längst ned. 

Jag gjorde fyra sådana bitar för varje sida på sängen. Jag gjorde bitarna lite extra höga så att de kunde vikas upp över ribborna på sängen, se sista bilden. På så sätt fäste jag sängkappan. Jag sydde bara ihop bitarna högst upp och inte hela vägen längs sidorna, annars går det inte att trä över skruvarna på sängen. Den veckade delen är ungefär 18 cm hög och den släta 28 cm + 5 cm extra. Längden på långsidorna är 113 cm och kortsidorna 61 cm

Jag gjorde även om ett vitt spjälsängsskydd genom att sy på samma beiga tyg på utsidan som jag hade till gaveln och sängkappan. Bild 1 är utan spjälskyddet och bild 2 är med.

Kuriosa – alla syprojekt gör jag på min mormors gamla Singer. Den har verkligen inte några avancerade funktioner men fungerar för mig!

2 reaktioner på ”SY SÄNGKAPPA

    1. Hej Klara!

      Tack för din fina kommentar. Tyvärr kommer jag inte ihåg hur långa det var. Det är ju några år sedan jag sydde sängkappan. Hoppas att du klurar ut det i alla fall!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *