Tips på naturliga kosttillskott för att gå ner i vikt snabbt

Att skapa rätt slags förutsättningar för att gå ner i vikt snabbt är lite som att kunna jonglera. Du måste ha koll på flera olika viktminskning-faktorer samtidigt, och inte fuska; att gå ner i vikt snabbt kräver onekligen både karaktär och beslutsamhet, men också kunskap om vilka metoder som fungerar, och vilka du ska sky som pesten.

Ett bra sätt att få den där lilla extra boosten i det vardagliga livet är att integrera naturliga kosttillskott i din kost. Med ”naturliga” kosttillskott” så avser jag ingredienser som du sannolikt redan använder i din vardag, men som du kanske inte tänkt på som kosttillskott.

Drick grönt te för att få igång fettförbränningen

Det första tipset för att drämma igång din fettförbränning lite extra är att dricka grönt te. Om du dricker ungefär 3 koppar om dagen höjer du din ämnesomsättning på ett naturlig sätt. Grönt te innehållet nämligen ett ämne som kallas för ”Catechin Polyphenols”. Detta ämne har i ett flertal vetenskapliga studier visat sig öka ”termogesen” i kroppen, det vill säga den naturliga fettförbränningen och metabolismen. Genom att dricka te kan du alltså hjälpa till i processen att gå ner i vikt snabbt, och dessutom får du i dig mycket mindre koffein än om du exempelvis dricker kaffe.

Ett andra tips för naturliga kosttillskott kontra att gå ner i vikt snabbt är att krydda din mat. Ja, du läste rätt. Rätt slags kryddor fungerar som en naturlig värmehöjare för kroppen. Och värme ökar energiomsättningen vilket är detsamma som kaloriförbränningen. Använd exempelvis cayennepeppar, ingefära och chili (”pepparfamiljen”).

I övrigt ska du förstås äta bra mat, med rätt slags balans i näringen. Jag är personligen inget större fan av ”stora berättelser” och dietsystem såsom LCHF och Atikins och liknande, av den enkla anledningen att jag tycker de verkar tråkiga och smått fanatiska; och för att det är min övertygelse att man kan äta balanserat i vardagen utan att följa en enskild dietregim.

Var noga med din kost!

Ska du gå ner i vikt snabbt måste du givetvis vara extremt noga med din kost, speciellt initialt, det första månaderna, men du måste också tänka på att äta sådan mat som du även kan tänka dig att äta varje dag. Min regel är att aldrig tvinga i mig konstigheter, utan istället fokusera på den typ av mat jag verkligen tycker om, och kan tänka mig att äta i vardagen. Därmed inte sagt att du inte ska prova nya maträtter och ingredienser. Det är inte min poäng här. Min poäng är att det aldrig kommer att hålla på sikt om du under ett par få dietveckor tvingar i dig föda som du avskyr, och som du längtar efter att få
slippa. Istället ska du sikta på att äta sånt du gillar, och som samtidigt är hälsosamt för din kropp – och som möjliggör att du kan gå ner i vikt snabbt. Exakt vad detta kan vara för mat måste du själv avgöra. Smaken är ju som baken, som det heter.

2 reaktioner på ”Tips på naturliga kosttillskott för att gå ner i vikt snabbt

  1. Hej, jag arbetar bredvid mitt jobb som flygvärdinna som wellnesscoach och undrar om du skulle bra intresserad av att först prova och sen eventuellt bli återförsäljare av en rad kanonbra produkter, med detta kan du tjäna pengr, inga utgifter eller risker! Du får gärna kontakta mig på min mail om du vill veta mer?:) vänligen cecilia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *