Mamma till en 4-årig kille & snart 1 årig liten tjej, sambo och allt det som hör till livet. Högt och lågt. Viktkampen som aldrig hittar rätt, men kämpar på!

Annons

Full rulle hela helgen

Nu är helgen nästan slut och det har varit full rulle hela helgen. Skönt på ett sätt men tråkigt att tiden går så fort då.

Igår blev det shopping. Handlade mer än vad jag skulle (ops!)😅😁 så nu får jag tänka till lite vad jag gör med pengarna fram till nästa löning. 

Det är inte så att vi står och faller men som mammaledig får man inte in någon vidare kosing… 

Nu blir det till att varva ner lite och jag smuttar på en latte vid datorn 😊

Annons

Blir fan arg…

Idag kom jag över en debattartikel i SvD. 

Det är en av mina lärare från gymnasiet som skrivit den debattartikeln, en av de bättre lärarna jag stött på under min skoltid.

Jag blev förbannad av att läsa hans artikel, jag förstår inte hur skolan kan få förfalla så som den gör… Det är inte lärarnas fel, de gör vad de kan och lite till om jag ska vara ärlig.

 Det är föräldrarnas fel som skiter i att uppfostra sina ungar! Det är inte skolans jobb att uppfostra barn… Blir så less att höra att bara blir värre 😡

http://www.svd.se/jag-ar-lararen-som-har-gett-upp/om/debatt

Annons

Inga skosnören!

Nu har jag bytt ut skosnörena på Daniels skor så att han lättare kan ta på sig skorna själv, samt att han slipper trampa på de långa snörena när de även är knutna.

Jag köpte dessa silikonband via wish och jag är nöjd, billigt och bra kvalité. Har beställt ett par extra i en annan färg, för 20 kr ink frakt är det lätt värt den något längre väntan 😉

IMG_4936På dessa skor är det kombinerat kardborreband med skosnöre så behövde bara tre silikonband men det funkar minst lika bra som om det satt skosnöre på.

IMG_4937Snyggt! Inga snören som syns och skon sitter fast på foten. I helgen hårdtestar vi :)

Jag har även sett dessa silikonband på biltema för en billig peng om man inte vill lägga en större peng på de som säljs i leksaksaffären och inte orkar vänta 😉

Annons

När man ställer sig på vågen igen…

Jahapp…

1kg plus. 

Inte så konstigt med tanke på att jag frossat i kolhydrater den senaste tiden… 🙈  Det var liksom väntat, jag känner ju det också..

Men nä, dags att fortsätta med min viktnedgång på riktigt nu. Har ju lyckats fint med att gå ner 15kg innan semesterns stora avbrott (14kg nu då…) och jag vet ju att jag kan, måste bara hitta motivationen igen. Nu får det bli ett tvång, helt klart.

Väntar INTE till på måndag, börjar idag. 

Viktklubbs-appen är uppdaterad med rätt data så nu är det hårdkoll med loggandet. Det hjälper, iaf mig, att logga allt jag stoppar i mig, jag får en så mycket tydligare bild vad som funkar och vad som verkligen borde väljas bort. 


Omotiverad till tusen men nu tvingar jag mig själv! 

Om en månad ska vi se vad jag lyckats åstadkomma med lite (mycket!) vilja och tvång, kanske når jag mitt stora delmål jag väntat på i 4år?! 

Annons

1 årsdagen

Jag tycker att gårdagen, Carolines första födelsedag, blev bra. Inte helt så som jag ville ha det men helt klart en bra dag. Det är ju tur att fler födelsedagar kommer 😉 hehe

Jag fick modifiera mina planer och idéer något men resultatet blev relativt bra ändå. Man tager vad man haver liksom 😉 Om vi säger så här, jag ska nog inte söka till Hela Sverige bakar, haha! Visuellt blev det inte 100% men det smakade väldigt bra iaf, det som räknas!

IMG_4897Tema rosa & Mimmi <3

IMG_4933Den inte så fina tårtan men den smakade väldigt bra! 😉 Hade liiite för många idéer… sen fick det bli som det blev, hehe

IMG_4927 IMG_4929

Caroline blev väldigt glad över sina presenter också, även Daniel 😉 Så helt klart en lyckad dag :)

IMG_4918 IMG_4919Kanske favoriten av alla presenter, en elektronisk sagobok med sånger :)

annons