?
Halloj bloggen!
Något vi ofta äter som tillbehör till kött, fisk, grytor… ja passar till det mesta faktiskt, är rotfruktsskivor. Barnen älskar det, vi älskar det och det är verkligen så enkelt att förbereda och sen sköter det själv i ugnen medan man fixar till resten av vad man ska äta. Jag tycker att de flesta rotfrukter blir goda i ugnen men favoriterna när jag gör just skivor är potatis och rödbeta.
Snabbt, lätt och gott – det är min melodi som ni säkert vet vid det här laget ?
Ugnsrostade rotfruktsskivor
potatis i önskad mängd
rödbetor i önskad mängd
0,5 msk olivolja
pommeskrydda
~ ~ ~
flingsalt
Gör så här:
Skala och skiva rotfrukterna.
Lägg ut dem på bakplåtspappersklädd braspanna.
Ringla över olivolja och krydda med den krydda du gillar, jag använder alltid pommeskrydda – supergott!!
Rosta mitt i ugnen, 225 grader i ca 25 minuter.
Rotfrukterna ska mjukna och få fin färg, då är de klara.
Strö flingsalt över innan servering.
Mums ?
Som ni ser går det mest potatis här hemma, nästan bara jag som äter rödbetor. Fattar inte det, de är ju absolut godast fast det är klart då blir det ju fler till mig ?
Viktväktare: Det som kostar här är olivoljan, 2 sp, och potatisen. Där får du se och uppskatta hur mycket du äter men 2 hg är 5 sp. Rödbetorna är fria.
Kycklinggryta med ugnsrostade rödbetor och några körsbärstomater, så mumsigt!!
Kram Annika
Följ mig gärna på bloglovin för fler snabba, lätta och goda tips ?