?❤️
Testade en ny kaka, sockerfri och glutenfri. Jag kan lova att den gick hem här hemma. Ludvig älskade den och sa att den smakade precis som semlor fast godare. Det tog jag som ett gott betyg och vill såklart även bjuda er på denna lite nyttigare kaka med smak av semla ? Varsågoda:
Mandelkaka
4 ägg
3 msk sötströ (funkar fint med vanligt socker också)
0,5 dl lättmjölk
2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1,5 tsk kardemumma
Gör så här:
Vispa ägg och sötströ poröst.
Häll i övriga ingredienser och rör samman till en jämn smet.
Fäst ett bakplåtspapper i en springform ( min mäter 24 cm i diameter) och häll ner smeten.
Grädda mitt i ugnen, 175 grader ca 18 minuter. Kakan ska vara torr i mitten, då är den klar.
Färdiggräddad!
Pudra florsocker över och spritsa lite vispgrädde på innan servering om så önskas. Mums!
Viktväktare: Lättmjölken 1 sp och mandelmjölet 18 sp vilket ger 19 sp för hela kakan. Jag delade min i 12 bitar vilket ger knappt 2 sp (1,5) per bit. Lägg sedan till sp för grädden om du väljer att ha det till.
Kram Annika