Efter det fantastiska gensvaret jag fick på min kantarellpaj utan pajskal så tänkte jag att jag måste ju bara testa att göra en västerbottenspaj utan pajskal också 🙂 Sagt och gjort! Den blev toppen den med. Testa!!
Västerbottenspaj utan pajskal (ca 4-5 portioner)
4 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
3 dl riven västerbottensost (eller annan vällagrad ost)
salt, peppar, chiliflakes
Gör så här:
Blanda samman ägg, grädde och ost.
Krydda efter smak.
Häll ner blandningen i en pajform (min form mäter 28 cm i diameter).
Grädda mitt i ugnen, 200 grader i 20-25 minuter.
Pajen ska ha stannat och fått fin färg, då är den färdig.
Yummi <3
Snabbt, lätt och så gott. Lite som en omelett fast med pajkänsla. Perfekt om du är känslig mot gluten då den är glutenfri. Jag gjorde pajen med lätta produkter men byter du ut mot fullfett så har du en paj som passar dig som äter lchf. Bra va!?
Viktväktare: 2,5 dl milda minimat 4 % 6 sp, 3 dl riven ost 17 % 8 sp = 14 sp för hela pajen. Äter du en femtedel av pajen ger det dig knappt 3 sp och delar du den i fjärdedelar blir en bit knappt 4 sp. Det kan vara lite klurigt att hitta fettsnål västerbottensost men pajen blir precis lika god med en annan vällagrad ost.
Ha nu en fortsatt fin dag.
Kram Annika