Det ska vara enkelt att baka och laga mat. Här hittar du just de enkla, snabba men ändå fantastiskt goda alternativen i köket! Köksbestyren blandar jag med en kopp inredning, två koppar mode och litervis med familjelycka. Välkommen – hoppas du kommer att trivas :) Kontakt: [email protected]

Kantarellpaj ~ paj utan pajskal

kantarellpaj_paj_utan_pajskal_kantareller_mateus_keramik_fjarilstallrik_gra_grey_viktvaktare_lchf_glutenfritt_glutenfri_vegetariskt

Mums!

Av kantarellerna vi plockade igår blev det en supermumsig kvällsmat idag. Perfekt!

Jag var sugen på att testa en paj utan pajskal. Aldrig gjort detta förut men kände på mig att det kunde bli riktigt bra. Och vet ni, det blev det. Verkligen supergott. Dessutom både glutenfritt och vegetariskt. Här kommer receptet:

Kantarellpaj utan pajskal (4-5 portioner)

Kantareller ca 1-1,5 liter

2 schalottenlökar

4 ägg

2,5 dl matlagningsgrädde

2 dl riven hushållsost

1 dl riven mozzarellaost

salt, peppar, chiliflakes

Gör så här:

Stek kantarellerna tills de vattnat av sig. Hacka löken och låt den steka med en stund.

Blanda samman ägg, matlagningsgrädde, riven ost och krydda efter smak.

Rör ner svamp- och lökblandningen i äggstanningen och häll över i en pajform (min form mäter 28 cm i diameter).

Grädda mitt i ugnen, 200 grader i 20-25 minuter.

Pajen ska ha stannat och fått fin färg, då är den färdig.

kantarellpaj_paj_utan_pajskal_kantareller_skogens_guld_viktvaktare_lchf_glutenfritt_glutenfri_vegetariskt

Visst ser den härlig ut!!

Viktväktare: 2,5 dl milda minimat 4 % 6 sp, 2 dl riven ost 12 % 4 sp, 1 dl riven mozzarella 21 % 3 sp = 13 sp för hela pajen.

Byter du ut de lätta produkterna mot fullfett så har du en paj som passar dig som äter lchf. Bra va!

Kram Annika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *