Mums!
Av kantarellerna vi plockade igår blev det en supermumsig kvällsmat idag. Perfekt!
Jag var sugen på att testa en paj utan pajskal. Aldrig gjort detta förut men kände på mig att det kunde bli riktigt bra. Och vet ni, det blev det. Verkligen supergott. Dessutom både glutenfritt och vegetariskt. Här kommer receptet:
Kantarellpaj utan pajskal (4-5 portioner)
Kantareller ca 1-1,5 liter
2 schalottenlökar
4 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
2 dl riven hushållsost
1 dl riven mozzarellaost
salt, peppar, chiliflakes
Gör så här:
Stek kantarellerna tills de vattnat av sig. Hacka löken och låt den steka med en stund.
Blanda samman ägg, matlagningsgrädde, riven ost och krydda efter smak.
Rör ner svamp- och lökblandningen i äggstanningen och häll över i en pajform (min form mäter 28 cm i diameter).
Grädda mitt i ugnen, 200 grader i 20-25 minuter.
Pajen ska ha stannat och fått fin färg, då är den färdig.
Visst ser den härlig ut!!
Viktväktare: 2,5 dl milda minimat 4 % 6 sp, 2 dl riven ost 12 % 4 sp, 1 dl riven mozzarella 21 % 3 sp = 13 sp för hela pajen.
Byter du ut de lätta produkterna mot fullfett så har du en paj som passar dig som äter lchf. Bra va!
Kram Annika